Stoiximan Super League

Προχωρά η νέα Λεωφόρος! (pics)

Την αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης της Λεωφόρου ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και πλέον έγινε ακόμη ένα βήμα για να ανανεωθεί η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν νέες φωτογραφίες για το πώς θα μοιάζει η Λεωφόρος, ύστερα από τις απαραίτητες κινήσεις που γίνονται από πλευράς Παναθηναϊκού για την ανακαίνισή του.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου, την οποία ενέκριναν μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, τη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και σουίτες για επισήμους, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται προβολείς επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.

inner

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

inner

Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου, τα οποία θα θυμίζουν πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση της κίνησης στους θεατές.

inner

Μάλιστα, το νέο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x