Euro 2024

Φινάλε με ντέρμπι

Βέλγιο και ΗΠΑ ολοκληρώνουν τη φάση των «16» του Μουντιάλ συνθέτοντας ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια.

Στο Σαλβαδόρ πέφτει απόψε (23:00) η αυλαία των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με ένα από τα πιο «ανοικτά» ζευγάρια της φάσης. Το Βέλγιο αναμετράται με τις ΗΠΑ επιζητώντας την πρώτη παρουσία τους στα προημιτελικά μετά το 1986 και το 2002 αντίστοιχα.

Ο Μαρκ Βίλμοτς αναμένεται να διατηρήσει τον Βαν Μπούιτεν δίπλα από τον Κομπανί στο κέντρο της άμυνας αντί του Βερμάελεν που αντιμετωπίζει τραυματισμό. Εκτός πλάνων του είναι οι τραυματίες Σίμαν και Βάντεν Μπόρε, ενώ ο Ντεφούρ είναι τιμωρημένος. Ο Γιούργκεν Κλίνσμαν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για τις ΗΠΑ, καθώς διαθέσιμος πλέον είναι και ο Άλτιντορ, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές στη συνήθη ενδεκάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1930, με τις ΗΠΑ να επικρατούν 3-0 στο Μοντεβίδεο. Έκτοτε το Βέλγιο μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα ματς.

Πιθανές συνθέσεις:

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς, Αζάρ, Μιραλάς.

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Τζόνσον, Γκονζάλες, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζόουνς, Ζούσι, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ.

Διαιτητής: Τζαμέλ Χαμουιντί (Αλγερία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x