sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Volley League Ανδρών παίρνει και πάλι φωτιά!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου ρίχνονται στην μάχη του τίτλου με απουσίες αλλά και μεγάλη όρεξη για βόλεϊ, όπως μοιράζονται με το sport-fm.gr οι πρωταγωνιστές.

Λίγες μέρες έμειναν για το πρώτο σερβίς στα ελληνικά γήπεδα στην μετά καραντίνας εποχή. Η Volley League Ανδρών ξεκινά επίσημα την Τρίτη (30/6), με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Φοίνικα Σύρου να διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2019-2020, σε μια ιδιαίτερη μορφή Final Four.

Η ημιτελική φάση (Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών), με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη τις δύο νίκες από κάθε ζευγάρι, να εξασφαλίζει την πρόκριση στους τελικούς (θα ολοκληρωθούν επίσης στις δύο νίκες). Ο τίτλος θα κριθεί στις έδρες των δύο φιναλίστ, με αυτόν που τερμάτισε υψηλότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να φιλοξενεί το εναρκτήριο παιχνίδι.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών.



Όπως είναι φυσικό, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες την προετοιμασία τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο έπειτα από αγωνιστική απραξία σχεδόν τεσσάρων μηνών! Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που οι 3/4 συμμετέχοντες θα έχουν να αντιμετωπίσουν, αφού οι απουσίες παικτών είναι ικανές να αλλάξουν τα δεδομένα. Εκτός λοιπόν από τον πρωτοπόρο της κανονικής διάρκειας Ολυμπιακό, ο οποίος κατάφερε να έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του, παρόλο που κάποιοι έχουν βρει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου θα εμφανιστούν με ελλείψεις στα ρόστερ τους.

Οι «πράσινοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Σάσα Στάροβιτς, ο οποίος δεν δέχθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί. Ο Σέρβος βοήθησε τα μέγιστα το «τριφύλλι» να επιστρέψει στους τίτλους (League Cup 2020) ύστερα από μια δεκαετία. Από την άλλη οι Συριανοί είδαν τον Αργεντίνο, Πέπε Γκονζάλες, να αποχωρεί από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για επανέναρξη της Volley League και ενώ παρέμεινε στο νησί καθ’ όλη την διάρκεια της καραντίνας! Έτσι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους» με ένα κενό στην θέση του διαγωνίου, κάτι που φυσικά θα καλύψουν επάξια οι υπόλοιποι αθλητές του συλλόγου.



Τέλος, οι Θεσσαλονικείς είναι αυτοί που αναμφίβολα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ μόνο με Έλληνες βολεϊμπολίστες. Πιο συγκεκριμένα οι Μάρσαλ, Αμπράο, Μπιέλιτσα και Ντε Ντρίς παρέμειναν στις πατρίδες του, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που ίσως φορέσει και την νέα σεζόν τα «ασπρόμαυρα».

Το sport-fm.gr επικοινώνησε με τους Παναγιώτη Πελεκούδα, Αλέξανδρο Μπούτο και Νίκο Μήλη, οι οποίοι μίλησαν για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός): «Χαιρόμαστε που θα παίξουμε ξανά το άθλημα που αγαπάμε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω πως καμία ομάδα βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων της αυτή την στιγμή, μετά από τόσο μεγάλη αγωνιστική απραξία και ο σκοπός είναι να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Πιστεύω ότι στους τελικούς οι ομάδες θα έχουν βρει τα πατήματά τους και το θέαμα θα είναι αυτό που όλοι θέλουμε».

Αλέξανδρος Μπούτος (ΠΑΟΚ): «Η ομάδα αυτή τη στιγμή διανύει την τελευταία εβδομάδα προετοιμασίας πριν από την επανέναρξη των αγώνων. Δουλεύουμε καθημερινά με το προπονητικό team και βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση δεδομένης της μακροχρόνιας απουσίας μας από τα γήπεδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα και σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη κόντρα στους μεταξύ μας αγώνες. Θα δείτε πολύ δυνατές αναμετρήσεις με την ομάδα μου να είναι αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να κάνουμε στα παιχνίδια αυτά που δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις και σε συνεργασία με το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα θα μας δώσει το εισιτήριο».

Νίκος Μήλης (Φοίνικας Σύρου): «Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι κάτι πρωτόγνωρο. Από την στιγμή που μάθαμε για την επανέναρξη, όλοι οι παίκτες της ομάδας επέστρεψαν κατευθείαν στο νησί και ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις. Ξεκινήσαμε μια εντατική προετοιμασία τεσσάρων εβδομάδων, αντί για οκτώ όπως γίνεται το καλοκαίρι. Κατά την διάρκεια τις καραντίνας είχαμε συνεχώς ενημερώσεις από τους γυμναστές του συλλόγου για να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει το όνομα, αλλά από την στιγμή που φτάσαμε εδώ πάμε για τον τίτλο. Όλα είναι πιθανά».


Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x