sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο θάνατος του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μας θύμισε την τεράστια Λάτσιο του 2000…

Το "φευγιό" του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς μας έφερε στο νου πολλές σπουδαίες στιγμές του. Μετά λοιπόν από το Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα, οι πιο λαμπρές ήρθαν σίγουρα με εκείνη τη σπουδαία Λάτσιο!

Για μια τετραετία η Λάτσιο ήταν αυτή που έφερε το κάτι καινούριο στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ήταν ακριβώς η εποχή που στην ομάδα είχε μετακινηθεί ο αείμνηστος πλέον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς, που αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας, γι’ αυτή την εκπληκτική ομάδα.

Αν μπορούσε κάποιος να την παραλληλίσει με κάποια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα λέγαμε πως ήταν η αντίστοιχη Λα Κορούνια του Καμπιονάτο, αφού στα ξεκινήματα του αιώνα, κατέκτησαν και οι δύο το πρωτάθλημα το σημαδιακό έτος 2000.

Μιχαΐλοβιτς: Οι συμπαίκτες στη μεγάλη Λάτσιο του 2000

Ο ερχομός του Σέρτζιο Κρανιότι το 1992, άρχισε να ανεβάζει την ομάδα κατακόρυφα με τις επενδύσεις και άρχισαν να το παλεύουν. Δεύτεροι το 1995, τρίτοι το 1996, τέταρτοι το 1997, άρχισαν ν’ ακουμπάνε το θαύμα.

Το 1999 ακουμπούν την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο χάνουν για έναν βαθμό διαφορά από την Μίλαν, ενώ την ίδια σεζόν κατακτούν την τελευταία έκδοση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στο Βίλα Παρκ του Μπέρμιγχαμ, έχοντας μια πλειάδα τεράστιων αστέρων στην ενδεκάδα τους.

Μεταξύ αυτών ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς που έφυγε πριν από λίγες ώρες από την ζωή, ο Χιλιάνος στράικερ, Μαρσέλο Σάλας, αλλά και ο Κριστιάν Βιέρι, τον οποίο ακριβώς το καλοκαίρι πριν από το πρωτάθλημα η Λάτσιο πούλησε στην Ίντερ αντί του σημερινού ποσού των 48,3 εκ ευρώ.

0

Στη διαδρομή για εκείνον τον τελικό, η αρμάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, θα βρει στα προημιτελικά του θεσμού τον Πανιώνιο, κόντρα στον οποίο θα κάνει δύο νίκες, με 4-0 στη Νέα Σμύρνη και 3-0 στον επαναληπτικό.

Στα ημιτελικά θα πετάξει εκτός της Λοκομοτίβ Μόσχας, για να κοντραριστεί στον τελικό με την Μαγιόρκα και χάρη στο γκολ του Κριστιάν Βιέρι στην αρχή και του Πάβελ Νένβεντ περίπου ένα δεκάλεπτο πριν τη λήξη του ματς, πήρε το τρόπαιο.

Μιχαΐλοβιτς: Οι συμπαίκτες στη μεγάλη Λάτσιο του 2000

Η Λάτσιο έχοντας κατακτήσει ήδη το Κύπελλο το 1998, έχοντας έναν χαμένο τελικό ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ίντερ, και έχοντας κατακτήσει το Κυπελλούχων, κατάφερε να πάρει και τα δύο Σούπερ Καπ που έπαιξε στην εκκίνηση της σεζόν του πρωταθλήματος, τόσο το ευρωπαϊκό, όσο και το ιταλικό. Στον ευρωπαϊκό τελικό θα επικρατήσει 1-0 της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Μαρσέλο Σάλας.

Η Λάτσιο έμεινε στην ιστορία πέρα από το γεγονός πως κατέκτησε το πρωτάθλημα του μιλένιουμ. Η ανατροπή της Λάτσιο σε βάρος της Γιουβέντους στον βαθμολογικό πίνακα, συνιστά μια από τις μεγαλύτερες αν όχι την μεγαλύτερη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος, με τον Τσόλο Σιμέονε και την παρουσία του Βερόν να παίζουν καταλυτικό ρόλο (ειδικά ο πρώτος με τα γκολ του), η ομάδα της Ρώμης, αφού νίκησε και την Γιουβέντους 1-0 στο Τορίνο, σε αυτή τη σειρά αγώνων, θα καταφέρει ν’ ανατρέψει την κατάσταση (με την ήττα και την τελευταία αγωνιστική της Βέκια σινιόρα από την Περούτζια) ενώ έκανε το νταμπλ με το 2-1 κόντρα στην Ίντερ.

Το κύκνειο άσμα για τον Μιχαίλοβιτς θα έρθει με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2004, οπότε και θα μετακινηθεί στην Ίντερ στα 35, μετά από έξι χρόνια λαμπρής καριέρας στους «λατσιάλι».

Μιχαΐλοβιτς: Οι συμπαίκτες στη μεγάλη Λάτσιο του 2000

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x