Γιώργος Τσανάκας

Ο Κίτσος έχει μέλλον στον Ολυμπιακό, άλλοι μάλλον όχι…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες σε πολλές ρεζέρβες κόντρα στον Λεβαδειακό, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του να απογοητεύουν αλλά και να υπάρχουν εξαιρέσεις. Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει το τεστ του Λεβαδειακού. Όχι λόγω της ήττας (αφού οι Πειραιώτες παραμένουν το φαβορί για την πρόκριση), αλλά κυρίως λόγω της συνολικής εμφάνισης και του κακού προσώπου που έδειξαν οι περισσότερες από τις «ρεζέρβες» που πήραν την ευκαιρία από τον Πέδρο Μαρτίνς. Και είναι ανεπίτρεπτο για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που περιμένουν καρτερικά τις ευκαιρίες τους από τον Πορτογάλο τεχνικό, όταν τις παίρνουν να μην τις αρπάζουν από τα μαλλιά και να ψάχνει κανείς να βρει θετικά στοιχεία τους στα δάχτυλα του… ενός χεριού.

Το μεγάλο κέρδος αν μη τι άλλο είναι ο Φώτης Κίτσος. Ο 18χρονος αριστερός μπακ πήρε στο ημίχρονο τη θέση του Αποστολόπουλου και έδειξε πολύ θετικά στοιχεία. Πρώτος στην μπάλα, με «τσαγανό» και καλό αριστερό πόδι, δείχνοντας πως μπορεί να πάρει περισσότερες ευκαιρίες και στο πρωτάθλημα ώστε να δώσει ανάσες στον καημένο τον Ρέαμπτσουκ που παίζει ασταμάτητα. Ανασταλτικά δε, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα σε αντίθεση με τον Αποστολόπουλου που αντικατέστησε και έδειξε πως έχει ακόμη αρκετά… ψωμιά να φάει. Ταλέντο έχει, χρειάζεται πολλή δουλειά όμως.

Ο Ρόνι Λόπες έβγαλε διάθεση, πήρε μπάλες και θέλησε να τραβήξει τον Ολυμπιακό επιθετικά. Σκοράρει το πρώτο του γκολ και αν μη τι άλλο αυτό είναι καλό για τον ίδιο και την ομάδα του που βρίσκει ρυθμό, αφού στα τελευταία ματς παίρνει θετικό πρόσημο με την εικόνα του. Ο Βρουσάι ήταν καλός και είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει παραπάνω χρόνο. Το ψάχνει διαρκώς όποτε παίζει, έχει καλές επαφές με την μπάλα και του αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες. Το παρακάνει πολλές φορές, αλλά αυτό εν μέρει δείχνει πως έχει αυτοπεποίθηση στον εαυτό του. Ο Ονιεκούρου ήταν φλύαρος, παρότι το έψαξε αρκετά… Τα καλά τελειώματα του λείπουν και πρέπει να δουλέψει ώστε να δει τα νούμερά του να ανεβαίνουν.

Οι παραπάνω, αν μη τι άλλο είναι και οι μόνοι που παίρνουν θετικό πρόσημο, παρέα και με τον Τικίνιο που πάλευε διαρκώς. Γιατί υπήρχαν και πολλές παραφωνίες. Ο Μάρκοβιτς ήταν κακός, ο Σεμέδο κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι προφανώς. Του λείπει ο ρυθμός, φάνηκε βαρύς και ένα κλικ πιο πίσω σε θέμα ταχύτητας από κάθε αντίπαλο. Σκέτη απογοήτευση ο Κούντε (δικαίως αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα), ο οποίος μετά τη ρεβάνς με την Νέφτσι που ήταν εκ των κορυφαίων, έχει κάκιστη εικόνα. Πήρε την ευκαιρία του με τον Λεβαδειακό, δεν έδειξε τίποτα θετικό, ακόμη και οι όποιες εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις ήταν κακές.

Ο Ανδρούτσος επιθετικά πέρασε ορισμένες σέντρες, αλλά ανασταλτικά εκτέθηκε ουκ ολίγες φορές, ο Κρίστινσον δεν είχε ρυθμό και φαινόταν και στα κόρνερ των αντιπάλων, έδειχνε πως δεν μπορούσε να επιβληθεί και να τα καθαρίσει. Ο Αλγκασίμ Μπα θέλει χρόνος με την Β’ ομάδα, είναι ξεκάθαρο. Τρεξίματα έχει, όρεξη επίσης αλλά τίποτα παραπάνω δεν έβγαλε στο χορτάρι της Λιβαδειάς.

Τελευταίους αφήσαμε τους Σουρλή, Μπουχαλάκη. Ο πρώτος μπορεί να εξελιχθεί σε καλό χαφ, αλλά χρειάζεται κάποιος να κάτσει κάτω μαζί του να του μάθει όλα όσα πρέπει για τη θέση, όπως και το να μην σπαταλάει τα τρεξίματά του. Ο δεύτερος είναι σταθερά καλός, ενώ ορισμένες φορές απαραίτητος για την καλή λειτουργία του Ολυμπιακού…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x