sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η επιστροφή των ΗΠΑ στην κορυφή του κόσμου

Στο παγκόσμιο του 2010 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στην πρώτη θέση μετά από 16 χρόνια και μάλιστα χωρίς να χάσουν ούτε ένα παιχνίδι.

Τα 16 χρόνια μακριά από την κορυφή του κόσμου και την κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου στον Καναδά, ήταν πολλά για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και γι’ αυτό στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία, το σύνολο του Μάικ Σιζέφσκι φρόντισε να βάλει τέλος στην… ξηρασία.

Μία ομάδα αποτελούμενη από παίκτες όπως Ντουράντ, Γουέστμπρουκ, Ιγκουοντάλα, Μπίλαπς, Όντομ, Λοβ και άλλους κατέκτησε αήττητη το τουρνουά και έφερε το τέταρτο τρόπαιο τότε στη χώρα, σε μία διοργάνωση, όπου μετά το 1986 και το 2006, διεξήχθη με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Στην πρώτη φάση, η Team USA εκτός από το ματς με τη Βραζιλία, όπου νίκησε 70-68, δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία και κάνοντας το 5-0, προκρίθηκε στους «16», όπου με το… τρομακτικό 121-66 επί της Αγκόλας, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Εκεί, περίμενε η Ρωσία, αλλά παρά την αντίστασή της, οι παίκτες του Σιζέφσκι νίκησαν 89-79 και έτσι στους «4» βρήκαν απέναντί τους τη Λιθουανία, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασαν με το άνετο 89-74.

Η οικοδέσποινα Τουρκία, στον πρώτο τελικό της ιστορίας της σε Μουντομπάσκετ δεν κατάφερε να αντισταθεί στους Αμερικανούς, οι οποίοι με τον Ντουράντ να… τραβάει 28άρι και το επιβλητικό 81-64, κατέκτησαν την Παγκόσμια κούπα ξανά και ύστερα από 1994.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x