Γιώργος Τσανάκας

Ω… Λαλά ένας Μαρτίνς!

Ο Κένι Λαλά έθελξε, ο Ολυμπιακός έδειξε πως συνολικά είναι καλύτερος από την ΑΕΚ και ο Πέδρο Μαρτίνς παρέδωσε μαθήματα διαβάσματος αντιπάλου. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Όταν θες να πάρεις πρωτάθλημα, πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες. Όπως αυτή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Χωρίς να θέλξει, χωρίς να κάνει καμιά σούπερ εμφάνιση, αλλά δείχνοντας συνολικά πως είναι καλύτερος σαν ομάδα από την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν στο χορτάρι πως διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά και εμπειρία. Αλλά και έναν άνθρωπο στην άκρη του πάγκου, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα διαβάσματος αντιπάλου.

O Κένι Λαλά ήταν απολαυστικός. Δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα από τον Τσούμπερ, ούτε από τον Λιβάι και οποιονδήποτε ήρθε στην πλευρά του. Επιθετικά, είχε πολλές προωθήσεις, έφτιαξε το γκολ του Αραμπί, απείλησε ο ίδιος και ταλαιπώρησε την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ. Άργησε αλλά… ήρθε ο Γάλλος μπακ, όμως δείχνει πως αν το μπακ μπροστά του είναι καλός τακτικά, τότε και αυτός πάει καλά. Ο Ρέαμπτσουκ ανασταλτικά ήταν ξανά εξαιρετικός, ο Εμβιλά απροσπέλαστος, χωρίς να επιτρέψει στους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν κάθετα ούτε μισή φορά! Ο Αγκιμπού ήταν ξανά τρομερός, καλύπτοντας ακόμη και τα κενά διαστήματα του Μαντί και σκοράροντας σε δεύτερο ντέρμπι μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ (αλλά φτιάχνοντας και ένα για τον Μασούρα που το έχασε), οι Μασούρας-Ονιεκούρου άψογοι στο τακτικό κομμάτι.

Για τον Ελ Αραμπί δεν χρειάζεται να πεις πολλά, έχει αποδείξει την τεράστια αξία του. Το πρώτο του γκολ ειδικά, μαγικό. Σα να μη φτάνει η ντρίμπλα, φτάνει στο ένα μέτρο από τον Στάνκοβιτς και έχει την ηρεμία και τη σιγουριά για να πλασάρει κάτω από τα πόδια του. Το δεύτερο που βάζει είναι πιο εύκολο, αυτό που φτιάχνει στον Μαντί Καμαρά που βλέπει Στάνκοβιτς και δοκάρι να τον σταματάνε, είναι η κλασική του κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ξεκινώντας σχεδόν πάντα στο όριο του οφσάιντ.



Και πάμε στον Πέδρο Μαρτίνς… Είχε βρει τον τρόπο να βραχυκυκλώσει τους «κιτρινόμαυρους». Έκλεισε τον Μάνταλο, δεν άφησε τα χαφ να βοηθήσουν στο transition και στη μεταφορά της μπάλας, έπαιξε πάνω στα αντίπαλα μπακ. Το διάβασμα που έχει κάνει κόντρα στην ΑΕΚ, είναι για… σεμινάριο.

Ξέρει ότι ο Λιβάι είναι κάκιστος τακτικά και χτυπάει σε όλο το πρώτο μέρος από τα αριστερά. Συνεχίζει και επιμένει στην ίδια πλευρά, όπου υπάρχουν τεράστια κενά αφού και ο Μοχαμάντι δεν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής ανασταλτικά. Δεν αφήνει το περιθώριο σε Σιμόες, Σιμάνσκι να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να βοηθήσουν στο μοίρασμα της μπάλας, δεν επιτρέπει στον καλύτερο δημιουργό της ΑΕΚ (Μάνταλο) να πάρει κοντά στην περιοχή την μπάλα στα πόδια του. Παράλληλα, οργάνωσε καλά τον Ολυμπιακό πίσω από την μπάλα. Γύρω-γύρω πήγαινε η ΑΕΚ διαρκώς την μπάλα, χωρίς να μπορέσει να περάσει μια σωστή κάθετη και με τους «ερυθρόλευκους» να αγχώνονται σχετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά να μην απειλούνται ουσιαστικά. Έπαιξε με σκοπιμότητα στο φινάλε, γνωρίζοντας πως με τη νίκη θα ξεφύγει στη βαθμολογία και κέρδισε κατά κράτος τη μονομαχία με τον Αργύρη ΓιαννίκηΠροφανώς δεν πήγαν όλα καλά για τον Μαρτινς στο ντέρμπι, αφού ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δέχεται γκολ και μάλιστα από το κέντρο της άμυνας του και σίγουρα χρήζει δουλειάς και ενίσχυσης στα στόπερ.



Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει την ομάδα και βοηθηθεί από αυτή. Προφανώς θα του γίνει κριτική, πάντα καλοπροαίρετη, αλλά πρέπει άπαντες να αντιληφθούν πως και αυτός θα υποπέσει σε λάθη, όπως και οι ποδοσφαιριστές. Είναι, όμως, προνόμιο για τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αυτόν τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x