sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε και οι υπόλοιπες εκπλήξεις των «μεγάλων» πρωταθλημάτων

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα στα «μεγάλα» πρωταθλήματα.

Με αφορμή την πρώτη διακοπή των πρωταθλημάτων για τους αγώνες του Nations League, αξίζει να γίνει μια αναφορά στις ομάδες που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και έχουν εκπλήξει με την, ως τώρα, πορεία τους.

Premier League-Μπράιτον
Οι «γλάροι» έχουν κάνει εξαιρετική αρχή στη σεζόν και βρίσκονται στην 4η θέση της Premier League έχοντας 13 βαθμούς σε 6 αναμετρήσεις, μία λιγότερη από τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ που βρίσκονται από πάνω της. Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει την καλύτερη άμυνα με 5 γκολ παθητικό. Η επόμενη μέρα, όμως, είναι δύσκολη για την Μπράιτον καθώς ο επί τρία χρόνια τεχνικός της, Γκρέιαμ Πότερ, αναχώρησε για το Λονδίνο και την Τσέλσι, με την ομάδα να επιλέγει ως αντικαταστάτη του τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι.

La Liga-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Οι Βάσκοι βρίσκονται στην 4η θέση του ισπανικού πρωταθλήματος στην 6η αγωνιστική και έχουν όλα τα φόντα για να βγουν σε θέση που θα τους δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά από έξι χρόνια. Κοινός παρονομαστής, ο Ερνέστο Βαλβέρδε που οδήγησε τη σεζόν 2016-17 τη Μπιλμπάο στο Europa League. Πολύ καλό ξεκίνημα, το καλύτερο των τελευταίων 27 ετών στην ομάδα από τη χώρα των Βάσκων.

Serie A-Ουντινέζε
Το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Η Ουντινέζε βρίσκεται στην 3η θέση, στο -1 από την κορυφή όπου Νάπολι και Αταλάντα ισοβαθμούν. Αν και ξεκίνησαν με ήττα στο Σαν Σίρο με 4-2 από τη Μίλαν, οι «φριουλιάνι» έχουν έξι αγώνες αήττητοι και μόνο νίκες στα τελευταία πέντε ματς. Στις νίκες αυτές υπάρχει ένα 4-0 απέναντι στη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και ένα 3-1 απέναντι στη Γιουβέντους.

Bundesliga-Ουνιόν Βερολίνου
Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας είναι στην κορυφή της φετινής Bundesliga στην 7η αγωνιστική με 17 βαθμούς. Αήττητη εντός συνόρων, με την καλύτερη άμυνα και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση δείχνει να θέλει και να μπορεί να διεκδικήσει, γιατί όχι, μια θέση στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League. Μάλιστα, σε μια σεζόν που πρέπει να συνδυάσει και ευρωπαϊκή παρουσία, καθώς συμμετέχει στο Europa Conference League, με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ligue 1-Λοριάν
Πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας από τη Βρετάνη. Στην 3η θέση με 19 βαθμούς, στο -3 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν και στον ένα βαθμό από τη δεύτερη Μαρσέιγ. Πιθανότατα να ακολουθήσει μια ιστορική σεζόν για τη Λοριάν, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μια ομάδα που στην ιστορία της, έχει ένα κύπελλο Γαλλίας (σ.σ. 2002 απέναντι στη Μπαστιά), και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία τη σεζόν 1998-99. Η 7η θέση της χρονιάς 2009-10, αποτελεί την καλύτερη επίδοσή της.

Επιμέλεια: Κώστας Μπαφαλούκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x