sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βιλερμπάν: Ανανεωμένη και έτοιμη για κάτι καλύτερο

Η Βιλερμπάν ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν της Euroleague με εκτεταμένες αλλαγές στο ρόστερ και το sport-fm.gr σας την παρουσιάζει.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια μας είχε συνηθίσει σε μία σχετικά σταθερή και απαράλλαχτη εικόνα, η Βιλερμπάν αποφάσισε πως η σεζόν 2023-24 ήταν η κατάλληλη στιγμή για ένα step up.

O γαλλικός σύλλογος κράτησε τον Τι Τζέι Πάρκερ στον πάγκο, έκανε όμως εκτεταμένες αλλαγές στο υλικό, στοχεύοντας όχι απαραίτητα στην οκτάδα, αφού αυτή μοιάζει ακόμα μακριά, αλλά τουλάχιστον στο να διεκδικήσει μία θέση στα play-in.

Η ανάγκη για μια αναδόμηση ήταν σημαντική, αφού τις δύο προηγούμενες χρονιές η ASVEL έμεινε στις 8 νίκες, τερματίζοντας κατά σειρά προτελευταία και τελευταία. Προσθήκες όπως αυτές του Πάρις Λι, του Φρανκ Τζάκσον, του Μάικ Σκοτ και του Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό, αναμένεται να την ανεβάσουν επίπεδο, όπως και η επιστροφή του Ζοφρί Λοβέρν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Βιλερμπάν: Ανανεωμένη και έτοιμη για κάτι καλύτερο

Βαρόμετρο: Παρόλο που οι προσθήκες στα γκαρντ είναι πολυάριθμες, ο ηγέτης της Βιλερμπάν θα είναι και πάλι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο 36χρονος πρώτος σκόρερ του συνόλου των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων αναμένεται να έχει σημαντικές ευθύνες όσον αφορά την καθοδήγηση, να έχει την μπάλα στα χέρια όταν αυτή «καίει» και γενικότερα να είναι το «νούμερο 1» του συνόλου του Τι Τζέι Πάρκερ. Το γεγονός ότι η περιφέρεια ενισχύθηκε θα του δώσει τις απαραίτητες ανάσες, επομένως ο Γάλλος διεθνής ετοιμάζεται για μία ακόμα εξαιρετική σεζόν στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα.

Ατραξιόν: Αν υπάρχει μία μεταγραφή που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για τη Βιλερμπάν, αυτή είναι η απόκτηση του Φρανκ Τζάκσον. O 25χρονος Αμερικανός προέρχεται από μία σεζόν όπου ήταν εκ των πρώτων σκόρερ της G-League (21,8 πόντοι), ενώ κουβαλάει στην «πλάτη» του δύο πολύ γεμάτες χρονιές στο NBA με τη φανέλα των Ντιτρόιτ Πίστονς, έχοντας διψήφια νούμερα στους πόντους και περίπου 20 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Πρόκειται για μία «μηχανή» στο σκοράρισμα, και θα ταλαιπωρήσει απίστευτα τις άμυνες αν καταφέρει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.



Ποιον παίκτη θα ήθελε: Οι προσθήκες της Βιλερμπάν στα γκαρντ ήταν εξαιρετικές, ωστόσο ακόμα μοιάζει να λείπει ένας παίκτης που θα μπορεί να δημιουργήσει και για τους άλλους. Πάρις Λι, Φρανκ Τζάκσον και Νάντο Ντε Κολό δεν έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες σε αυτό το κομμάτι, έχοντας περισσότερο στο μυαλό τους το iso. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Τι Τζέι Πάρκερ θα ήθελε πολύ έναν οργανωτή, όπως ο Κώστας Σλούκας ή ο Φακούντο Καμπάτσο.

Ατού: H Bιλερμπάν θα έχει φέτος αυτό που στερήθηκε πέρυσι. Ένα εξαιρετικό δίδυμο, δηλαδή, στη θέση «5». Ο Γιουσουφά Φαλ έχει δείξει ούτως ή άλλως ότι αποτελεί ένα «σκιάχτρο» με καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και ταλέντο στα ριμπάουντ λόγω του ύψους του. Πλέον, θα πλαισιωθεί από τον Ζοφρί Λοβέρν, ο οποίος είχε αποκτηθεί πέρυσι το καλοκαίρι όμως έπαθε σοβαρό τραυματισμό και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Ο έμπειρος ψηλός πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά, και θα δώσει ακόμα περισσότερα στη φροντ λάιν της ASVEL, καθώς είναι πιο «βιρτουόζος» επιθετικά από τον Φαλ, έχοντας τη δυνατότητα μάλιστα να απειλήσει και μακριά από το καλάθι.

Βιλερμπάν: Ανανεωμένη και έτοιμη για κάτι καλύτερο

Ερωτηματικό: Τα μεγάλα ερωτηματικά στη Βιλερμπάν είναι δύο και αφορούν δύο σημαντικούς παίκτες. Ο Ζοφρί Λοβέρν προέρχεται από ρήξη χιαστού, και όντας σε μία προχωρημένη ηλικία, παραμένει άγνωστο το αν και πώς θα επανέλθει. Από την άλλη, ο Νάντο Ντε Κολό έχει πατήσει πλέον τα 36 χρόνια, επομένως ίσως και η δική του κατάσταση αποτελεί ερωτηματικό. Τέλος, ο Τι Τζέι Πάρκερ στηρίζει πολλά στον Φρανκ Τζάκσον, έναν παίκτη που για πρώτη φορά στην καριέρα του έρχεται να αγωνιστεί στην Ευρώπη, επομένως θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Καλύτερο/χειρότερο σενάριο: Το ρόστερ της Βιλερμπάν δεν είναι καθόλου κακό, όμως υπάρχουν πολλές ομάδες που ενισχύθηκαν εξίσου ή και περισσότερο. Η οκτάδα μοιάζει… άπιαστο όνειρο, ωστόσο αν της βγουν οι μεταγραφές, μπορεί με λίγη τύχη να διεκδικήσει μία θέση στα play-in, δηλαδή στη δεκάδα. Το χειρότερο σενάριο είναι να συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας 17η-18η.

Το ρόστερ της Βιλερμπάν:
00. Mάικ Σκοτ – F – 2,01μ. – 16/7/1988
3. Πάρις Λι – G – 1,83μ. – 20/4/1995
5. Σαρλ Καχούντι – F – 1,99μ. – 19/7/1986
7. Ζοφρί Λοβέρν – C – 2,11μ. – 30/9/1991
9. Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό – F – 2,01μ. – 9/5/1995
10. Μπορίς Νταλό – G/F – 1,96μ. – 12/3/1994
11. Eντουίν Ζακσόν – G – 1,91μ. – 18/9/1989
12. Νάντο Ντε Κολό – G – 1,96μ. – 23/6/1987
15. Τζον Εγκμπούνου – C – 2,08μ. – 31/10/1994
19. Γιουσουφά Φαλ – C – 2,23μ. – 12/1/1995
23. Ντέιβιντ Λάιτι – G/F – 1,98μ. – 27/5/1988
24. Εμπαγέ Εντιαγέ – F – 2,03μ. – 4/1/1999
31. Νοάμ Γιάακοβ – G – 1,85μ. – 20/10/2004
33. Φρανκ Τζάκσον – G – 1,91μ – 4/5/1998

Προπονητής: Τι Τζέι Πάρκερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x