sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ανανέωση του Εμπαπέ κρίνει την επένδυση του Αλ-Κελαϊφί (pics)

Η επέκταση της συνεργασίας των Παριζιάνων με τον Κιλιάν Εμπαπέ αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο για τον σχεδιασμό του συλλόγου, αφού ο Γάλλος αποτελεί την «κορωνίδα» του… οπλοστασίου της γαλλικής ομάδας.

Στην πιο σημαντική υπόθεση της σύγχρονης ιστορίας της Παρί Σεν Ζερμέν τείνει να εξελιχθεί η ανανέωση του Κιλιάν Εμπαπέ, με τους ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου και τον ίδιο τον Καταριανό ιδιοκτήτη της ομάδας, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί να κάνουν τα πάντα για να πείσουν τον 20χρονο Γάλλο σταρ να παραμείνει στην «Πόλη του φωτός».

Από πολύ στενά παρακολουθεί την υπόθεση η Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επέμβει για να «κλέψει» τον Γάλλο επιθετικό απλώνοντας «χαλί» πολλών εκατομμυρίων στα... πόδια της γαλλικής ομάδας.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η παραμονή του Εμπαπέ στην ομάδα και ποιες είναι οι δυσκολίες της υπόθεσης;



Το αναποτελεσματικό πλάνο της Παρί με τον Νεϊμάρ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, όταν αγόρασε την Παρί Σεν Ζερμέν, το έκανε μ' έναν στόχο. Να την φτάσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενώ στην Γαλλία εγκαθίδρυσε γρήγορα την «αυτοκρατορία» της, στην Ευρώπη οι επιτυχίες αναζητούνται με το...κυάλι. Έτσι, ο Καταριανός ιδιοκτήτης της Παρί προχώρησε γρήγορα στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες επιπέδου του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ.

Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε ακατάλληλος για τον ρόλο, που θέλησε να του δώσει η Παρί και θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν. Τώρα, ο ρόλος αυτός θα αποδοθεί στον παίκτη, που εξ’ αρχής έπρεπε να ηγηθεί της συγκεκριμένης ομάδας, τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 20χρονος Γάλλος σούπερ σταρ είναι ένας τρομερός επαγγελματίας, που συνδυάζει όλα αυτά που πρέπει να έχει ο ηγέτης μιας ομάδας και μόλις στα 20 του χρόνια, έχοντας τα πιο αποδοτικά έτη της ποδοσφαιρικής του καριέρας μπροστά του.

Το πιο βασικό όμως είναι πως αποτελεί το μεγαλύτερο με διαφορά ταλέντο της γενιάς του. Ο Λιονέλ Μέσι είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και κοντραριζόταν, αυτός όμως είναι ένα τουλάχιστον σκαλί πάνω από κάθε αντίπαλο της ηλικίας του. Έχει τεράστια ωριμότητα για τα χρόνια του του, λόγω και των πολλών παραστάσεων που ήδη έχει σ' αυτή την νεαρή ηλικία. Μην ξεχνάμε ότι είναι ήδη πρωταθλητής κόσμου με την Γαλλία έχοντας μάλιστα θέση βασικού στην ομάδα.

Αυτό ήταν που έλειπε και από την Παρί όλα αυτά τα χρόνια για να την κάνει να ξεχωρίσει. Καλό το συνονθύλευμα αστέρων, που είχε δημιουργήσει, όμως δεν είχε κάτι το ξεχωριστό, που να μην έχουν οι άλλες μεγάλες ομάδες. Είχε Έντινσον Καβάνι, είχαν Καρίμ Μπενζεμά και Λουίς Σουάρεζ, είχε Μάρκο Βεράτι, είχαν Σέρχιο Μπουσκέτς και Λούκα Μόντριτς κ.ο.κ.

Τώρα, λοιπόν, με τον Κιλιάν Εμπαμπέ έχει...αυτό το κάτι που θέλει. Θα το έχει όμως και στο εγγύς μέλλον;



Η Ρεάλ που ''παραφυλάει'' και η ανάγκη παραμονής του Εμπαπέ

Η διαφορά που έχει ο Γάλλος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της γενιάς του δεν έχει περάσει απαρατήρητη φυσικά ούτε από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, με την Ρεάλ να έχει ήδη αρχίσει να «ορέγεται» ένα εξωφρενικό ντιλ, μέσω του οποίου θα πραγματοποιήσει τον στόχο της απόκτησής του.

Αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει η Παρί, όπως ο διάολος το λιβάνι. Ο Αλ-Κελαϊφί ξέρει ότι ο Γάλλος είναι ο μόνος τρόπος να βρεθεί η ομάδα του ένα βήμα μπροστά από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και τους υπόλοιπους μεγάλους, αφού με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να πλησιάζουν στην δύση της καριέρας τους σε 2-3 χρόνια, αν όχι νωρίτερα, ο Γάλλος θα είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου.

Έτσι, σε συνδυασμό και με την ποιοτική ομάδα που θα συνεχίσουν να έχουν οι Παριζιάνοι, θα τους δοθεί η δυνατότητα να βρεθούν σε πλεονεκτικότερη θέση απέναντι στις άλλες μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή του Εμπαπέ και οι δυσκολίες

Οι Παριζιάνοι ήδη ετοιμάζουν νέο πενταετές συμβόλαιο αξίας 30εκ. ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους που θα συμπεριλαμβάνονται στο συμβόλαιο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο γνωρίζει για την Ρεάλ και θέλει να βιαστεί να κλείσει γρήγορα το ζήτημα της ανανέωσης του Γάλλου σταρ, κόβοντας την όρεξη των Μαδριλένων.




Το δύσκολο όμως στην διαπραγμάτευση αυτή για τους Παριζιάνους όμως, δεν είναι το οικονομικό σκέλος. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε.Το πρόβλημα είναι το πως θα πείσουν τον Εμπαπέ ότι μπορεί να μείνει στο Παρίσι για να εκπληρώσει την επιθυμία της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν εδώ και δυο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, η Παρί δεν έχει φτάσει ούτε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 20χρονος Γάλλος δείχνει διάθεση να σκεφτεί καλά την όποια απόφαση πάρει. Άλλωστε, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 με τους Παριζιάνους, της τάξης των 10εκ. ευρώ ετησίως μάλιστα, οπότε, φαίνεται διατεθειμένος να περιμένει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, ώστε να εξετάσει διεξοδικά τις επιλογές του.

Πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί και η εκπροσώπηση του Εμπαπέ από τον πατέρα του, ο οποίος, όντας και ολίγον τι φιλοχρήματος, όπως αποδείχθηκε στις συζητήσεις που έγιναν για την μεταγραφή του από την Μονακό στην Παρί, θα μπορούσε εύκολα να θελήσει να ωθήσει τον γιο του στα πάμπολλα χρήματα και την δόξα της Ρεάλ από τα απλώς πολλά χρήματα της Παρί, καθ' ότι αυτό θα απέφερε και στον ίδιο μια μεγάλη προμήθεια, αρκετά μεγαλύτερη από εκείνη που θα πάρει αν ανανεώσει ο νεαρός επιθετικός.

Κι αν αυτό το θεωρείται υπερβολικό, θυμηθείτε τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Football Leaks, που έφεραν στο φως την προσπάθεια της Ρεάλ να αγοράσει τον Κιλιάν Εμπαπέ προ της Παρί, η οποία ναυάγησε, όταν ο πατέρας του νεαρού Γάλλου επιθετικού ζήτησε 30εκ. ευρώ (!!) προμήθεια για τον εαυτό του. Κι αν τότε η Ρεάλ έβαλε ''φρένο'' στις υπερβολικές απαιτήσεις του κυρίου Γουίλφριντ, τώρα προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή, ίσως δεν αρνηθεί να δώσει το κάτι παραπάνω.



Συνοψίζοντας, η Παρί έχει αυτή τη στιγμή μπροστά της το πιο κρίσιμο deal της σύγχρονης ιστορίας της. Μία θετική κατάληξη μπορεί να την εκτοξεύσει στα επόμενα χρόνια, έχοντας τον Εμπαπέ ως τον αρχηγό μίας ''λεγεώνας των υπερηρώων'', ενώ μία αρνητική κατάληξη, που ισούται με την αποχώρηση του παίκτη από την ομάδα, μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες για την επένδυση και την προσπάθεια, που έχει καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Αλ-Κελαϊφί.

Επιμέλεια: Σωτήρης Μυκονίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x