sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής: Ο ιπτάμενος, ο τροφαντός και ο ηγέτης

Δείτε τους παίκτες που η συντακτική ομάδα του sport-fm.gr επέλεξε στην κορυφαία ενδεκάδα της λειψής 16ης αγωνιστικής στην Super League.

Δύο ματς λιγότερα, λόγω κρουσμάτων, αλλά πολλούς πρωταγωνιστές ανέδειξε η κουτσουρεμένη 16η αγωνιστική της Super League. Η συντακτική ομάδα του sport-fm.gr τα έβαλε κάτω και ανέδειξε την καλύτερη ενδεκάδα. Σε αυτή ανάμεσα σε άλλους βρίσκονται ο ανίκητος κέρβερος του Απόλλωνα Βέρχουλστ, ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Άρη Αϊτόρ, αλλά και ο Άμραμπατ που έκανε μια ακόμη «γεμάτη» εμφάνιση με την ΑΕΚ. Αναλυτικά:

Βέρχουλστ: Τι κι αν έχει τα κιλάκια του; Ο Βέλγος γκολκίπερ δεν ήταν ο μοναδικός, αλλά σίγουρα ήταν ο βασικός λόγος που ο ηρωικός Απόλλων κράτησε το 0-0 απέναντι στον Ολυμπιακό. Έκανε έντεκα αποκρούσεις, η πλειοψηφία των οποίων καθοριστικές, αποσοβώντας ένα τέρμα που θα απλοποιούσε τα πράγματα για τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο.



Πίτσου: Ο Ισπανός στόπερ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης του Αστέρα επί του ΟΦΗ. «Καθάρισε» οποιαδήποτε υποψία φάσης πήγαν να δημιουργήσουν οι Κρητικοί και βοήθησε τα μέγιστα να μην απειληθεί ουσιαστικά καθόλου η εστία των Αρκάδων.

Γιακιμόφσκι: Οι απουσίες του αποδεκατισμένου Απόλλωνα υποχρέωσαν τον Σκοπιανό να μετατεθεί από τη φυσική του θέση, αυτή του αριστερού μπακ-χαφ, στο κέντρο της άμυνας. Και τα πήγε περίφημα στο νέο του ρόλο έχοντας καίριες επεμβάσεις στην πολιορκία του Ολυμπιακού, που δεν κατάφερε να ρίξει το «οχυρό» των γηπεδούχων.

Χουάνκαρ: O Ισπανός αριστερός μπακ ήταν εξαιρετικός στη σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη. Κάλυψε και πάλι πολλά χιλιόμετρα, καθώς ήταν αρκετά αξιόπιστος ανασταλτικά και σταθερά επικίνδυνος στα πολλά ανεβάσματά του. Από μια ακόμη πολύ καλή σέντρα του προήλθε και το 1-0.

Καρμπόβνικ: Στην πρώτη του εμφάνιση μετά τις 26 Σεπτεμβρίου ήταν ίσως η μοναδική ακτίνα φωτός στον Ολυμπιακό. Ο 20χρονος Πολωνός είχε πολλά ανεβάσματα και παρότι του έλειπε συχνά η ουσία στην τελική πάσα, έδειξε καλά στοιχεία και ίσως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Σιμάνσκι: Μετά από αρκετό καιρό μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Πολωνό μέσο της ΑΕΚ. Έτρεξε πολύ, καλύπτοντας και την αδυναμία του Λε Ταλέκ σε αυτό το κομμάτι, βοήθησε την ομάδα του να βγει μπροστά και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σαράνοφ να σταματά το σουτ που έκανε από πλάγια θέση.



Μουνάφο: Ατέλειωτα χιλιόμετρα από το «μηχανάκι» του Αστέρα στη νίκη του ΟΦΗ. Ως συνήθως φρόντισε να αποτελέσει το πρώτο ανάχωμα στις επιθέσεις των αντιπάλων τρέχοντας ακατάπαυστα, αλλά ταυτόχρονα κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και δημιούργησε πολλούς κινδύνους παίζοντας απλά και γρήγορα για τους Αρκάδες.

Άμραμπατ: Ένα ακόμη καταπληκτικό παιχνίδι από τον Μαροκινό, που εξελίσσεται σε ηγέτη της ΑΕΚ. Κάθε του επαφή «μύριζε» γκολ συνδυάζοντας την ποιότητά του με δύναμη και πολύ τρέξιμο. Συν τοις άλλοις πέτυχε και το γκολ που «σφράγισε» τη νίκη στο 83’, αλλά θα μπορούσε να έχει σκοράρει σε 1-2 ακόμη περιπτώσεις που δεν έκανε τα καλύτερα τελειώματα.



Αϊτόρ: Το κρυφό χαρτί του Γιοβάνοβιτς σε ένα ακόμη ντέρμπι. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν αεικίνητος στην αναμέτρηση με τον Άρη. Είχε συμμετοχή στο γκολ του Παλάσιος, έφτασε και ο ίδιος μια ανάσα από το γκολ με το δοκάρι του στο δεύτερο ημίχρονο και στο 83’ τελείωσε το ματς κάνοντας κίνηση στην πλάτη της άμυνας και σκοράροντας το 2-0. Πρόσφερε ταχύτητα, φαντασία και διαρκή απειλή μεσοεπιθετικά για τους «πράσινους».



Παλάσιος: Όλο και καλύτερος ο Αργεντινός, που κάνει σιγά-σιγά απόσβεση. Το μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα του Παναθηναϊκού έβαλε τις βάσεις με το γκολ που πέτυχε νωρίς απέναντι στον Άρη, ενώ ήταν πονοκέφαλος δίχως παυσίπονο για την αντίπαλη άμυνα. Λίγο πριν το τέλος λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά το φοβερό σουτ-πλασέ του εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ.



Περέα: Σε ένα παιχνίδι που του ταίριαζε… γάντι, ο Κολομβιανός φορ έκανε πάλι τη διαφορά. Πέρα από το γκολ που πέτυχε και έκρινε το ματς του ΠΑΣ απέναντι στον Ιωνικό, «βολεύτηκε» από το γεγονός ότι η άμυνα των Νικαιωτών ήταν αρκετά ψηλά και βγήκε πολλές φορές στον αγαπημένο του κενό χώρο. Παράλληλα έδωσε και πάλι πολλές βοήθειες στην πίεση των Ηπειρωτών ψηλά.

Η ενδεκάδα της 16ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x