sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φόντεν vs Μάουντ: Δύο next big things, μία κούπα!

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν το Champions League, σε μια μάχη που τα φώτα μπορούν κάλλιστα να στραφούν πάνω στα δύο… next big things της Αγγλίας, Φιλ Φόντεν και Μέισον Μάουντ.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον μεγάλο τελικό του Champions League! Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, δυο αγγλικές ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρεθεί για παρθενική φορά σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ οι «μπλε» θα συμμετέχουν για τρίτη φορά!

Πάμε όμως να ρίξουμε τα δικά μας φώτα σε δυο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σίγουρα θα βοηθήσουν ο καθένας τη δική του ομάδα και θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν στον σύλλογό τους την κούπα! Δύο net big things του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Φιλ Φόντεν




Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Σίτι από τις ακαδημίες, κάνοντας την εμφάνισή του στην πρώτη ομάδα το 2016 σε ηλικία 15 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 123 συμμετοχές, σκοράροντας 31 γκολ και μοιράζοντας 22 ασίστ.

Στατιστικά:
Επιτυχημένες ντρίμπλες: 55%
Ευστοχία στις μεταβιβάσεις: 88%
Επαφές με την μπάλα ανά αγώνα: 48
Συμμετοχή σε γκολ ανά λεπτά: 130
Συμμετοχή σε δημιουργία ευκαιριών ανά λεπτά: 42

Στιλ παιχνιδιού: Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, του αρέσει να δημιουργεί για τους αντιπάλους του. Η θέση του είναι χαφ, είτε «οκτάρι» είτε «δεκάρι» ενώ στο 4-4-2 που χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Πεπ Γκουαρδιόλα αγωνίζεται ως επιθετικός. Αριστεροπόδαρος, με καλή τεχνική και διορατικότητα στο παιχνίδι του, αρέσκεται στο να πατάει περιοχή και ορισμένες φορές να λειτουργεί ως κρυφός επιθετικός.

Δυνατά και αδύνατα σημεία: Ο Φόντεν δοκιμάζει τα πόδια του συχνά-πυκνά εκτός περιοχής. Ξέρει να βρίσκει τέρμα, έχει μεγάλο ποσοστό στις σωστές μεταβιβάσεις. Στα αρνητικά του ότι δεν είναι καλός στον αέρα, ενώ του λείπει η εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια και τελικούς.


Μέισον Μάουντ




Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι προέρχεται από τις ακαδημίες των «μπλε». Συνέχισε στην Φίτεσε, ενώ το 2019 φόρεσε την φανέλα της Ντέρμπι. Εκεί όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία, πήρε μαζί του και τον Μάουντ στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι. Στους «μπλε» έχει πραγματοποιήσει 106 συμμετοχές, σκοράροντας 17 γκολ και μοιράζοντας 14 ασίστ.

Στατιστικά:
Επιτυχημένες ντρίμπλες: 50%
Ευστοχία στις μεταβιβάσεις: 87%
Επαφές με την μπάλα ανά αγώνα: 63
Συμμετοχή σε γκολ ανά λεπτά: 238
Συμμετοχή σε δημιουργία ευκαιριών ανά λεπτά: 39

Στιλ παιχνιδιού: Σε αντίθεση με τον Φόντεν, ο Μάουντ είναι δεξιοπόδαρος. Αρέσει και σε αυτόν να πατάει περιοχή και να απειλεί από τα όρια της, κυρίως με πλασέ και λιγότερο με «ξερά» σουτ. Του αρέσει να έχει την μπάλα στα πόδια του, να βοηθάει στην κυκλοφορία και να παίζει κάθετα. Πάρα πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι του, μαζί με τον Καντέ στον άξονα βοηθάνε στην αναχαίτηση της μπάλας.

Δυνατά και αδύνατα σημεία: Οι αστύρευτες δυνάμεις του και τα πολλά τρεξίματα είναι στα υπέρ του, όπως και η πολύ καλή τεχνική του. Έχει μεγάλη ευστοχία στις μεταβιβάσεις, αλλά όπως και ο Φόντεν έτσι και ο Μάουντ δεν είναι καλός στον αέρα, ενώ ορισμένες φορές μπορεί να ξεχαστεί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και να χαθούν τα μαρκαρίσματα, ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου.


*ο Φόντεν υπερτερεί... οριακά του Μάουντ βάζοντάς τους σε σύγκριση στην ιστοσελίδα one-versus-one.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x