Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Τζίμι Γκριβς: Ο μεγαλύτερος σκόρερ που έβγαλε ποτέ η Βρετανία

«Οι προσπάθειες που κάνουμε για να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας, έχουν ως αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν σε αυτό». Τα λόγια του Ράλφ Γουάλντο Έμερσον αντιστοιχούν πλήρως Τζίμι Γκρίβς.

Ο Τζίμι Γκριβς, ένας από τους κορυφαίους γκολτζήδες της Αγγλίας και ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα της Τότεναμ «έσβησε» στα 81 του, έπειτα από αρκετά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Πίσω στο μακρινό 1940 και στο Μανόρ Πάρκ του Ανατολικού Λονδίνου γεννιέται ο μετέπειτα πρώτος σκόρερ της Τότεναμ, Τζίμι Γκριβς. Ο Βρετανός επιθετικός, με το μεγαλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος στην Εθνική (44 γκολ σε 57 εμφανίσεις) σημείωσε 357 γκόλ στο αγγλικό πρωτάθλημα και έγραψε ιστορία στα βρετανικά γήπεδα παραμένοντας μέχρι και σήμερα στην κορυφή της λίστας . Το ποδόσφαιρο «κυλούσε» στις φλέβες του και η θέληση του για τα γκόλ ήταν τόσο μεγάλη που όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «πονούσε» επιθυμώντας τα.

Η εξέλιξη του, με εξαίρεση το πέρασμα του από τη Μίλαν που δεν συμβιβάστηκε πότε , ήταν τεράστια καθώς στην Τσέλσι αρχικά, αλλά και μετέπειτα στην Τότεναμ το όνομα του αποτελούσε συνώνυμό των γκόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον πιτσιρικά από το Έσσεξ που μόλις στα 19 του χρόνια κατάφερε να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο σε ένα φιλικό απέναντι στο Περού. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x