Αγγλία

Η ιστορία της Γιουνάιτεντ…

Ο Γκιγκς δεν θα είναι μόνος του στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Θα ‘χει στο πλάι του Σκόουλς, Φιλ Νέβιλ και Μπατ. Οι τέσσερις δηλαδή απ’ τους έξι της «τάξης του 92’» που μετρούν όλοι μαζί 2.453 συμμετοχές

Ο Ράιαν Γκιγκς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ουαλός αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να επαναφέρει -όσο γίνεται αυτό πλέον- στις επιτυχίες τους κόκκινους διαβόλους. Δεν θα είναι μόνος, όμως. Θα έχει στο πλάι του τρεις... συμμαθητές.

Ο 40χρονος προπόνησε (και προπονήθηκε) την ομάδα, με τους Πολ Σκόουλς, Φιλ Νέβιλ και Νίκι Μπατ να τον πλαισιώνουν. Τέσσερις παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας. Ουσιαστικά απ' την περίφημη τάξη του 92' λείπουν απ' το προπονητικό τιμ οι Γκάρι Νέβιλ και Ντέιβιντ Μπέγκαμ.

Και οι τέσσερις, λοιπόν, αποτελούν τεράστια μεγέθη για το σύλλογο. Απ’ το 1987 ο Γκιγκς μετράει 962 συμμετοχές, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 4 Λιγκ Καπ Αγγλίας. Απ’ το 1991, ο Σκόουλς έχει 718 παρουσίες συνολικά, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 11 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ. Το 1992 πρωτοεμφανίστηκε ο Φιλ Νέβιλ και μέτρησε 386 παρουσίες, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 6 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα. Τέλος, ο Νίκι Μπατ που φόρεσε την φανέλα της Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά απ’ το 1991, έχει 387 συμμετοχές, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 6 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα.

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x