Γενικά

Γκιώνης, Σγουρόπουλος και Τόλιου θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό πινγκ πονγκ στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό

Μπροστά στην πρώτη μεγάλη πρόκληση αυτής της περίεργης χρονιάς βρίσκεται και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ειδικές οι συνθήκες, αντικειμενικές οι δυσκολίες από την πάντα έντονη παρουσία της πανδημίας covid-19, ωστόσο το κίνητρο μίας ακόμη Ολυμπιακής συμμετοχής είναι πολύ δυνατό και η Ελλάδα θα το «κυνηγήσει» με όλες τις δυνάμεις της.

Μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα που έφεραν οι αναβολές από την υγειονομική κρίση, το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του απλού έρχεται πριν από τα ηπειρωτικά. Πρόκειται να διεξαχθεί στην Ντόχα του Κατάρ, 14-17/3, και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου.

Επικεφαλής θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής και η αποστολή θα φύγει από την Αθήνα αρκετές ημέρες πριν από τους αγώνες και συγκεκριμένα από τις 6 Μαρτίου, λόγω φυσικά των μέτρων προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Τον Ιανουάριο του 2020, η Εθνική ανδρών είχε μετάσχει χωρίς επιτυχία στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά για το ομαδικό. Τα αντίστοιχα ατομικά τουρνουά είχαν αναβληθεί στην πορεία, μεταφέρθηκαν όλα στη φετινή χρονιά κι εκεί θα διεκδικήσει τώρα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση την έβδομη συνεχόμενη Ολυμπιακή συμμετοχή της.

Μετά το Κατάρ, έρχεται για την Ευρώπη το Προολυμπιακό τουρνουά στη Λισαβόνα, 21-25 Απριλίου, ενώ, στη συνέχεια, υπάρχει και το κριτήριο προκρίσεων μέσα από τον ειδικό Ολυμπιακό πίνακα αξιολόγησης.

Μέχρι δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες μπορεί να έχει κάθε χώρα στα Προολυμπιακά του απλού, καθώς αυτό είναι και το όριο των συμμετοχών στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ντόχα θα μεταβούν για την Ελλάδα οι αθλητές με τις υψηλότερες θέσεις στο παγκόσμιο ranking list ύστερα κι από την έγκριση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία παίρνει και την τελική απόφαση.

Ο Γκιώνης έχει μεγάλη εμπειρία από Προουμπιακά τουρνουά κι, άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά «εισιτήρια» για το Πεκίνο και το Ρίο, η Τόλιου είχε πάρει μέρος σε αυτήν τη διαδικασία το 2016, ενώ ο Σγουρόπουλος θα είναι πρωτοεμφανιζόμενος.

Να σημειωθεί ακόμη ότι μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα του Κατάρ τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα μείνουν αναγκαστικά σε καραντίνα 48 ωρών, αλλά μετά θα έχουν καλή ευκαιρία να προσαρμοστούν στις συνθήκες της «φούσκας» που ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Για τους αθλητές που θ’ αγωνιστούν στο World Olympic Qualification θα πραγματοποιηθεί εκεί προπονητικό καμπ, 9-14 Μαρτίου, και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει δηλώσει συμμετοχή και έχει εγκριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x