sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η μέρα της μεγαλύτερης πρόκρισης του Παναθηναϊκού

Το τελευταίο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού δεν κατακτήθηκε στη Βαρκελώνη, αλλά μάλλον… απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωνε την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» μπορεί να κατέκτησαν το έκτο και τελευταίο ευρωπαϊκό τους στο Final Four της Βαρκελώνης, αλλά ο τίτλος μάλλον είχε εξασφαλιστεί από τα playoffs. Εκεί όπου σε μια μυθική σειρά είχαν εκθρονίσει με 3-1 την κάτοχο Μπαρτσελόνα αναγκάζοντας την αρμάδα του… Τσάβι Πασκουάλ να δει το Final Four στην πόλη της από την τηλεόραση.

Κι όμως, η σειρά δεν είχε αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς. Στο Game 1, στις 22 Μαρτίου στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός είχε κοιτάξει στα μάτια την «Μπάρτσα» και παρά την εχθρική διαιτησία διεκδίκησε τη νίκη, ωστόσο «λύγισε» στο τέλος με 83-82, με το δύσκολο τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή να μη βρίσκει στόχο.



Πολλοί πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε άλλη τέτοια ευκαιρία να αλώσει το «Παλάου Μπλαουγκράνα». Κι όμως, δύο μέρες μετά, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα κατάφερε με τον αρχηγό του να παίρνει το αίμα του πίσω. Αν και η «Μπάρτσα» προηγήθηκε με 28-12 στο 14’, οι «πράσινοι» με τρομερή άμυνα επέστρεψαν στο ματς και το κέρδισαν με 75-71, με τον Μάικ Μπατίστ να βάζει το κερασάκι με απίθανο κάρφωμα στο τέλος.



Ο Παναθηναϊκός καλείτο πλέον να υπερασπιστεί το ΟΑΚΑ, που ξεχείλιζε από τον κόσμο του. Με ηγέτη ξανά τον Δημήτρη Διαμαντίδη και «κλειδί» την έμπνευση του Ομπράντοβιτς να περιορίσει με άμυνα box and one τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ρίχνοντας πάνω του τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός άντεξε στην πίεση και με το 76-74 πήρε προβάδισμα με 2-1.



Στις 31 Μαρτίου του 2011 ο Παναθηναϊκός αποτελείωσε την Μπαρτσελόνα. Αυτή τη φορά πολύ πιο εμφατικά, με 78-67, έχοντας αφανή ήρωα ξανά τον Καλάθη που «κλείδωσε» τον Ναβάρο, αλλά και με πολύτιμη συμβολή από τον Βουγιούκα.



Τα υπόλοιπα ήταν ιστορία… Στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πιο εύκολο από τα έξι αστέρια του νικώντας τη Σιένα (77-69) και τη Μακάμπι (78-70) κατά σειρά.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x