Αποστολή στη Σλοβενία

Η Εθνική σε… νησί

Το Κόπερ, που φιλοξενεί την Εθνική και τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, θυμίζει… νησί.

Μπορεί η τύχη στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ να γύρισε την πλάτη στην Εθνική, αφού ένας όμιλος με Τουρκία, Ιταλία και Ρωσία δεν είναι εύκολος, αλλά τουλάχιστον της χαμογέλασε σε ό,τι αφορά την τοποθεσία.

Γιατί το Κόπερ είναι η πιο όμορφη πόλη από όσες θα μπορούσε να παίξει η «επίσημη αγαπημένη» στην πρώτη φάση (εξαιρουμένης της Λιουμπλιάνα, που ήταν «ρεζερβέ» για την οικοδέσποινα Σλοβενία).

inner

Πρόκειται για μία περιοχή που θυμίζει νησί. Από κάθε γωνιά της βλέπεις τη θάλασσα και θεωρείται από τις πιο τουριστικές περιοχές της Σλοβενίας, με επίκεντρο της «ζωής» τη μαρίνα όπου είναι αραγμένα δεκάδες πολυτελή σκάφη.

inner

Οι ρυθμοί είναι… χαλαροί και οι κάτοικοι (που δεν ξεπερνούν τους 25.000) είναι φιλικοί, αν και η επικοινωνία μαζί τους δεν είναι πάντα εύκολη, καθώς δεύτερη γλώσσα τους δεν είναι τα αγγλικά αλλά τα ιταλικά (άλλωστε το Κόπερ απέχει ελάχιστα από τα ιταλικά σύνορα).

inner

Είναι σαφές, επίσης, ότι στην πόλη κάτι… γίνεται. Ο κόσμος ασχολείται πολύ με το μπάσκετ κι αν δεν είχε καταλάβει ότι αυτό θα φιλοξενηθεί στη χώρα του, υπάρχουν πολλές αφίσες στο δρόμο για να τον ενημερώνουν. Σαν κι αυτή που απαθανατίζει τον Γιάννη Μπουρούση να μαρκάρει τον Τόνι Πάρκερ σε παλαιότερο αγώνα της Ελλάδας με τη Γαλλία.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x