sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής στη Super League

Οι συντάκτες στο sport-fm.gr τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και επέλεξαν την καλύτερη ενδεκάδα για τη 17η αγωνιστική της Super League.

Η 17η αγωνιστική της Super League μπορεί να ήταν πολύ «φτωχή» σε γκολ με μόλις 13, αλλά οι πρωταγωνιστές δεν έλειψαν. Οι συντάκτες του sport-fm.gr έβαλαν κάτω όλα τα ματς και επέλεξαν τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά για τις ομάδες τους. «Ποιητική αδεία», η διάταξη αυτής της εβδομάδας είναι 4-1-3-2.

Τερματοφύλακας
Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός): Απλά… ανίκητος. Για μία ακόμη φορά απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά ήταν εξαιρετικός. Ό,τι ξέφυγε από την συμπαγή άμυνα της ομάδας του, ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν εκεί για να υψώσει «στοπ» και με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του δικαιούται τον τίτλο του MVP στη μεγάλη νίκη επί του Άρη στο «Βικελίδης».


Αμυντικοί
Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ): Άλλος άνθρωπος επί Μανόλο Χιμένεθ, εμφανίζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κόντρα στον Ατρόμητο (2-1) θύμισε το «τούρμπο» της πρωταθληματικής σεζόν της ΑΕΚ, καθώς «όργωσε» όλη τη δεξιά πλευρά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ανασταλτικά, ενώ βοήθησε και επιθετικά. Συγκεκριμένα είχε τη σέντρα για την κεφαλιά του Ολιβέιρα στο οριζόντιο δοκάρι και την ασίστ για το γκολ του Λιβάγια.

Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ): Ο παλιός καλός Βαρέλα. Ήταν ανίκητος στην άμυνα προσφέροντας ηρεμία στα μετόπισθεν στα λιγοστά διαστήματα που ο ΠΑΟΚ ένιωσε πίεση από τον ΟΦΗ (0-3), ενώ «κλείδωσε» τη νίκη πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Η καλύτερή του εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα): Θα ήταν άδικο ένα γκολ στο 93’ να του στερήσει την παρουσία του στην καλύτερη ενδεκάδα. Ο ΠΑΣ άντεξε στην πολιορκία του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» για ένα ολόκληρο ματς παρά… κάτι δευτερόλεπτα και ο 26χρονος στόπερ ήταν ο βασικός υπεύθυνος. Κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, περιόρισε τον Ελ Αραμπί και στο γκολ του Χασάν δεν έχει καμία ευθύνη, καθώς τον Αιγύπτιο χάνει στο μαρκάρισμα ο Εραμούσπε.

Χουάνκαρ (Παναθηναϊκός): Η παρουσία του στη μεγάλη νίκη επί του Άρη (0-1) δεν επέτρεψε σε κανέναν να μνημονεύσει τον Ζαγαρίτη. Ο Ισπανός μπακ κάλυψε άριστα τη θέση του, ήταν εξαιρετικός τακτικά, είχε κάποια (λιγοστά) καλά ανεβάσματα, ενώ πιστώνεται και την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από την οποία ήρθε το νικητήριο γκολ για τον Παναθηναϊκό δια ποδός Καμπετσή.

Μέσοι
Αντρέ Σιμόες (ΑΕΚ): «Μηχανάκι» στο κέντρο της ΑΕΚ παίζοντας μπροστά από την άμυνα «σκούπιζε» κάθε επικίνδυνη φάση και απορροφούσε την πίεση του Ατρομήτου. Ο Πορτογάλος δεν σταμάτησε να τρέχει, να κόβει και όποτε χρειαζόταν έκανε και φάουλ για να εμποδίσει τους φιλοξενούμενους να γίνουν επικίνδυνοι.


Σωτήρης Τσιλούλης (Απόλλων): Σπουδαία εμφάνιση από τον μεσοεπιθετικό του Απόλλωνα στη Λάρισα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε άνω-κάτω την άμυνα των γηπεδούχων με τις ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις του, ενώ πέτυχε και το γκολ που «σφράγισε» την τέταρτη σερί εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Μάρκο Λιβάγια (ΑΕΚ): Μετά από πάρα πολύ καιρό ήταν εξαιρετικός. Ο Κροάτης ήταν μέσα στο ματς από το ξεκίνημα, από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθέσεις, ενώ περνώντας πίσω από τον φορ στο δεύτερο ημίχρονο μεταμόρφωσε την εικόνα της ΑΕΚ. Πέτυχε το δεύτερο γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη, ενώ παρότι αγχώνει την ομάδα του κάνοντας πέναλτι στον Λάζαρο στο φινάλε, πρέπει να του αναγνωριστεί ότι γύρισε να μαρκάρει στην άμυνά του μετά από ένα 90λεπτο με πολύ τρέξιμο.

Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ): Ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ επέστρεψε στην ενδεκάδα και με τέτοιες εμφανίσεις δεν… βγαίνει ποτέ ξανά. Στη νίκη επί του ΟΦΗ (0-3) έκανε τα πάντα, καθώς κέρδισε την αποβολή του Βάτερμαν, άνοιξε το σκορ και σέρβιρε και μία ασίστ στον Κρμέντσικ.


Επιθετικοί
Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης): Τον έχουμε μάθει ως σκόρερ, αλλά στη νίκη του Αστέρα επί του Παναιτωλικού (2-0) ο Αργεντινός έκανε άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα. Το «τανκ» των Αρκάδων απασχολούσε όλη την άμυνα του Δέλλα με την παρουσία του και παρότι δεν ξελάσπωσε με γκολ την ομάδα του, σέρβιρε τα δύο τέρματα σε συμπαίκτες του.

Αχμέντ Χασάν (Ολυμπιακός): Ο Αιγύπτιος λύτρωσε για τέταρτη φορά τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας γκολ νίκης στις καθυστερήσεις. Αυτό από μόνο του αρκεί για να του χαρίσει θέση στην ενδεκάδα, που του αξίζει για τον έξτρα λόγο της περιπέτειας υγείας που πέρασε. Με την είσοδό του σαν αλλαγή «γέμισε» την περιοχή του ΠΑΣ, είχε μια εξαιρετική πάσα στον Ελ Αραμπί που δεν την αξιοποίησε στο 78’ και στο 93’ με τον αγαπημένο του τρόπο, με το κεφάλι, χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x