Η Εθνική χάντμπολ γυναικών κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο και εκεί θα αντιμετωπίσει τις Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία και Λιθουανία.

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε μία χώρα, 27-29 Νοεμβρίου 2020 ή 4-6 Δεκεμβρίου 2020, με την Ελλάδα να έχει πρώτη το δικαίωμα να διοργανώσει τον όμιλο.

Την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης (16 και 21 Απριλίου 2021) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

O ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Μεσσήνης, δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Σίγουρα, μετά από όλη αυτήν την κατάσταση, λόγω της πανδημίας, όλες οι ομάδες θα έχουν διαφορετικό πρόσωπο και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την αγωνιστική τους εικόνα αυτήν την στιγμή.

Εξ’ ορισμού, όλοι οι αντίπαλοι θα ήταν δύσκολοι, αφού βρισκόμασταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Από ‘κει και πέρα, εμείς θέλουμε να κάνουμε μία υπέρβαση για το ελληνικό χάντμπολ και τη γυναικεία Εθνική ομάδα. Και επειδή θέλουμε πολύ να φέρουμε μία πρόκριση, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τη διεκδικήσουμε.

Για να γίνει, όμως, πράξη αυτή η επιθυμία μας, όλοι θα πρέπει να κάνουμε καθημερινές υπερβάσεις και είμαι σίγουρος ότι οι αθλήτριες, που το θέλουν πολύ, είναι συνειδητοποιημένες και θα δουλέψουν σκληρά για να είναι έτοιμες στα επίσημα παιχνίδια.

Οι αντίπαλοί μας προέρχονται από τρεις διαφορετικές σχολές, αυτή των Βαλκανίων, της Σκανδιναβίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Μέχρι να παίξουμε, θα τους μελετήσουμε με προσοχή για να προετοιμαστούμε κατάλληλα τακτικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube