Άρης Ασβεστάς

Η απόλυτη απομόνωση του Ολυμπιακού και η μικρή νίκη των «7» αποχωρησάντων!

Ο Άρης Ασβεστάς κάνει έναν μίνι απολογισμό των όσων μάθαμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ: Την μηδενική –πλέον- δύναμη του Ολυμπιακού και τις εξελίξεις στο θέμα Περέιρα μετά τις αντιδράσεις.

Απόλυτα απομονωμένος από τα κέντρα εξουσίας είναι ο Ολυμπιακός και μάλιστα σε πρωτοφανή επίπεδα συγκριτικά με ό,τι ίσχυε μέχρι πριν από 2 χρόνια και για δύο δεκαετίες!

Η μοναξιά που βιώνει είναι ιστορικά άνευ προηγουμένου, αφού η χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ανέδειξε πως ακόμη και οι πιο παραδοσιακοί «σύμμαχοί» του στις τάξεις των ΕΠΣ, του έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη.

Η αποδοχή της νυν διοίκησης της ομοσπονδίας, που έχει στηριχθεί και εξακολουθεί να στηρίζεται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, διέλυσε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, με δεδομένο ότι ακόμα και στις πιο μαύρες και αμαρτωλές περιόδους στην ΕΠΟ, μια αντιπολίτευση της τάξης των 10-15 Ενώσεων πάντα υπήρχε, ενώ τώρα δεν υφίσταται ούτε αυτή.

Μια ματιά στους αριθμούς της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ να ρίξει κανείς, αντιλαμβάνεται εύκολα τα όσα περιγράφουμε παραπάνω:

«Όχι» σε όλα, είπε σταθερά ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός σε σύνολο 69 μελών με δικαίωμα ψήφου (54 οι ΕΠΣ, 14 ψήφους οι ΠΑΕ της Super League και 1 ψήφος η Football League)!

Ειδικότερα:

Ο διοικητικός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, έλαβε 56 «ναι», ενώ «όχι» ψήφισαν μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, καθώς και οι ΕΠΣ Πειραιά, Ευβοίας και Κέρκυρας! «Παρών» ψήφισε η ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ απουσίαζαν οι ΠΑΕ Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος και οι ΕΠΣ Ηλείας και Θεσπρωτίας.

Ο οικονομικός απολογισμός έλαβε 59 «ναι», ενώ «όχι» ψήφισαν πάλι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ, καθώς και ο Άρης που στον διοικητικό απουσίαζε και από Ενώσεις μόνο η ΕΠΣ Πειραιά! Υπήρξαν επίσης ένα «παρών» (ΕΠΣ Λασιθίου) και 5 απουσίες!

Ο προϋπολογισμός του νέου οικονομικού έτους, έλαβε 59 «ναι», καταψηφίστηκε μόνο από τον Ολυμπιακό, τον Άρη και την ΕΠΣ Πειραιά, ενώ αυτή τη φορά η ΑΕΛ είπε «παρών».

Τέλος, στην ψηφοφορία για τον μισθό που θα παίρνει από εδώ και στο εξής ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, υπήρξαν 53 «ναι», μόλις 4 «όχι» (μόνο του Ολυμπιακού από ΠΑΕ, καθώς και οι ΕΠΣ Πειραιά, Εύβοιας και Λακωνίας) και ένα λευκό από τη ΕΠΣ Αχαΐας.

Με λίγα λόγια, το «μπλοκ» του Ολυμπιακού στο σώμα της Γ.Σ. (που στην πραγματικότητα δεν αποτελεί καν «μπλοκ»), αποτελείται κατά περίπτωση από την ΑΕΛ και τον Άρη, καθώς και από τις ΕΠΣ Πειραιά, Εύβοιας και υπό προϋποθέσεις από τις ΕΠΣ Κέρκυρας και Λακωνίας. Εμείς βάζουμε και την ΕΠΣ Ηλείας μέσα, που απουσίαζε, ωστόσο έχασε όχι μόνο τις ΕΠΣ Τρικάλων, Κορινθίας και Δυτικής Αττικής που ήταν πάντα στο πλευρό του, αλλά και όλες τις Ενώσεις της Κρήτης, που προφανώς ικανοποιήθηκαν από την επικείμενη δημιουργία «κρητικού ομίλου» στην Γ’ Εθνική.

Συμπερασματικά, πρόκειται για 2-3 ΠΑΕ και 2-3 Ενώσεις σε σύνολο 69. Να σκεφτεί κανείς ότι στην περσινή Γενική Συνέλευση, καταψήφισαν τους απολογισμούς 13 Ενώσεις που θεωρούνταν «ερυθρόλευκης» επιρροής! Η συρρίκνωση, δηλαδή, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή!

Μερική δικαίωση στο θέμα της αμοιβής του Περέιρα!

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, αφορά το θέμα της αμοιβής του Βίτορ Μέλο Περέιρα.

Θυμίζουμε ότι στην προτελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, 9 από τα 17 μέλη διαφώνησαν με την ανανέωση της σύμβασης του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, την υπογραφή της οποίας επέβαλλαν με το ζόρι οι FIFA/UEFA, ενώ όταν οι ξένοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο να πληρώνουν τον Περέιρα οι ίδιες οι διεθνείς συνομοσπονδίες και όχι η ΕΠΟ, 7 μέλη της Ε.Ε. αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Χθες ήρθε η –έστω μερική προς το παρόν- δικαίωσή τους!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, είπε στην ομιλία του: «Μετά από συναντήσεις και συνεχή παράπονα που υπήρξαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου ζήτησε η FIFA και η UEFA να καλύψουν τους μισθούς του κ. Περέιρα. Μετέφερα αυτό το μήνυμα, δεν μπορώ να σας πω ότι έχει περάσει, αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες. Δεν θα είναι πλέον επιχείρημα το οικονομικό, λοιπόν».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και εκ των πρωτοστατών στις αντιδράσεις σε βάρος FIFA/UEFA για το θέμα του Περέιρα, Νίκος Βακάλης, πριν ψηφιστεί στην Γ.Σ. ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν, ρώτησε εκ νέου τον Αυστριακό παράγοντα αν δεσμεύεται ότι το κονδύλι για τον Περέιρα θα δοθεί από την FIFA, με τον Χ. Χούμπελ να του απαντά: «Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, αλλά δεν μπορώ να το υποσχεθώ. Είμαι πεπεισμένος ότι θα γίνει, θα προσπαθήσω, αλλά δεν το εγγυώμαι».

Η απάντηση Χούμπελ μπορεί να μην παρείχε εγγυήσεις, αλλά ήταν αρκετή για να ψηφιστεί εν τέλει ο προϋπολογισμός με ευρεία πλειοψηφία, ενώ έδειξε ξεκάθαρα πως FIFA/UEFA ταρακουνήθηκαν από τις αποχωρήσεις και τις έντονες αντιδράσεις της πλειοψηφίας της Ε.Ε. της ΕΠΟ στο θέμα του Περέιρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x