Γενικά

Η Toyota στην 1η θέση των πωλήσεων το 2017

Η ΤΟΥΟΤΑ το 2017 βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου με συνολικές ταξινομήσεις 11.228 αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, η ΤΟΥΟΤΑ αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 10.026 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11,4 % της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά με 1.166 ταξινομήσεις επαγγελματικών, η εταιρεία πέτυχε ποσοστό 17,6%.

Του Άρη Γαλανόπουλου

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε τα εξής:

«Bασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της ΤΟΥΟΤΑ, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο οργανωμένο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε.

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην ΤΟΥΟΤΑ και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους».

Το 2017 ήταν μια χρονιά με αύξηση στην ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου κατά 12,1% σε σχέση με το 2016. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στις 94.710, ενώ το 2016 είχαν ταξινομηθεί 84.496 αυτοκίνητα.

Η Toyota Ελλάς και το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της πέτυχαν μερίδιο της μάρκας στο 12,0%, περίπου, διατηρώντας την TOYOTA στην ηγετική θέση.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους.
Ειδικότερα, στις κύριες και βασικές κατηγορίες της αγοράς:
- Το Aygo με 1.491 ταξινομήσεις & 11,3% μερίδιο αγοράς. Ειδικότερα, στην λιανική πώληση το Aygo κατέκτησε την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,2%,
- Το Yaris με 5.508 ταξινομήσεις & 18,3%, απέδειξε ακόμα μια χρονιά, πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά σε ολόκληρη την αγορά.
- Το Auris με 1.341 ταξινομήσεις και το Corolla με 452 κατέκτησαν αθροιστικά, την δεύτερη θέση επάξια στην κατηγορία C.

Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο της μάρκας, C-HR, στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, προσέδωσε μια ισχυρή, νέα παρουσία στην αναπτυσσόμενη κατηγορία C Crossover. Η μοντέρνα σχεδίαση του C-HR, η ισχυρή προσωπικότητα του και η απόλυτα στιλιστική ελευθερία του, ανάδειξαν για μια ακόμα φορά την υπεροχή της Τoyota. To C-HR διακρίθηκε επάξια για την τεχνολογική του υπεροχή, την αναβαθμισμένη οδηγική απόλαυση, ενώ έχει ήδη αποτελέσει σημείο αναφοράς, προσελκύοντας τις θετικότερες εντυπώσεις των ευρωπαίων, και φυσικά και των ελλήνων, καταναλωτών.
Με το νέο C-HR, η ΤΟΥΟΤΑ, ενδυνάμωσε το 2017 περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της στην υβριδική τεχνολογία, η οποία έχει φτάσει σήμερα να καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες (segments) στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x