sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γίνονται και στην Αγγλία…

Και μετά λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται! Στον τελικό του Community Shield, μόλις τρεις (!) ήταν οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές στις αρχικές ενδεκάδες των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Η βασική είδηση στον χθεσινό (10/08) τελικό του Community Shield ήταν ότι η Άρσεναλ με τρεις «κανονιές» (3-0) έφτασε σε μια άνετη επικράτηση επί της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το τρόπαιο για 13η φορά στην ιστορία της. Η δεύτερη είναι ότι παρότι, το παιχνίδι διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», που αποτελεί το… σπίτι του αγγλικού ποδοσφαίρου, μόλις τρεις Άγγλοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στις αρχικές ενδεκάδες των δύο αντιπάλων.

Και οι τρεις μάλιστα ήταν στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ, καθώς φανέλα βασικού πήραν οι Κίεραν Γκιμπς, Κάλουμ Τσέιμπερς και Τζακ Γουίλσιρ. Αντίθετα, στον πάγκο έμεινε ο Άλεξ-Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε Άγγλο ούτε για… δείγμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Με τις... φόρμες έμειναν οι Τζο Χαρτ, Μίκα Ρίτσαρντς, Τζέιμς Μίλνερ και Σκοτ Σινκλέρ.

Το νούμερο είναι υπερβολικά μικρό σε σχέση με τον περυσινό τελικό της διοργάνωσης, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Γουίγκαν, οι οποίες είχαν χρησιμοποιήσει από πέντε Άγγλους παίκτες στο αρχικό τους σχήμα. Στο παρελθόν, υπήρξε άλλη μια φορά που τα νούμερα έπιασαν… πάτο! Στον τελικό του 2005 ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τσέλσι, οι «κανονιέρηδες» είχαν στην αρχική ενδεκάδα τον Άσλεϊ Κόουλ και οι «μπλε» τους Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την αποτυχία της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ούτε και από το «καμπανάκι» που χτύπησε ο Γκάρι Νέβιλ, άμεσος συνεργάτης του Ρόι Χότζον στην εθνική ομάδα. «Σιγά-σιγά σκοτώνουμε τους εαυτούς μας. Γελάμε με τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά αυτό συμβαίνει πλέον και στην Αγγλία» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Πριν από 25 χρόνια, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν στο ρόστερ τους Σκοτσέζους, Ιρλανδούς και Ουαλούς. Κάποτε το έκαναν όλες οι ομάδες της κορυφής, τώρα αυτό δεν συμβαίνει. Υπάρχουν κάποιοι Άγγλοι, αλλά κι αυτοί σταδιακά συρρικνώνονται». Και μετά γκρινιάζουμε στην Ελλάδα…

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x