Stoiximan Super League

Φιλόδοξοι, αλλά… ρεαλιστές

Ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας οραματίζονται Αλαφούζος και Αναστασίου όπως είπαν κατά την παρουσίαση του τεχνικού τιμ. Ρεαλιστικές φιλοδοξίες, γκάλοπ για το γήπεδο, μήνυση για διαιτησίες.

Τα μεγάλα λόγια έλειπαν, αλλά όχι και οι φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των φίλων του Παναθηναϊκού στην παρουσίαση του τεχνικού τιμ της ομάδας. Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για τα σχέδιά του, ο Δημήτρης Σαραβάκος έδωσε το στίγμα του με λίγα λόγια, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έβγαλε ειδήσεις για μήνυση για τις διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού και τη διεξαγωγή δημοσκόπησης για το γήπεδο.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτηση δύο ξένων παικτών, ενώ περιμένει την απόφαση του Σωκράτη Φυτανίδη για το αν θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε πως δεν θα γίνονται μεταγραφές από DVD και YouTube, αλλά οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα τους έχει δει το τιμ σε... δράση και θα παίρνει ο ίδιος τη γνώμη των Νταμπίζα και Σαραβάκου προτού αποφασίσει.

Αλαφούζος: «Να φτιάξουμε ομάδα-πρότυπο»

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλυσε τους λόγους που επέλεξε το συγκεκριμένο προπονητικό τιμ και έθεσε σαν στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας-πρότυπο.

«Η προπονητική ομάδα επελέγη με κριτήριο το υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και το ήθος. Θέλαμε να βρούμε ανθρώπους που θα μοιράζονται το ίδιο όραμα, για να φτιάξουμε μία ομάδα που θα αποτελεί πρότυπο και θα έχεις άλλες αρχές λειτουργίας. Ο προπονητής μας θα είναι ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Στιβ Ρούτερ εξειδικεύεται στην ανάδειξη νέων παικτών, ο Γιάννης Βονόρτας δικαιωματικά είναι στο τραπέζι αυτό γιατί στήριξε την ομάδα-και δεν λέω ότι δεν τη στήριξε ο Χουάν Ρότσα-και ο Γιούσεφ Βος είναι ο γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο κ. Νταμπίζας θα είναι ο τεχνικός διευθυντής. Βρίσκεται στη Νιόν για ένα τεχνικό σχολείο της UEFA», τόνισε. Για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα, είπε: «Το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα θα είναι επιθετικό, σύγχρονο και κυριαρχίας».

Γκάλοπ για Λεωφόρο

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε πως θα γίνει δημοσκόπηση για να αποφασίσει ο κόσμος αν θέλει Λεωφόρο για πάντα ή Βοτανικό. «Πρόθεσή μας είναι να το παίζουμε στη Λεωφόρο. Θα θέσουμε στους οπαδούς μας ερώτημα αν θέλουν να μείνουμε για πάντα στη Λεωφόρο ή να προσπαθήσουμε να χτίσουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό. Η εισήγηση του κόσμου θα είναι πολύ σημαντική για την απόφασή μας. Αν επιλεγεί η Λεωφόρος, θα πρέπει να γίνουν αρκετά έργα στη Λεωφόρο, εξωτερικά και εσωτερικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά μας και τη διάθεση συνεισφοράς των οπαδών μας σε αυτή την προσπάθεια».

Μήνυση για τις διαιτησίες

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποκάλυψε πως θα υπάρξει μήνυση από δικηγόρο για τις διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Παράδειγμα ο… Ολυμπιακός του μπάσκετ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξάφνιασε θέτοντας ως παράδειγμα ομάδας που διέπρεπε δίχως πολλά χρήματα τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

«Το μπάτζετ μας πέρσι ήταν περίπου 29 εκατ. ευρώ και φέτος θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά μας εκτιμάται πως χωρίς ευρωπαϊκή συμμετοχή θα είναι 13 εκατ. ευρώ, ώστε να έχουμε ένα μικρό πλεόνασμα για να διαχειριζόμαστε το χρέος. Θέλουμε να χτίσουμε έναν ισχυρό και κυρίαρχο Παναθηναϊκό. Η Ντόρτμουντ το 2000 ήταν περίπου στην κατάσταση του Παναθηναϊκού και φέτος παίζει στον τελικό του Champions League χωρίς ακριβές μεταγραφές. Και ο αιώνιος αντίπαλός μας, ο Ολυμπιακός, απέδειξε με το μπασκετικό του τμήμα χωρίς πολλά λεφτά μπορεί κανείς να μεγαλουργήσει στον αθλητισμό».

Βασίλης Κωνσταντίνου».

Το μπάτζετ δεν θα διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα αν η ομάδα βγει Ευρώπη. «Δεν θα υπάρξει λόγος να αλλάξει ιδιαίτερα το μπάτζετ ακόμη κι αν κάποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί και πάει ο Παναθηναϊκός στο Europa League. Οι αρχές που βάζουμε στο μπάτζετ είναι αρκετές για να φτιάξουμε έναν ισχυρό Παναθηναϊκό».

«Πού ήμασταν και πού είμαστε»

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε κι έναν απολογισμό των πεπραγμένων της Συμμαχίας αφήνοντας αιχμές για τους μετόχους και ειδικά για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

«Έχουμε το απόγευμα ΔΣ στη Συμμαχία και θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το κόστος της συνδρομής. Θα είναι πολύ χαμηλότερο από πέρσι. Θα υπάρχει προτεραιότητα στα διαρκείας στα μέλη της Συμμαχίας. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουμε κατά πολύ τα μέλη της Συμμαχίας και θα έχουμε μια πιο πλατιά ιδιοκτησιακή βάση από αυτή που έχουμε σήμερα. Θέλω να σας θυμίσω πού ήμασταν πριν ένα χρόνο. Δεν είχαμε διοίκηση, οι μέτοχοί μας ήταν αμέτοχοι, ένας μέτοχος είχε παρκάρει τις μετοχές του και οι άλλοι δεν ήταν διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα. Το μέλλον ήταν αβέβαιο. Εμείς δημιουργήσαμε τη συμμαχία κάτω από αυτές τις συνθήκες για να διασωθεί ο σύλλογος με ένα μοντέλο σύγχρονο. Η UEFA πιστεύει πως ίσως η οπαδική βάση είναι πιο αποτελεσματικό καθεστώς. Έχουμε ήδη από πέρσι εισφέρει 5 εκατ. ευρώ ως Συμμαχία και ήδη έχουν μαζευτεί άλλα τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ από φίλους του Παναθηναϊκού που θα επενδυθούν τις επόμενες εβδομάδες. Απέδειξαν κάποιοι επιχειρηματίες φίλοι του ΠΑΟ ότι στηρίζουν την ομάδα και περιμένουμε από τον κόσμο να κάνει τις υπερβάσεις που χρειάζεται για να χτιστεί η ομάδα και να φτιάξουμε ένα νέο Παναθηναϊκό».

Αναστασίου: «Τιμή κι ευθύνη»

Ο Γιάννης Αναστασίου δήλωσε έτοιμος και καλά προετοιμασμένος για να σηκώσει το βάρος της ευθύνης που επωμίστηκε.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που η διοίκηση μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όταν ήμουν στην Αγγλία με ρώτησε ο κ. Αλαφούζος ποιο ήταν το πλάνο μου. Για μένα ήταν σημαντικό να δούμε κάποια πράγματα για τη δομή και τη λειτουργία της ομάδας. Βοήθησε το γεγονός ότι είχα περάσει από την ομάδα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις και στόχος ήταν η εξέλιξη του συλλόγου σε επίπεδο δουλειάς και λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος και το βίωσα τόσα χρόνια στο εξωτερικό», ανέφερε.

Όσο για τις βλέψεις του, είπε: «Στόχος είναι ο σύλλογος να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκά πρότυπα και να έχει τη δική του φιλοσοφία, που δεν θα είναι βασισμένη σε ξένα κλαμπ. Υπάρχει ακαδημία που γίνεται συγκεκριμένη δουλειά με σωστή φιλοσοφία και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί στην πρώτη ομάδα, ώστε να παράγει ο σύλλογος παίκτες και προπονητές, ώστε να μη χρειάζεται ο οποιοσδήποτε ξένος. Απαιτείται πολλή δουλειά, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Δεν θα ακούσετε από μας μεγάλα λόγια. Στόχος είναι να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς».

Δεν πτοήθηκε

Ερωτηθείς αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός τον έβαλαν σε σκέψεις για την αποστολή που αναλαμβάνει, ο Γιάννης Αναστασίου απάντησε: «Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και τον Παναθηναϊκό σαν σύλλογο. Είχα ένα όραμα και από την περίοδο που ήμουν πριν. Πρέπει η ομάδα αυτή να είναι όπως της αρμόζει. Μοιράστηκα το όραμα με τον κ. Αλαφούζο, είχε το ίδιο όραμα και ήταν πιο εύκολο να προχωρήσει η συνεργασία».

Η επιλογή των συνεργατών

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ανέλυσε τους λόγους που επέλεξε τους συνεργάτες του. «Έγιναν συζητήσεις για τους συνεργάτες και για μένα ήταν πολύ σημαντικό που ήρθε ο κ. Ρούτερ γιατί έχει τρομερές γνώσεις. Ζήτησα να παραμείνει ο κ. Βονόρτας γιατί είναι ένας άνθρωπος του Παναθηναϊκού που γνωρίζει καλά την ακαδημία και την πρώτη ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και όταν τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν εκεί. Ο γυμναστής μας, ο κ. Βος, εξειδικεύεται στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ώστε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι ασκήσεις του συνοδεύονται με μπάλα και αυτό είναι σημαντικό για τους παίκτες».

«Θα υπάρχουν και παιδιά εκτός του σταφ, αλλά κοντά στην ομάδα, όπως ο Σαραβάκος και ο Νταμπίζας. Δύο παιδιά με ήθος και γνώστες της ελληνικής και ξένης νοοτροπίας. Υπάρχει εμπιστοσύνη και εκτίμηση στην κρίση τους. Όποια απόφαση θα παίρνεται θα είναι από κοινού. Δεν μας αρέσουν τα πολλά λόγια, προτιμάμε να μιλούν τα έργα».

«Παίκτες με φιλοδοξίες και ικανότητες»

Να στελεχώσει τον Παναθηναϊκό με παίκτες ικανούς, αλλά και φιλόδοξους επιθυμεί ο Γιάννης Αναστασίου. «Στόχος μας είναι μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστούνται οι παίκτες και ο κόσμος, και θέλουμε οι παίκτες που θα έρχονται να έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται. Όχι να έρθουν κάποιοι παίκτες απλά για να έρθουν. Τότε καλύτερα να παίξουν τα πιτσιρίκια. Είναι σημαντικό για μας να υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο και ο Παναθηναϊκός το έχει πετύχει διαχρονικά αυτό. Αυτά τα στοιχεία τα είχε ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός. Είναι πολύ σημαντικό για μας οι παίκτες που θα πάρουμε, δεδομένου ότι το μπάτζετ θα είναι αρκετά χαμηλό, να φτιάξουμε μια ομάδα με σωστή νοοτροπία, που θα δείχνει υγεία και θα έχει διάθεση και φιλοδοξία να πετύχει κάτι. Είναι ξεκάθαρο σε όλους και προς όλους ότι κάθε παίκτης που θα έρχεται εδώ θα έχει φιλοδοξίες και στόχους».

Με σχήμα 4-3-3

Ο Γιάννης Αναστασίου αποκάλυψε πως η ομάδα του θα παίζει 4-3-3. «Γράφτηκαν πολλά, αλλά δεν είχα μιλήσει με κανέναν πριν επισημοποιηθεί κάτι. Η φιλοσοφία θα είναι να έχουμε τη συνέχεια αυτού που γίνεται στις ακαδημίες. Εκεί η ομάδα παίζει το 4-3-3, αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας και θα υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πάνω στα οποία θα βασίζουμε το ποδόσφαιρό μας».

Παράλληλα ανέλυσε την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει: «Δεν είπαμε ευρωπαϊκή, αλλά παναθηναϊκή φιλοσοφία. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πλάνο για όλα. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ταχύτητα, την τεχνική και το χειρισμό της μπάλας. Αυτοί οι παίκτες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και υπάρχει στην Ευρώπη κακή εντύπωση πως το χρήμα στην Ελλάδα ρέει άφθονο. Αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Προτεραιότητα είναι η φιλοδοξία του κάθε παίκτη, να έρθει εδώ για να πετύχει κάτι κι όχι για να απολαμβάνει τον ήλιο της Ελλάδας».

«Δεν θα ήταν ηθικό»

Η μείωση του μπάτζετ είναι εναρμονισμένη με τις επιταγές των καιρών. «Οι καιροί είναι δύσκολοι, γενικά η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και δεν θα ήταν ηθικό να έχουμε παίκτες με συμβόλαια της τάξης των 2-3 εκατ. ευρώ. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι ζητάμε, υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία μεταξύ μας, κάτι που θα διατηρήσουμε στον υψηλότερο βαθμό. Έχουμε διάθεση και ενέργεια για να δουλέψουμε και να βγει ο Παναθηναϊκός από τη δύσκολη θέση που είναι τώρα», ανέφερε ο Γιάννης Αναστασίου.

«Πρώτα θα το μάθουν οι παίκτες»

Ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε να έχει σαφή εικόνα για τους παίκτες που θα μείνουν και θα φύγουν, αλλά δεν μίλησε με ονόματα. «Από το υπάρχον υλικό θα πρέπει να μιλήσουμε πρώτα με τους παίκτες. Θα ήταν πιο τίμιο. Για τις μεταγραφές υπάρχει αρκετή κίνηση. Οι στόχοι έχουν οριοθετηθεί, έχουν γίνει επαφές, έχουμε μιλήσει με παίκτες και είναι σημαντικό το μεγαλείο του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά τις επόμενες μέρες ίσως μπορέσουμε να ανακοινώσουμε δύο ίσως και τρεις παίκτες».

Μικρό ρόστερ

Επιθυμία του νέου προπονητή είναι ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ. «Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Στόχος είναι η ομάδα να έχει 20 παίκτες και τρεις τερματοφύλακες. Θέλω να δουλέψω με μικρό ρόστερ για να υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θα παίζουν και θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Τα παιδιά από την ακαδημία θα πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα. Τους υπολογίζουμε κανονικά για την πρώτη ομάδα. Γι' αυτούς που θα φύγουν καλό θα είναι να το μάθουν οι παίκτες πρώτα και μετά ο Τύπος».

«Μας ενδιαφέρει ο Καραγκούνης»

Ερωτηθείς αν θα ήθελε στην ομάδα τον Γιώργο Καραγκούνη, απάντησε: «Ο Γιώργος είναι μετά το Δημήτρη Σαραβάκο το μεγαλύτερο όνομα του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα. Είναι στη Φούλαμ, έχει συμβόλαιο κι αν δεν εξελιχθούν τα πράγματα όπως θέλει με τη Φούλαμ, σίγουρα μας ενδιαφέρει ένας παίκτης».

Κλειδί οι ακαδημίες

Έχοντας περάσει τόσα χρόνια στην Ολλανδία, ο Γιάννης Αναστασίου δεν θα μπορούσε να μη γνωρίζει τη σημασία των ακαδημιών και των… προϊόντων τους. «Είναι στόχος να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές τους. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Πρέπει τα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα να έχουν εκπαίδευση που πρέπει. Θα υπάρχει εβδομαδιαία επικοινωνία με την ακαδημία. Θα συζητιούνται τα πάντα που αφορούν την εξέλιξη των ακαδημιών και των παικτών, για να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Είναι ευαίσθητη η ηλικία των παικτών και πολλές φορές το περιβάλλον αντί να φτιάξει έναν παίκτη τον καταστρέφει. Για μας θα είναι σημαντικό να τους προστατεύσουμε».

Σαραβάκος: «Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά»

Ο Δημήτρης Σαραβάκος ήταν ως συνήθως λιγομίλητος, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως το νέο σχήμα θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Τον μεγάλο «μικρό» προσφώνησε ο Γιάννης Αλαφούζος. «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τη συμμετοχή του Δημήτρη Σαραβάκου στην ομάδα μας. Είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. Εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, τους μεγάλους παίκτες που πέρασαν και το ήθος του συλλόγου», τόνισε, ενώ ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέφερε: «Ό,τι και να πούμε για τον Δημήτρη Σαραβάκο είναι πολύ λίγο για όσα έχει προσφέρει. Ελπίζουμε να προσφέρει τα ίδια και από το νέο του πόστο. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Ο Δημήτρης Σαραβάκος αρκέστηκε στα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια θα αναλάβω αυτή τη θέση. Νομίζω πως μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Θα είμαι ο συνδετικός κρίκος στο προπονητικό τιμ. Θα έχουμε άψογη συνεργασία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με το μπάτζετ που έχουμε για να φέρουμε παίκτες που δεν θα βλέπουν τον ΠΑΟ μόνο για το συμβόλαιο, αλλά θα ξέρουν ποιος είναι ο ΠΑΟ».

Παρών με… δήλωση

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση, αλλά έστειλε μία ανακοίνωση που διαβάστηκε στα ΜΜΕ. «Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη», ανέφερε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε θέση για τις αντιδράσεις για την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα από μερίδα οπαδών: «Βασικότατος λόγος που αποφασίσαμε να συνεργαστούμε είναι η μεγάλη του εμπειρία από το εξωτερικό. Το αγγλικό ποδόσφαιρο διαφέρει σε πολλά από το δικό μας και κυρίως σε ήθος. Με εντυπωσίασε η αρτιότητα της σκέψης του και οι αρχές που έδειξε να έχει. Είναι ευθύνη της διοίκησης να επιλέγει τους συνεργάτες της. Σεβόμαστε την άποψη των οπαδών μας και είμαστε πάντα σε ανοικτό διάλογο, αλλά πρέπει και η διοίκηση να αποφασίζει με ποιους θα συνεργαστεί».

Οι… ξένοι

Ο Στιβ Ρούτερ, βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΑΟ που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω. Πιθανώς να μη βλέπετε συχνά Άγγλους προπονητές να δουλεύουν σε συλλόγους στην Ευρώπη. Και ο λόγος είναι πως είμαστε ένας μικρός νησιωτικός λαός και πολλές φορές μας κατηγορούν πως είμαστε κάπως εθνικιστές. Εγώ είχα την τύχη να δουλέψω με προπονητές σε όλη την Ευρώπη, όπως ο Γιάννης Σαμαράς και ο Γιάννης Αναστασίου. Όταν γνωρίζω ανθρώπους, κοιτάζω πρώτα το χαρακτήρα τους. Σε αυτούς είδα ότι έχουν πίστη, ικανότητα και διάθεση για να διαπρέψουν ως προπονητές. Όταν μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψω σε έναν σύλλογο με το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν αρκετό για να αποδεχτώ την πρόκληση. Όλοι μου μίλησαν για τη φιλοσοφία του συλλόγου. Ο κόσμος που είναι εδώ στην ομάδα αγκαλιάζει αυτές τις αρχές. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω όλα τα άτομα στο σύλλογο. Είτε δουλεύεις στον Παναθηναϊκό, είτε σε μια μεγάλη ομάδα, σημασία έχει να προσπαθείς για τη μεγιστοποίηση του συλλόγου. Ελπίζω τα πράγματα να εξελιχθούν όπως όλοι θέλουμε».

Ο γυμναστής της ομάδας, Γιούσεφ Βος, πιο περιεκτικός στα λεγόμενά του, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για την ευκαιρία. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο».

Βονόρτας: «Δεν προλάβαμε»

Ο… παλιός του τιμ, Γιάννης Βονόρτας, μίλησε για το έργο του στο διάστημα που ήταν προπονητής πριν παραδώσει τα κλειδιά στον Γιάννη Αναστασίου.

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε για αυτή τη θέση. Μετά τη χθεσινή ήττα μας από τους Νέους πιστεύω θα με απέλυε (γέλια). Η περίοδος ήταν δύσκολη γιατί δεν ήμουν έμπειρος, αλλά με την υποστήριξη του προέδρου καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα εδώ με καλό πρόσωπο. Δεν καταφέραμε να μπούμε στα play offs, γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο. Όμως είμαστε σε αναμονή. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και το επιστημονικό προσωπικό, όλους όσοι δουλεύουν εδώ. Όλοι καθημερινά προσπαθούσαν για το καλύτερο. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και συνεχίζω. Εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους και πιστεύω πως υπάρχει ένα όραμα που ξεκινά για τον Παναθηναϊκό κι έχει να κάνει με την αγωνιστική και όχι μόνο αναγέννηση του ΠΑΟ. Είμαι σίγουρος πως θα πάμε καλά, γι΄' αυτό και δεν λέω καλή επιτυχία. Καλή επιτυχία στον Γιάννη Αναστασίου και του παραδίδω έτσι το κλειδί της ομάδας».

Υπόσχεση μόνο από Αλαφούζο

Γιάννης Αλαφούζος και Γιάννης Αναστασίου κλήθηκαν να θέσουν συγκεκριμένο στόχο για την επόμενη σεζόν, αλλά μόνο ο πρώτος μίλησε ξεκάθαρα για πρωτάθλημα, αν και τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

«Δεν είμαι μεγαλομέτοχος, ούτε καν μέτοχος. Είμαι πρόεδρος της Συμμαχίας και προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου να εισάγουμε ένα άλλο ήθος και ύφος στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στόχος του ΠΑΟ είναι να είναι πάντα πρωταθλητής, αλλά είμαστε ρεαλιστές», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε. Και πέρσι στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έγιναν λάθη από τη διοίκηση, σε παίκτες και από προπονητές. Ήταν μια κατάσταση ανάγκης και ήμασταν άπειροι. Τουλάχιστον εγώ. Είναι δύσκολο να πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός μονοπωλεί τα έσοδα από το Champions League. Αλλά δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και μίλησα για τη μηνυτήρια αναφορά που θα κάνουμε. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν είμαστε υπερφίαλοι. Δεν λέμε ότι έχουμε βρει τη συνταγή της επιτυχίας, αλλά στόχος είναι το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται άλλη φιλοσοφία και εξήγηση».

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε: «Μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ είναι ταυτισμένη με την κορυφή. Θα είναι εύκολο να πούμε πράγματα που ίσως δεν θα γίνουν. Η μόνη υπόσχεση που δίνουμε είναι πως θα δουλεύουμε για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη. Στο τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να κρίνουμε. Για μας δεν αλλάζει τίποτα. Έχουμε ένα σχέδιο κι έναν προγραμματισμό. Είτε βγει η ομάδα στην Ευρώπη είτε όχι, τα πράγματα είναι ίδια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x