sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η κορυφαία... μεικτή ενδεκάδα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ!

Άλλοι σίγουροι και αναντικατάστατοι, άλλοι ελπιδοφόροι και άλλοι απλά με... μηδενικό ανταγωνισμό.

Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί τους, ζήλεψαν έναν παικταρά της αντίπαλης ομάδας. Πόσες φορές θα μπορούσε να έχει ακουστεί η φράση, «αν ο ΠΑΟΚ είχε ένα τερματοφύλακα σαν τον Σα» ή «αχ, να είχε βγει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού ο Τζόλης».

Αν όμως σε έναν μαγικό και ουτοπικό κόσμο, «ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι» έφτιαχναν μια μεικτή ενδεκάδα, ποιοι ποδοσφαιριστές τους θα είχαν θέση σε αυτή και γιατί;


Το sport-fm.gr τα έβαλε κάτω και σας παρουσιάζει τους κορυφαίους 11, με μοναδικό κριτήριο τα πεπραγμένα της σεζόν 2020-2021.

Σύστημα: (4-3-3)

Ζοζέ Σα (Τερματοφύλακας): Παρά τον τραυματισμό του το καλοκαίρι, ο Πορτογάλος γκολκίπερ κατάφερε να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό. Την φετινή σεζόν μετρά 27 αποκρούσεις σε 15 παιχνίδια, η ποιότητά του είναι αναμφισβήτητη, ενώ στην διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης, Ζίβκοβιτς και Πασχαλάκης δεν μπορούν να τον ανταγωνιστούν. Εύκολη η επιλογή κάτω από τα δοκάρια.

Αντελίνο Βϊερίνια (Δεξιός μπακ): Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποτελεί αναμφίβολα μια ηγετική φυσιογνωμία. Αν και λίγο έλειψε να αποχωρήσει από τους Θεσσαλονικείς, επέστρεψε και πάλι στην Τούμπα. Η εμπειρία του και η ικανότητα του να... βγαίνει μπροστά εκεί που τα αγωνιστικά περιθώρια στενεύουν, τον κάνουν ξεχωριστό. Ο Ραφίνια αν και δεν τα πάει άσχημα, δεν έχει εντυπωσιάσει και κατά συνέπεια δύσκολα θα είχε θέση σε αυτή την ενδεκάδα.

Ρούμπεν Σεμέδο (Κεντρικός αμυντικός): Βασικός και αναντικατάστατος φέτος στους Πειραιώτες, με τους Μπα και Σισέ να βρίσκονται στο πλάι του. Αν και ασταθής σε ορισμένες δύσκολες καταστάσεις, στην καλή του μέρα δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο. Στα θετικά η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, αφού έχει χριστεί αρκετές φορές σκόρερ.



Ίνγκι Ίνγκασον (Κεντρικός αμυντικός): Περίπτωση καρμπόν με αυτή του Σεμέδο. Κολόνα στην άμυνα, με μικρά λάθη που ορισμένες φορές κοστίζουν. Ένας ακόμα στόπερ που βρίσκει συχνά τον δρόμο προς τα δίχτυα και έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο μέλος του ΠΑΟΚ.

Όλεγκ Ρέαμπτσουκ (Αριστερός μπακ): Ο Μολδαβός αν και έχει προλάβει να πάρει λίγα παιχνίδια στα πόδια του, εντυπωσιάζει για την δυναμική που βγάζει στο γήπεδο αλλά και τα επικίνδυνα ανεβάσματά του. Περιμένει πράγματα από αυτόν ο Μαρτίνς και έχει όλα τα φόντα να τα πετύχει. Από την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννούλης αποχώρησε με προορισμό την Νόριτς, η επιλογή ήταν κάτι σαν μονόδρομος.

Μαντί Καμαρά (Αμυντικός χαφ - 6άρι): Απλά μαγικός. Τα χιλιόμετρα που... καταπίνει στο χορτάρι, οι επιθετικές του αρετές, αλλά και η βρώμικη δουλειά που κάνει στο αμυντικό κομμάτι, τον καθιστούν βασικό και αναντικατάστατο. Δεν είναι λίγες οι ευρωπαϊκές ομάδες που τον ορέγονται και αποτελεί ερωτηματικό το πόσο ακόμα θα παραμείνει στο... αξιοζήλευτο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στέφαν Σβαμπ (Αμυντικός χαφ - 8άρι): Ίσως η πιο εύκολη επιλογή μαζί με τον Καμαρά. Πραγματικό μηχανάκι στον χώρο του κέντρου. Όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ περνάει από τα πόδια του, με την ποιότητά του να είναι εμφανέστατη με την πρώτη ματιά. Μόνο τυχερός θα πρέπει να νιώθει ο Πάμπλο Γκαρσία που τον έχει στο ρόστερ του.



Αμρ Ουάρντα (Κεντρικός μέσος - 10άρι): Αν και παικταράς, ο προβληματικός χαρακτήρας του σε συνδυασμό με τις μπόλικες εξωαγωνιστικές... περιπέτειες που έχει στο βιογραφικό του, τον έχουν κρατήσει ακόμα στην Ελλάδα. Περιστέρι και Βόλος γνώρισαν από πρώτο χέρι το ταλέντο του, με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να του δίνει μια τελευταία ευκαιρία να λάμψει και στη Θεσσαλονίκη.

Ματιέ Βαλμπουενά (Δεξιός εξτρέμ): Τι και αν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που τον άφησαν μεγάλο διάστημα εκτός δράσης; Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποτελεί πολυτέλεια για την Super League, με τις ενέργειές του να εντυπωσιάζουν ακόμα και στα 36 του χρόνια. Τα λόγια είναι φτωχά για την περίπτωσή του και η θέση του σε αυτήν την ενδεκάδα ήταν δεδομένη αλλά και κερδισμένη με το σπαθί του.

Χρήστος Τζόλης (Αριστερός εξτρέμ): Τόσο το παρόν όσο και το μέλλον ΠΑΟΚ και Εθνικής ομάδας. Μόλις στα 18 του, ο παίκτης αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, έχει αναγκάσει τους πάντες να μάθουν το όνομα του και την μεταγραφή στο εξωτερικό να αποτελεί πλέον φυσικό επόμενο και θέμα χρόνου, μιας καριέρας που διαφαίνεται σπουδαία και δίνει ελπίδα στην Ελλάδα να κοιτά το ποδοσφαιρικό μέλλον με αισιοδοξία.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Σέντερ φορ): Κατά πολλούς ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος. Όποτε ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε ήταν εκεί, κάτι που αποδεικνύουν και τα στατιστικά του. Ένα γκολ ανά 2.6 τελικές προσπάθειες και 14 τέρματα συνολικά, τον κατατάσσουν με διαφορά πρώτο στις δύο σχετικές κατηγορίες, έχοντας μάλιστα μείνει εκτός για κάποια ματς λόγω της περιπέτειάς του με τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x