sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος για τον Μίχαελ Σουμάχερ

Σαν σήμερα το ατύχημα που έχει καθηλώσει τον θρύλο της Formula 1.

29 Δεκεμβρίου του 2013... Πέντε μέρες πριν τα 43α γενέθλια του Μίχαελ Σουμάχερ, ο χρόνος σταμάτησε για πάντα για εκείνον. Ο Γερμανός θρύλος της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις και η ζωή του πήρε μια τραγική τροπή. Κάποιοι πολύ σκληροί, ίσως και με «ωμό» ρεαλισμό, θα πουν πως θα ήταν καλύτερο να είχε χάσει τη ζωή του, γιατί έκτοτε ζει καθηλωμένος, μακριά από τα φώτα και όχι με την ποιότητα ζωής που θα άξιζε σε οποιονδήποτε άνθρωπο.

Ο «Σούμι» απολάμβανε τις διακοπές του στο χειμερινό θέρετρο Μαριμπέλ, όταν βγήκε εκτός πίστας, κατά κάποιες πηγές για να βοηθήσει έναν άλλο σκιέρ. Η επιλογή αποδείχτηκε μοιραία, καθώς σε αχαρτογράφητη περιοχή έχασε την ισορροπία του και έπεσε με το κεφάλι σε έναν βράχο. Αμέσως διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για να μείνει στη ζωή και παρέμεινε σε κώμα για σχεδόν έξι μήνες.

Στις 16 Ιουνίου του 2014 μεταφέρθηκε στη Λοζάνη, που επίσης εγκατέλειψε στις 9 Σεπτεμβρίου για να συνεχίσει τη νοσηλεία στο σπίτι του. Από την πρώτη στιγμή η πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας του ήταν και παραμένει πολύ περιορισμένη. Η σύζυγος του, Κορίνα, καθώς και η εκπρόσωπός του έχουν απαγορεύσει στα ΜΜΕ να δημοσιεύουν οτιδήποτε σχετικό ζητώντας σεβασμό στην ιδιαίτερη κατάστασή του. Μάλιστα έχουν κινηθεί και νομικά εναντίον ορισμένων που παραβίασαν αυτό το εμπάργκο.

Κατά καιρούς έχουν βγει δημοσιεύματα, ακόμη και σε έγκυρα ΜΜΕ, που αναφέρουν πως ο Σουμάχερ είναι καθηλωμένος, με περιορισμένη επικοινωνία με το περιβάλλον. Οι μυς του έχουν ατροφήσει, υποφέρει από οστεοπόρωση και είχε διαρρεύσει ότι έκανε επέμβαση με βλαστοκύτταρα για να βελτιωθούν σε έναν βαθμό οι λειτουργίες του οργανισμού του στο Παρίσι, υπό άκρα μυστικότητα.

Ο επιστήθιος φίλος του και άλλοτε αφεντικό του στη Ferrari, Ζαν Τοντ, είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να τον επισκέπτονται. Κι ο ίδιος όμως αρνείται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες απαντώντας συνεχώς «δίνει τη μάχη του».

Οι φίλοι της Formula 1 δεν τον ξεχνούν και σε κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν την αγάπη τους. Φέτος είδαν τον Λιούις Χάμιλτον να ισοφαρίζει το ρεκόρ του των επτά τίτλων στη Formula 1 και να τον ξεπερνά σε νίκες, αλλά στις καρδιές τους δεν αντικαθιστά κανένας τον «Σούμι» τους. Ίσως να έκαναν μια εξαίρεση μόνο για τον γιο του. Ο 21χρονος Μικ μετά από το «αγροτικό» του στη Formula 3 και στις ακαδημίες της Ferrari είναι έτοιμος για την παρθενική του εμφάνιση στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Haas του εμπιστεύτηκε μια θέση στο line up με πολυετές συμβόλαιο και το αφεντικό της Ferrari, Ματία Μπινότο, εκτιμά πως μπορεί από το 2023 να κάνει το άλμα για την «σκουντερία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x