F1

Σιγά μην έχανε στο… σπίτι του: Κυρίαρχος και στη βροχερή Ολλανδία ο Φερστάπεν!

Νικητής στο Grand Prix Ολλανδίας αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν που έφτασε στην 9η σερί νίκη του, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι συγκινητικός και να βγαίνει 2ος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Πιέρ Γκασλί.

«Χόρευε» στη βροχή και πήρε τη νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του ο εντυπωσιακός Μαξ Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο και πέτυχε την ένατη διαδοχική του νίκη τη φετινή σεζόν, σε ένα... τρελό αγώνα που στο τέλος διακόπηκε για 45 λεπτά λόγω της έντονης βροχής. Στη δεύτερη θέση ο συγκινητικός Φερνάντο Αλόνσο, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γκασλί , ανεβαίνοντας στο βάθρο για τέταρτη φορά στην καριέρα του μετά την ποινή πέντε δευτερολέπτων του Σέρτζιο Πέρεζ.

Στην εκκίνηση τα 18 από τα 20 μονοθέσια ξεκίνησαν με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, με μοναδικές εξαιρέσεις τους Χάμιλτον και Χούλκενμπεργκ, που ξεκίνησαν με τα μεσαία, με τον Φερστάπεν να κρατάει την πρώτη του θέση και τον Νόρις ν' ακολουθεί χωρίς ωστόσο να τον απειλεί. Από την άλλη, ο Αλόνσο έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και πήρε την 3η θέση από πολύ νωρίς.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα η βροχή επηρέασε την απόδοση των οδηγών, οι οποίοι άλλαζαν τα ελαστικά τους με τον Φερστάπεν να πέφτει στην 4η θέση αλλά όχι για... πολύ. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος έκανε τη δική του αντεπίθεση, ξεπέρασε τους Γκασλί και Ζου για να βρεθεί στη 2η θέση και ήταν θέμα χρόνου ν' αφήσει πίσω του τον Σέρχιο Πέρεζ που ήταν σ' εκείνο το σημείο πρωτοπόρος.

Εν τέλει, ο Φερστάπεν βρέθηκε ξανά στην 1η θέση, με τον Πέρεζ στη δεύτερη και τον Αλόνσο σταθερά στην 3η ωστόσο στο 17ο γύρο το Αυτοκίνητο Ασφαλείας εμφανίστηκε για την έξοδο του Λόγκαν Σάρτζεντ, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει με το μονοθέσιο «καρφωμένο» στις προστατευτικές μπαριέρες. Η τριάδα του βάθρου δεν άλλαξε και οι πρωτοπόροι διατηρούσαν τις θέσεις τους χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Εν τω μεταξύ ο Λεκλέρ με το τραυματισμένο μονοθέσιο της Ferrari πήρε εντολή να επιστρέψει στο γκαράζ και να εγκαταλείψει τον αγώνα, ενώ η βροχή που περίμεναν όλοι, ήρθε στους 12 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση ανάγκασε τους οδηγούς να μπουν στα pit, όμως η βροχή δυνάμωνε όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για περίπου 45 λεπτά.

Παρ' όλα αυτά οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει ξανά από τον προηγούμενο γύρο που βγήκε η κόκκινη σημαία, με τον Φερστάπεν πρώτο, δεύτερο τον Αλόνσο και στην τρίτη θέση τον Πέρεζ. Η επανεκκίνηση έγινε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, που παρέμεινε στην πίστα για δυο γύρους και είχαν απομείνει ακόμη πέντε γύροι.

Ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε το Grand Prix Ολλανδίας ως νικητής, με τον Ισπανό οδηγό να τον ακολουθεί και τον Πιέρ Γκασλί να παίρνει θέση στο βάθρο μετά την ποινή πέντε δευτερολέπτων του Σέρτζιο Πέρεζ που κατετάγη 4ος.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο (1-3 Σεπτεμβρίου) είναι προγραμματισμένο το επόμενο GP στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μόντσα.

Βαθμολογία οδηγών
1) Φερστάπεν 339
2) Πέρεζ 201
3) Αλόνσο 168
4) Χάμιλτον 156
5) Σάινθ 102
6) Λεκλέρκ 99
7) Ράσελ 99
8) Νόρις 75
9) Στρολ 47
10) Γκασλί 37
11) Πιάστρι 36
12) Οκόν 36
13) Άλμπον 15
14) Χούλκενμπεργκ 9
15) Μπότας 5
16) Ζου 4
17) Τσουνόντα 3
18) Μάγκνουσεν 2
19) Σάρτζεντ 0
20) Ντε Βρις 0
21) Ρικιάρντο 0

Βαθμολογία κατασκευαστών
1) Ρεντ Μπουλ 540
2) Μερσέντες 255
3) Άστον Μάρτιν 215
4) Φεράρι 201
5) ΜακΛάρεν 111
6) Αλπίν 73
7) Ουίλιαμς 15
8) Χάας 11
9) Άλφα Ρομέο 9
10) Άλφα Τάουρι 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x