sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μέρα που επέστρεψε στα γήπεδα ο Air

Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν επέστρεφε στη δράση κλείνοντας μια παρένθεση 17 μηνών.

Η πιο λιτή ανακοίνωση στην ιστορία του αθλητισμού ήταν κι αυτή που προκάλεσε το μεγαλύτερο κύμα ενθουσιασμού. Ήταν 18 Μαρτίου του 1995, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωνε με ένα απλό «I’ m back» ότι επέστρεφε στην δράση μετά από 17 μήνες.

Είχε μεσολαβήσει ο θάνατος του πατέρα του που βρέθηκε δολοφονημένος περίπου έναν μήνα μετά τα «όργιά» του στους τελικούς με τους Σανς το 1993 (με 41 πόντους, 8,5 ριμπάουντ, 6,3 ασίστ, 1,7 κλεψίματα ανά αγώνα), οι φήμες για εθισμό στον τζόγο και η ανακοίνωσή του πως είχε χάσει το πάθος του για το παιχνίδι.

Ευτυχώς για όλους δεν άντεξε πολύ μακριά από το μπάσκετ. Ο Air επανεμφανίστηκε στις 19 Μαρτίου του 1995 σε ένα ματς απέναντι στους Πέισερς. Με νέο αριθμό, το «45» αντί του «23», και εμφανώς «σκουριασμένος», έμεινε στους 19 πόντους με 7/28 σουτ και οι Μπουλς έχασαν στην παράταση με 103-96 στην παράταση, ωστόσο καθήλωσε 35 εκατομμύρια ανθρώπους στους δέκτες τους μόνο στις ΗΠΑ σημειώνοντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.



Έστω κι εκτός ρυθμού, πέτυχε το καλάθι νίκης απέναντι στους Χοκς στο τέταρτο ματς μετά την επιστροφή του, έβαλε άλλους 55 πόντους στους «αγαπημένους» του Νικς στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» και με την επιστροφή του οι Μπουλς έφτασαν στα playoffs με 13-4. Το Σικάγο όμως δεν τα κατάφερε στα ημιτελικά της Ανατολής, όπου αποκλείστηκε με 4-2 από το Ορλάντο, με τον Νικ Άντερσον να δηλώνει πως ο Τζόρνταν δεν είναι τόσο κυρίαρχος όσο άλλοτε.

Η απάντηση ήρθε την αμέσως επόμενη τριετία αποστομωτικά. Ο Air οδήγησε τους Μπουλς σε άλλα τρία πρωταθλήματα προσφέροντας αναρίθμητες αποδείξεις πως είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x