Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η δικαίωση του «υπηρεσιακού» Σαουθγκέιτ και το χρέος στον Ποτσετίνο!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για έναν άλλο προπονητή που έχει τεράστια επιρροή σε αυτή την αγγλική ομάδα στο Μουντιάλ. Τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Το 1990 ο αείμνηστος Μπόμπι Ρόμπσον πήγε την Αγγλία σε έναν ημιτελικό Μουντιάλ αλλάζοντας το παραδοσιακό 4-4-2 του αγγλικού ποδοσφαίρου βάζοντας τρεις στην άμυνα και ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ακολούθησε αυτό τον δρόμο μετατρέποντας τα στερεότυπα φτάνοντας και πάλι τα λιοντάρια στην τετράδα 28 χρόνια μετά.

Όμως ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για έναν άλλο προπονητή που έχει τεράστια επιρροή σε αυτή την αγγλική ομάδα στο Μουντιάλ. Τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργεντινός προπονητής της Τότεναμ γενικά παίρνει τα εύσημα για τη βελτίωση των πιο πολλών παικτών που βλέπουμε να διαπρέπουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Αυτός πίστεψε σε ένα νεαρό μπακ από την Μπέρνλι που θα αντικαθιστούσε τον Κάιλ Γουόκερ ο οποίος στα χέρια του είχε μετατραπεί σε μπακ πενήντα εκατομμυρίων λιρών! Ο Κίραν Τρίπιερ μπήκε στην ενδεκάδα και δεν ξαναβγήκε και ο Σαουθγκέιτ του εμπιστεύτηκε τον ρόλο του δεξιού μπακ χαφ στον οποίο κάνει παπάδες σε αυτό το Μουντιάλ.

Ο Ποτσετίνο μετέτρεψε τον Ντέλε Αλι απο ένα ταλέντο σε κανονικό ποδοσφαιριστή ενώ φυσικά πιστώνεται την εκτόξευση του Χάρι Κέιν. Αυτος του έδωσε την ευκαιρία πριν τέσσερα χρόνια και ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ την άρπαξε από τα μαλλιά!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x