sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκουαρδιόλα-Κλοπ: Η ώρα των μεγάλων... αφεντικών!

Έφτασε η στιγμή για ακόμη μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στον Γιούργκεν Κλοπ και τον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Ήρθε πάλι αυτή η στιγμή. Που θα αναμετρηθεί η Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι. Ή καλύτερα, ο Γκουαρδιόλα με τον Κλοπ! Τα δυο μεγάλα... αφεντικά του αγγλικού πρωταθλήματος προσφέρουν μαγεία κάθε φορά, που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο.

Ο Τσε Γκεβάρα των γηπέδων:



Δικαίως ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει χαρακτηριστεί επαναστάτης του ποδοσφαίρου. Για τους περισσότερους είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία προπονητής.

Με τις καινοτόμες ιδέες του έχει σπάσει τα κοντέρ στους τίτλους. Του αρέσει να συζητάει με τους παίκτες του για το τι ακριβώς θέλει από αυτούς.

«Ο Πεπ δεν σου δίνει εντολές, σου εξηγεί και γιατί να το κάνεις» είχε πει ο Πικέ για εκείνον.

Πριν από κάθε αγώνα παρακολουθεί μέχρι και έξι αγωνιστικές πίσω τους αντιπάλους του, ώστε να «διαβάσει» τις αδυναμίες τους και να κινηθεί ανάλογα.

Η διατροφή των παικτών του παίζει σημαντικό ρόλο για τον Ισπανό. Τα θέλει όλα όπως τα έχει προγραμματίσει εκείνος.

Το επίθετο «τελειομανής» δημιουργήθηκε για τον Πεπ. Άλλωστε ποτέ δεν μένει ευχαριστημένος με τίποτα, με το βλέμμα του να βρίσκεται στον επόμενο αγώνα και εξετάζοντας τα λάθη που έγιναν στον προηγούμενο. Τα οποία φυσικά ΠΡΕΠΕΙ να διορθώσει!

Μπαρτσελόνα

Η ομάδα που θα έχει πάντα στην καρδιά του!

Το 2008 υπογράφει με την δεύτερη ομάδα των Καταλανών, κερδίζοντας την πρώτη κιόλας σεζόν 3 τίτλους: Το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας και το ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Από το 2008 μέχρι το 2012 βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, πανηγυρίζοντας το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το 2012 ανακηρύσσεται κορυφαίος προπονητής και αποφασίζει να αποχαιρετήσει τους «μπλαουγκράνα», για να αναλάβει την επόμενη ομάδα, χωρίς… περιττούς συναισθηματισμούς και ρομαντισμούς.


Μπάγερν Μονάχου

Από το 2013 και για τρία χρόνια, θα βρίσκεται στον πάγκο της γερμανικής ομάδας, όπου εκεί θα πέσει… θύμα της τελειομανίας του.

Και αυτό διότι πήγε να διορθώσει κάτι, που ήταν ήδη τέλειο. Προσπαθούσε να επιβάλλει το δικό του στυλ και τακτική, δεν μπόρεσε όμως ποτέ να ταιριάξει με το DNA της Μπάγερν.

Μέσα της σεζόν του 2016, ανακοινώνει στους Γερμανούς, ότι το καλοκαίρι αναλαμβάνει την Μάντσεστερ Σίτι.


Μάντσεστερ Σίτι

Έχει δώσει το πρωτάθλημα στους «πολίτες» δυο συνεχόμενες σεζόν, χαρίζοντάς τους ποιότητα και… στυλ!

Συνεχίζει ακάθεκτος, παρά τις έντονες φημολογίες ότι φέτος διανύει την τελευταία του σεζόν στο Μάντσεστερ. Πάντως οι αντιδράσεις του Γκουαρδιόλα σε κάθε αγώνα, είναι μοναδικές.

Τον βλέπεις να χτυπιέται, να τρελαίνεται, να πανηγυρίζει, να εξοργίζεται, γιατί απλά αυτός είναι. Ο Πεπ πίσω από τον Γκουαρδιόλα!


Τα πρωταθλήματα του Γκουαρδιόλα:

Σεζόν 2008-09 Μπαρτσελόνα 87 βαθμοί
Σεζόν 2009-10 Μπαρτσελόνα 99 βαθμοί
Σεζόν 2010-11 Μπαρτσελόνα 96 βαθμοί
Σεζόν 2013 -14 Μπάγερν 90 βαθμοί
Σεζόν 2014-15 Μπάγερν 79 βαθμοί
Σεζόν 2015-16 Μπάγερν 88 βαθμοί
Σεζόν 2017-18 Μάντσεστερ Σίτι 100 βαθμοί
Σεζόν 2018-19 Μάντσεστερ Σίτι 98 βαθμοί



Γιούργκεν Κλοπ




Κερδίζει τον σεβασμό ακόμη και του αντιπάλου!

Δεν είναι ο τύπος που γίνεται συμπαθής από όλους, όπως ο Γκουαρδιόλα. Όμως κάθε ομάδα που αναλαμβάνει, καταφέρνει να την «χτίζει» και να την οδηγεί στις επιτυχίες. Βελτιώνει συνεχώς και φτιάχνει τους παίκτες του από την αρχή, γράφοντας ιστορία με τις ατακάρες του κάθε φορά.


Μάιντς

Από το 2001 μέχρι το 2008 αναλαμβάνει μια ομάδα που ήταν έτοιμη να υποβιβαστεί και καταφέρνει μετά από τρία χρόνια να την ανεβάσει στα μεγάλα σαλόνια της Bundesliga.

Ένας σύλλογος με χαμηλό προϋπολογισμό, ο Κλοπ τον είχε στα ψηλά για τρεις διαδοχικές χρονιές.

Αποφασίζοντας να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του και να αναλάβει την Μπορούσια Ντόρτμουντ, φεύγει από την ομάδα που τον σημάδεψε ουσιαστικά, καθώς υπηρέτησε 19 ολόκληρα χρόνια, ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, με πολύ αγάπη από τον κόσμο και χωρίς να τον θεωρήσουν «προδότη» ούτε μια στιγμή.


Ντόρτμουντ

Από το 2008 ως το 2015 ηγείται της Ντόρτμουντ. Ήταν η ώρα για τον Γερμανό να «χτίσει» την ομάδα από την αρχή.

Με το «heavy metal» στυλ που είχε εισάγει στο ποδόσφαιρο, του άρεσε η ομάδα του να παίζει επιθετικά, τρελά και με έντονο ρυθμό.

Κατακτάει δυο πρωταθλήματα (2011-2012), ένα κύπελλο το 2012, δυο Σουπερ Καπ Γερμανίας το 2013-14, πέτυχε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου το 2012, οδηγώντας την στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2013, όπου τελικά ηττήθηκε.

Φεύγει και από εκεί, κουβαλώντας την αγάπη του κόσμου, αναλαμβάνοντας το 2015 την Λίβερπουλ.


Λίβερπουλ

Έχει προσδώσει το στίγμα του στους «κόκκινους» όλα αυτά τα χρόνια, με τους φιλάθλους να ζουν μαγικές στιγμές στο Άνφιλντ… Και όχι μόνο εκεί.

Έφερε την Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 14 χρόνια!

Ακόμη και να μην υποστηρίζεις τους «κόκκινους», ακούγοντας το «you’ll never walk alone…» και τους χιλιάδες φιλάθλους, μαζί με τους παίκτες, μαζί με τον Κλοπ να το τραγουδούν στο Άνφιλντ, δεν μπορείς τουλάχιστον να μην θαυμάζεις και να μην σέβεσαι αυτή την ομάδα και κυρίως αυτόν τον τρελό τύπο. Τον μεγάλο Γιούργκεν Κλοπ!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x