Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που εφαρμόστηκαν και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανέστειλαν από τον Μάρτιο τους αγώνες, αλλά πλέον οι αθλητές γυρίζουν στα τραπέζια κι αυτήν την ξεχωριστή στιγμή σηματοδοτεί από την Παρασκευή η τελική φάση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων. Προηγήθηκε από τον Μάιο η σταδιακή επιστροφή όλων στις προπονήσεις και παράλληλα έγινε από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο κατάλληλος επανασχεδιασμός με την προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Από την περίοδο 2019-2020, αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν τρεις εκκρεμείς διοργανώσεις και η επανέναρξη γίνεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τα παιδιά έως 15 ετών, το οποίο θα φιλοξενηθεί χωρίς θεατές στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ, 3-5 Ιουλίου.
Στο διαμορφωμένο πλαίσιο διεξαγωγής αγώνων η ομοσπονδία υλοποιεί το επόμενο βήμα και τηρεί όλους τους κανόνες για την αγωνιστική επαναφορά με βασικό γνώμονα την ασφάλεια και προστασία των εμπλεκομένων.

Η τελική φάση στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων αφορά στο ομαδικό και το απλό. Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν θα διεξαχθούν συναντήσεις διπλού ούτε στα ατομικά, ούτε στα ομαδικά. Η έναρξη γίνεται στις 08:30 την Παρασκευή με το ομαδικό παίδων. Σε όλη τη διάρκεια του ομαδικού θα χρησιμοποιηθούν μέχρι τέσσερα αγωνιστικά τραπέζια, ώστε να τηρηθούν τα αριθμητικά όρια με την ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων στην ίδια αίθουσα. Από το Σάββατο στο απλό θα χρησιμοποιηθούν το πολύ οκτώ τραπέζια.

Στον ομοσπονδιακό χώρο θα γίνει απολύμανση και την Πέμπτη και οι αθλητές από την περιφέρεια που θέλουν να κάνουν προπόνηση, παραμονή της έναρξης, θα μπορούν να επισκεφτούν την ευρύχωρη αίθουσα του Άρη Νικαίας, η οποία βρίσκεται κοντά στο ΣΕΦ.
Την Πέμπτη θα υπάρξει αναλυτικό δελτίο Τύπου με όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση.

Όσο για της δηλώσεις συμμετοχής, είναι 15 στο ομαδικό παίδων από τις 16 ομάδες που είχαν προκριθεί, εννιά αντίστοιχα στο ομαδικό κορασίδων (από τις 12). Στο απλό αγοριών πρόκειται ν’ αγωνιστούν 30 παιδιά (από τα 32, που είχαν αποκτήσει αυτό το δικαίωμα) και στο απλό κοριτσιών 23 (από 26).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube