sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μέρα που ο Στεφ Κάρι έπαιξε κόντρα στον πατέρα του!

Το sport-fm.gr μπαίνει σε μια νοητή μηχανή του χρόνου και παρουσιάζει μια παλαιά μονομαχία Κάρι εναντίον… Κάρι

«Η μπάλα ακολουθεί την πορεία του πεπρωμένου», είχε πει κάποτε ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Έτσι λοιπόν και ο Στέφεν Κάρι, φρόντισε να παραλάβει την… ασίστ του Ντελ Κάρι και όχι μόνο να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του, αλλά και να ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτεύγματά του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων δεσπόζουν τα δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής διάρκειας στο NBA (2015, 2016), ενώ στο δάχτυλό του φοράει επίσης τρία δαχτυλίδια πρωταθλητή (2015, 2017, 2018). Επιπλέον, αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών.

Ήταν 17 Νοεμβρίου 1989, όταν ο Κάρι ο πρεσβύτερος φορούσε τη φανέλα των Σάρλοτ Χόρνετς και ευστοχούσε σε buzzer beater τρίποντο νίκης απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Τότε, ούτε ο ίδιος πιθανότατα θα φανταζόταν ότι, μερικά χρόνια αργότερα, ο γιος του Στέφεν θα κατακτούσε τα πάντα με τη φανέλα της ομάδας που «πλήγωσε».

Ο μικρός Στεφ είδε το πρώτο φως του ήλιου στο Άκρον του Οχάιο, την πόλη στην οποία ακούστηκε και το πρώτο κλάμα ενός άλλου τεράστιου μπασκετμπολίστα, του Λεμπρόν Τζέιμς. Παρόλα αυτά, μεγάλωσε στη Σάρλοτ, καθώς ο πατέρας του ως σούτινγκ γκαρντ αγωνίστηκε για μεγάλο μέρος της καριέρας του στις «Σφήκες» (1988-1998).


Ο Ντελ Κάρι είχε υπηρετήσει την ομάδα του φημισμένου Βιρτζίνια Τεκ και αποτέλεσε έναν από τους θρύλους του κολεγίου. Έτσι, ο γιος του ήθελε να αγωνιστεί εκεί, όμως δεν ενδιαφέρθηκαν να του προσφέρουν υποτροφία. Τελικά φοίτησε στο Ντέιβιντσον για τρία χρόνια, προτού τον επιλέξουν οι «πολεμιστές» στην έβδομη θέση του ντραφτ του NBA το 2009.

Πάντως, όπως έχει εξομολογηθεί ο Ντελ Κάρι: «Θυμάμαι που με κάλεσε στο τηλέφωνο ο τότε προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο Ντον Νέλσον και μου είπε: ‘’Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την προοπτική να επιλέξουμε στο ντραφτ τον γιο σου;’’. Τότε, του απάντησα: ‘’Μην το κάνεις. Μου έθεσες ένα ερώτημα και θα σου πω την αλήθεια. Όχι’’», υπογράμμισε αρχικά.

«Η συζήτηση προχώρησε και μου είπε: ‘’Αν έχουμε την ευκαιρία, θα το κάνουμε». Εκείνη τη στιγμή αποκρίθηκα: «Κόουτς, η απόφαση είναι δική σου».

Το μήλο κάτω από τη μηλιά…

Ο απόλυτος ηγέτης των Γουόριορς επισημαίνει σε μια συνέντευξή του:
«Ο πατέρας μου πάντοτε υπήρξε πρότυπο για μένα. Οπουδήποτε πήγαινα μου έλεγαν: ‘’Είσαι ο Στέφεν Κάρι, ο γιος του Ντελ Κάρι, σωστά;’’». Ο Ντελ προσθέτει χαριτολογώντας: «Αυτό άλλαξε γρήγορα. Πλέον, σε οποιοδήποτε μέρος και αν πάω με ρωτάνε: ‘’Είσαι ο Ντελ Κάρι, ο πατέρας του Στέφεν Κάρι, σωστά;’’».


Όπως αποδεικνύει το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε περίπου 20 χρόνια πριν από τότε ξεχώριζε για την ταχύτητα, τις τεχνικές αρετές, αφού χειριζόταν την μπάλα… λες και είχε μαγνήτη στα δάχτυλα, ενώ συγχρόνως «έσταζε» τα τρίποντα από παντού.

Σε ένα ματς επίδειξης στο πλαίσιο του σχολείου αντιμετώπισε τον πατέρα του ως αντίπαλο. Ο τελευταίος διακρίνεται εύκολα μέσα στο παρκέ. Από την άλλη πλευρά, ο Στέφεν Κάρι, δεν είναι άλλος από το παιδί, το οποίο έχει το νούμερο 12 στην πλάτη.



Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x