Stoiximan Super League

«Με το ''μέταλλο'' του Ιωνικού και στη Super League 1!»: Το sport-fm.gr στην «πρώτη» των Νικαιωτών

Με το «μέταλλό» του! Οι Δημήτρης Σπανός, Γιάννης Γκοτσούλιας, Γιώργος Βαλεριάνος και Κώστας Τσιριγώτης μιλούν στο sport-fm.gr για τους στόχους του Ιωνικού στη Super League 1.

Αναδείχθηκε πρωταθλητής στη, κατά γενική ομολογία, πιο δύσκολη… κούρσα που έχει διεξαχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στη Super League 2. Πανηγύρισε τρεις σερί ανόδους. Και ύστερα από 14 χρόνια είναι πάλι εδώ! Ο Ιωνικός επέστρεψε στα σαλόνια της Super League 1 και την Τετάρτη (30/6) -παρουσία της διοίκησης Τσιριγώτη και σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος- πραγματοποίησε τον καθιερωμένο Αγιασμό και την πρώτη του επίσημη προπόνηση εν όψει της νέας σεζόν.

Τo sport-fm.gr βρέθηκε στο «κάστρο» των Νικαιωτών, στο γήπεδο της Νεάπολης. Μέσω αυτού οι Δημήτρης Σπανός, Γιάννης Γκοτσούλιας, Γιώργος Βαλεριάνος και Κώστας Τσιριγώτης έστειλαν το ξεκάθαρο μήνυμά τους: Πιστός στο «μέταλλο» και στο DNA του, ο Ιωνικός θα παλέψει στα ίσα για την παραμονή!

Οι Δημήτρης Σπανός, Γιάννης Γκοτσούλιας, Γιώργος Βαλεριάνος και Κώστας Τσιριγώτης στο sport-fm.gr:

To sport-fm.gr στην «πρώτη» του Ιωνικού

Σπανός: «Το ''μέταλλο'' του Ιωνικού το βασικό του συστατικό - Διαμορφωμένο το ρόστερ μέχρι τις 9 Ιουλίου»


To sport-fm.gr στην «πρώτη» του Ιωνικού

Αρχιτέκτονας της ανόδου στη Super League 1, ο Δημήτρης Σπανός έλαβε από τη διοίκηση Τσιριγώτη τα «κλειδιά» για να καθοδηγήσει τους Νικαιώτες και στα μεγάλα σαλόνια. Βασικό του μέλημα; Να μη χαθεί το «μέταλλο» νικητή, που έχει χτίσει ο Ιωνικός και το οποίο θεωρεί ως το βασικό συστατικό για τις αγωνιστικές του επιτυχίες.

Ο 51χρονος τεχνικός, όπως αναφέρει στο sport-fm.gr, θεωρεί ότι το ρόστερ της ομάδας του θα έχει διαμορφωθεί πλήρως λίγο πριν εκείνη αποχωρήσει για τον Βώλακα Δράμας (11/7), όπου και θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενώ σημειώνει ότι θα αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές. Όσο για το εάν έχει άγχος για την παρθενική του παρουσία ως προπονητής στην πρώτη κατηγορία, εξηγεί ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, καθώς έχει πίστη στη δουλειά του.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για:

-το ποιος είναι ο στόχος του Ιωνικού στη Super League 1: «Ο στόχος μιας νεοφώτιστης ομάδας, πόσω μάλλον μιας ομάδας που λείπει 14 χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει να είναι πρωταρχικά η παραμονή. Εάν γίνεται να είναι γρήγορη, θα είναι ακόμα καλύτερα».

-το πότε θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ: «Θεωρώ ότι μέχρι την άλλη Παρασκευή (9/7), λίγο πριν φύγουμε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στον Βώλακα Δράμας (σ.σ. 11/7), θα έχει διαμορφωθεί πλήρως. Θα μπορούμε να δουλέψουμε άνετα στο βουνό. Νομίζω ότι θα είναι ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και για αρκετά καλά πράγματα».

-το πόσες κινήσεις αναμένονται ακόμη: «Το να πούμε έναν αριθμό δεν λέει τίποτα. Το σύνολο των παικτών μας θα είναι 28. Ένα ρόστερ καλό, με τέσσερις τερματοφύλακες, με δύο καλούς παίκτες ανά θέση. Θεωρώ ότι παίζει λιγότερο ρόλο ο αριθμός, όσο η ποιότητα».

-το ελληνικό στοιχείο που φαίνεται να κυριαρχεί στις μεταγραφικές επιλογές: «Το θέλουμε. Το θέμα είναι να μπορούμε να το υποστηρίξουμε, γιατί βλέπω ότι είναι δυσεύρετοι αυτή τη στιγμή οι καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Super League 1. Θα κάνουμε το καλύτερο. Θα πάρουμε όσους περισσότερους μπορούμε».

-το ποιο είναι εκείνο το στοιχείο, το οποίο -παρά τα τελείως διαφορετικά δεδομένα της SL1- μπορεί να «κουβαλήσει» ο Ιωνικός από τη SL2: «Εάν χάσουμε το βασικό μας στοιχείο ως Ιωνικός, που είναι το DNA μας και το ''μέταλλό'' μας, νομίζω ότι θα χάσουμε τα πάντα. Το βασικό στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι αυτό. Μια ομάδα, η οποία θα παλεύει τα πάντα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Το ''μέταλλο'' του Ιωνικού είναι το βασικό του συστατικό».





-τα 56 χρόνια ιστορίας που συμπλήρωσαν την περασμένη Τρίτη (29/6) οι «κυανόλευκοι»: «Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο να υπάρχει, αλλά να υπάρχει στα υψηλότερα στρώματα του ποδοσφαίρου. Εάν γίνεται να φτάσει ακόμα πιο ψηλά, γιατί έχει τη δυνατότητα. Έχει ανθρώπους, οι οποίοι την αγαπούν πάρα πολύ. Έχει ανθρώπους που τη χρηματοδοτούν. Ωστόσο, το βασικό δεν είναι η χρηματοδότηση, αλλά η αγάπη που έχουν οι δύο άνθρωποι που ασχολούνται όλες τις ώρες με την ομάδα, οι Γιάννης και Τάκης Τσιριγώτης. Θεωρώ ότι αυτό που λέμε αγάπη για μια ομάδα, ίσως είναι και η πρώτη φορά που το βλέπω σε παράγοντα όσο ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο».

-την πρώτη του παρουσία ως προπονητής στη Super League 1: «Εγώ είμαι ήρεμος. Νομίζω ότι ένας προπονητής εάν θεωρεί ότι ξέρει καλά τη δουλειά του -αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ- πρέπει να είναι ήρεμος, να έχει το πλάνο και τους στόχους του. Νομίζω ότι δεν έχω να φοβηθώ κάτι σε σχέση με την κατηγορία. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε και ότι θα πάμε καλά και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Γκοτσούλιας: «Στόχος του Ιωνικού να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι»


To sport-fm.gr στην «πρώτη» του Ιωνικού

Άρχισε την 4η προετοιμασία του με την ομάδα της Νίκαιας. Ο Γιάννης Γκοτσούλιας δίνει τον τόνο εν όψει της νέας σεζόν, υποστηρίζοντας ότι ο Ιωνικός θα συνεχίσει να παλεύει σε κάθε αναμέτρηση για το «τρίποντο». Ενώ, εκμυστηρεύεται για το πώς βίωσε -φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού- την αγωνιστική επιστροφή της ομάδας του από τις χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι τα σαλόνια.

«Καλή χρονιά να έχουμε πρώτα απ' όλα. Με υγεία σε όλους τους αθλητές, τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ. Στόχος του Ιωνικού είναι να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Όπως είχαμε πέρυσι αυτό τον στόχο, έτσι τον θέτουμε και φέτος. Να προσπαθούμε να πάρουμε τη νίκη σε κάθε ματς.

Αυτά τα χρόνια, με την οικογένεια Τσιριγώτη, η ομάδα έδειξε το ''μέταλλο'' που διέθετε, όταν αγωνιζόταν στην Α' Εθνική. Τα καταφέραμε με έναν αγώνα τριών ετών να ανεβούμε στα μεγάλα σαλόνια και να κάνουμε τον Ιωνικό και πάλι μεγάλο
», τόνισε αρχικά ο αρχηγός του Ιωνικού, για να στείλει εν συνεχεία το μήνυμά του προς τον κόσμο του κλαμπ: «Τους θέλουμε δίπλα μας. Φέτος που ανοίγουν τα γήπεδα στο 85% να είναι μαζί μας. Όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, που μας αγαπούν και μας στηρίζουν στις καλές και στις άσχημες καταστάσεις».

Βαλεριάνος: «Να αποδείξουμε ότι ο Ιωνικός δεν είναι τυχαία εδώ»


To sport-fm.gr στην «πρώτη» του Ιωνικού

Αποτελεί ένα εκ των νέων προσώπων του ρόστερ. Ωστόσο, ο Γιώργος Βαλεριάνος, αν και μετρημένος στα λόγια του, κρατάει ψηλά τον πήχη εν όψει της σεζόν στη Super League 1, σεβόμενος τις προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου του Ιωνικού.

«Ο στόχος νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρος: Να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κόσμου αλλά και των ίδιων των ιδιοκτητών. Θα πάμε σιγά-σιγά, βήμα-βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα να αποδείξουμε στον κόσμο αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι δεν είναι τυχαία ο Ιωνικός εδώ και ότι όλη αυτή η οργάνωση και η αγάπη που υπάρχει για την ομάδα θα βγει στον αγωνιστικό χώρο», επισήμανε αρχικά ο 29χρονος αριστερός μπακ.

Ο Έλληνας διεθνής (μία συμμετοχή τον Μάιο του 2019) μετακόμισε ως ελεύθερος από την Πάφο και θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί εκ νέου με τον Δημήτρη Σπανό, μετά την κοινή τους θητεία σε Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Κάτι που όπως ανέφερε και στο sport-fm.gr διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του, μαζί με την προσέγγιση της διοίκησης Τσιριγώτη. «Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε ο προπονητής. Η διοίκηση με ήθελε πάρα πολύ. Μου το έδειξε, με σεβάστηκαν και τους σεβάστηκα και είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω σε ό, τι έχει να γίνει», εξήγησε ο Βαλεριάνος.

Τσιριγώτης: «Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα»


To sport-fm.gr στην «πρώτη» του Ιωνικού

Τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε τα 20 του χρόνια. Ωστόσο, ο Κώστας Τσιριγώτης φαίνεται σαν να βρίσκεται μια ζωή στην ομάδα της Νίκαιας. Τόσο ως παίκτης (αποτέλεσε μέλος και των τριών ανόδων), όσο και ως φίλαθλός της.

Ερωτώμενος, μάλιστα, για το πώς νιώθει ένας νεαρός παίκτης όντας έτοιμος να παίξει στην κορυφαία κατηγορία με την ομάδα που ακολουθεί από μικρό παιδί, ήταν αφοπλιστικός: «Περηφάνια. Ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί. Γιατί η αλήθεια είναι πως μικρός ερχόμουν εδώ πέρα και έβλεπα τον Ιωνικό που έπαιζε. Τον είχα προλάβει μέχρι Β' Εθνική. Και τώρα έχω φτάσει να παίζω στον Ιωνικό και Super League 1 κιόλας. Είναι τιμή για μένα. Και το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα».

Κλείνοντας αναφερόμενος στη δύσκολη, λόγω απαιτήσεων, σεζόν που αρχίζει για τον Ιωνικό, υποστήριξε ότι καμία εκ των προηγούμενων δεν ήταν εύκολη, καθώς και ότι άπαντες εντός ομάδας θα δώσουν ό, τι έχουν, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της. «Σίγουρα, στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε πολύ καλές ομάδες να αντιμετωπίσουμε. Θα είναι δύσκολα φέτος. Όπως και κάθε χρονιά ήταν δύσκολα. Αλλά πιστεύω τώρα ανεβαίνει το επίπεδο και είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και από εκεί και πέρα ο καθένας θα δώσει κάτι παραπάνω για να πετύχουμε τον στόχο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός κεντρικός αμυντικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x