Γιώργος Τσανάκας

Κοκκίνισε ολόκληρη η Ευρώπη για τον γίγαντα που λέγεται… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ο ύμνος του Ολυμπιακού ακούστηκε πιο δυνατά από ποτέ σε ένα συγκλονιστικό βράδυ που θα το θυμούνται για μια ζωή οι φίλοι του, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε ευχαριστούν από καρδιάς εκατομμύρια Ολυμπιακοί! Εσύ, Βάσκε μάγκα, εσύ τεράστιε προπονητή, που μέσα σε έναν χρόνο έχεις σηκώσει δύο ευρωπαϊκά! Και αν η Σεβίλλη είχε πολλά και ήταν συνηθισμένη, ο ΘΡΥΛΟΣ έκανε την αρχή, πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νταμπλ αν σκεφτείς πως το είχαν σηκώσει πριν από εβδομάδες και εκείνα τα μαγκάκια!

Όλη η Ευρώπη κοκκίνισε, η μισή Ελλάδα βγήκε στους δρόμους και αμφιβάλω αν κοιμήθηκε. Δάκρυα από χαρά, από συγκίνηση. Για αυτό το μοναδικό γεγονός, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει. Αν μπορούσε κάποιος να το κάνει ήταν ο Ολυμπιακός, αυτός ο γίγαντας του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αθλητισμού. Τα λόγια στερεύουν σε τέτοιες περιστάσεις. Το γεγονός από μόνο του σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως το ζήσαμε αυτό τα ξημερώματα της Πέμπτης. Απέναντι σε ακόμη μία εξαιρετική ομάδα, που έχει χάσει δύο σερί τελικούς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Είχαν προηγηθεί η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, αυτή του Ισραήλ, η πανίσχυρη Φενέρμπαχτσε, που έχασε τον τίτλο στην Τουρκία παρότι μάζεψε 99 βαθμούς, αλλά και η φοβερή και τρομερή Άστον Βίλα, που τερμάτισε 4η στην Premier League, νικώντας Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Το άγχος ήταν τεράστιο και για τους παίκτες και φαινόταν. Ο κόσμος ξεφυσούσε κάθε λεπτό που περνούσε, αλλά δεν έχανε την πίστη του. Στήριξε μέχρι τελευταία στιγμή κάθε έναν από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σήμερα. Ήξεραν ότι μπορούσαν, ότι το είχαν! Όπως και συνέβη! Ένας και ένας, τους ευχαριστούμε όλους. Αυτά τα παλικάρια με τα ερυθρόλευκα, οι κομάντος που εμφανίστηκαν στο χορτάρι με μάτι που γυάλιζε, υπό την καθοδήγηση του στρατηγού τους.

Είναι φοβερό να βλέπεις τον Κριστιάν Καρεμπέ, που έχει σηκώσει τα πάντα στην καριέρα του και κυλιόταν στο χορτάρι σαν μικρό παιδάκι. Ο λεβέντης ο Ιμπόρα με τα 4 Europa να πανηγυρίζει σαν να πήρε την πρώτη κούπα, ένας και ένας όλοι τους να πανηγυρίζουν αγκαλιά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που πίστεψε σε αυτή την ομάδα, το σταφ, τα μέλη της διοίκησης και κάθε έναν που συμμετείχε σε αυτόν τον θρυλικό άθλο, που όμοιό της η Ευρώπη δεν έχει δει ξανά.

Τα λόγια δεν βγαίνουν, μόνο τα δάκρυα. Κλαίνε όλοι, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το μεγαλείο αυτού του συλλόγου!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x