Ελλάδα

Λεμαρί στο sportfm.gr: «Αυτοί οι άνθρωποι μου φέρθηκαν σκ@τ@ - Φοβόμουν τι θα μου έκαναν»

Ο Αντουάν Λεμαρί μιλάει στο sportfm.gr για τα όσα δραματικά -υποστηρίζει πως- βίωσε σε μόλις μία εβδομάδα παρουσίας στον Πανηλειακό, ενώ αποκαλύπτει πως είχε συνάντηση και με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αντουάν Λεμαρί: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Ο Αντουάν Λεμαρί έκανε ορισμένες σοκαριστικές καταγγελίες μέσω των προσωπικών του λογαριασμών του στα social media για τα όσα βίωσε στον Πανηλειακό. Ή καλύτερα τα όσα πρόλαβε να... ζήσει σε κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα στην ομάδα του Πύργου.

Το sportfm.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μιλά για τα όσα δραματικά έζησε. Αναφέρεται στα πρώτα περίεργα μηνύματα που έλαβε, αλλά και στο γεγονός πως έκανε πάνω από 17 ώρες να φτάσει στην πόλη και πήγε με... ΚΤΕΛ!

Αναφέρεται στον πρόεδρο του Πανηλειακού και στους ανθρώπους της ομάδας, λέγοντας πως δεν τον γνώριζαν καν παρότι του είχαν κάνει πρόταση. Ούτε τι θέση έπαιζε, ούτε καν από πού είχε καταγωγή!

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτει ότι πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ και μίλησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος άκουσε... σοκαρισμένος τα όσα του είπε ο Αντουάν Λεμαρί.

-Πρώτα από όλα πως βρήκες τον Πανηλειακό; Σου τηλεφωνησε κάποιος και σου είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον;
«Αυτό ακριβώς συνέβη. Ελάβα ένα μήνυμα στο WhatsApp από έναν μάνατζερ που δεν ήξερα και αφορούσε την πρόταση. Έμαθα λοιπόν τις λεπτομέρειες από τον μάνατζερ, μου είπε για το ενδιαφέρον που υπήρχε από την ομάδα. Να σου πω την αλήθεια στην αρχή δεν απάντησα, πέρασε μισή ώρα τουλάχιστον γιατί σκεφτόμουν τι να κάνω. Τελικά, μετά απάντησα στην πρόταση. Η αλήθεια είναι πως δεν μου άρεσε ο τρόπος που επικοινώνησαν μαζί μου, εξ αρχής μου φάνηκε περίεργο αλλά ήταν κάτι που με ενδιέφερε».

-Και τι συμφωνησες; Ένα σπίτι και ένα γεύμα; Σου υποσχέθηκαν άλλα πριν και άλλα όταν πήγες στην ομάδα;
«Μου έστειλαν το συμβόλαιο με όλους τους όρους που είχε μέσα, τα πάντα όσα μου πρόσφεραν. Μάλιστα το έγγραφο έφερε και την υπογραφή του προέδρου και όλων όσων έπρεπε. Η αλήθεια είναι πως δεν μου πλήρωσαν το εισιτήριο για το αεροπλάνο, αλλά είχα πειστεί να πάω γιατί θεωρούσα πως ήταν μια καλή πρόταση και μια καλή εμπειρία για εμένα. Μου πρόσφεραν 1000 ευρώ τον μήνα, διαμονή αλλά και ένα γεύμα. Είχε ακούσει από πριν διάφορες ιστορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο από άλλα άτομα, αλλά είχα ακούσει και καλά πράγματα οπότε σκέφτηκα ότι ίσως να άξιζε. Μου είχαν εγγυηθεί ότι θα μου έδιναν μπροστά δύο μισθούς, δηλαδή 2000 ευρώ και αυτή ήταν μια καλή συμφωνία. Αλλά καταλαβαίνεις πως δεν τα πήρα ποτέ αυτά τα χρήματα».

-Μετά από το χθεσινό σου ποστάρισμα επικοινώνησε κανείς από την ομάδα; Επίσης, ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου σε όλο αυτό;
«Κανείς από την ομάδα δεν επικοινώνησε μαζί μου, ούτε με πήραν κανένα τηλέφωνο γιατί έφυγα από την ομάδα και μπλόκαρα τους πάντες. Δεν ήθελα να έχω την παραμικρή σχέση μαζί τους, ήθελα να φύγω και να είμαι καλά να μην έχω κανένα πρόβλημα και τους μπλόκαρα όλους. Δεν έχω πάρει το παραμικρό από χρήματα, ούτε ήθελα να κρατήσω την παραμικρή επικοινωνία και επαφή μαζί τους. Η αλήθεια είναι πως έχω δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα από χθες, από Έλληνες, από ανθρώπους που μένουν στον Πύργο και μου λένε ότι λυπούνται για τα όσα έζησα και ντρέπονται για την ομάδα της πόλης τους. Μου έστειλαν μηνύματα άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν βιώσει τέτοιες παρόμοιες καταστάσεις, όχι απαραίτητα από την ίδια ομάδα αλλά γενικότερα. Ένας άλλος ποδοσφαιριστής μου έστειλε ένα βίντεο με τα όσα του είχαν κάνει και όσα είχε ζήσει στην Ελλάδα σε άλλη ομάδα. Ήταν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που μίλησαν μαζί μου και ήθελαν να μου πουν τις ιστορίες τους».



-Πώς ήταν η πρώτη σου γνωριμία με τους ανθρώπους της ομάδας; Και πως ήταν οι πρώτες σου προπονήσεις;
«Όταν έφτασα ήταν η περασμένη Τετάρτη και η αλήθεια είναι πως ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι. Έφτασα από τη Γαλλία στην Ελλάδα το πρωί, έκανα πάνω από 17 ώρες για να πάω στον Πύργο, έπρεπε να πάρω το ΚΤΕΛ για να πάω ως την πόλη. Όταν έφτασα εκεί, ήρθε και με πήρε ο τεχνικός διευθυντής. Αυτός νόμιζα ότι ήταν. Η πρώτη του ερώτηση ήταν τι θέση παίζω και από ποια χώρα κατάγομαι. Εκείνη τη στιγμή ξαφνιάστηκα, γιατί δεν ερχόμουν ούτε για να δοκιμαστώ ή οτιδήποτε τέτοιο. Ερχόμουν για να παίξω. Αυτό ήταν ένα μήνυμα για εμένα, κάτι έδειχνε όλο αυτό. Στον πρόεδρο δεν είχα μιλήσει κατευθείαν, περίμενα να έρθουν όλα τα χαρτιά μου υπογεγραμμένα από την ομοσπονδία. Όταν πήγα στην ομάδα και έκανα την πρώτη μου προπόνηση, ρώτησα τους συμπαίκτες μου ποιος είναι αυτός ο τύπος γιατί δεν μου είχε πει κανείς. Μου είπαν ότι είναι ο πρόεδρος της ομάδας και είπα "ωωω Θεέ μου, δεν μπορεί να είναι αυτός ο πρόεδρος". Δεν ήξερα τι να πω».

-Τι έγινε και άλλαξες γνώμη και ήθελες να φύγεις από την ομάδα;
«Όταν είδα το διαμέρισμά μου, είδα ότι δεν ήταν καλό. Δεν ήταν καθαρό, υπήρχαν νεκρές κατσαρίδες, ήταν πολύ μικρό και υπήρχαν πολύ παλιά έπιπλα. Αλλά είπα να κάνω υπομονή γιατί πίστευα πως θα έφτιαχναν τα πράγματα. Δεν ήθελα να είμαι αρνητικός, έλεγα δεν είναι το καλύτερο αλλά όχι και το χειρότερο. Όταν έφτασα στην Ελλάδα ήμουν ενθουσιασμένος. Έλεγα ότι ίσως έτυχε απλώς και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το σπίτι και γενικότερα. Άρχισαν όμως κατευθείαν να συμβαίνουν άσχημα πράγματα, να βλέπω περίεργα συμβάντα, οι άνθρωποι φέρονταν πραγματικά σκ@τ@ από την αρχή. Μου είπαν, μοιάζεις με καλό παιδί ελπίζω όλα μεταξύ μας να πάνε καλά. Αλλά δεν με πλήρωσαν ποτέ. Μου είχαν εγγυηθεί από πριν πως θα μου δώσουν δύο μισθούς, αλλά δεν πήρα το παραμικρό. Έγινε και αυτό το σκηνικό με τον συμπαίκτη μου που του επιτέθηκαν στα αποδυτήρια και αμέσως είπα πως εγώ δεν πρόκειται να κάτσω εδώ και να παίξω για αυτούς. Όταν ήρθαν να πάρουν τα κλειδιά για το σπίτι, ήταν ο πρόεδρος με κάτι μπράβους. Φοβόμουν να μπω στο σπίτι μαζί τους, γιατί δεν θα έβλεπε κανείς τι θα συνέβαινε. Φοβόμουν τι θα μου έκαναν, αλλά την ίδια ώρα είχα τα πράγματά μου μέσα στο σπίτι και έπρεπε να τα πάρω. Τελικά μπήκα γρήγορα για να πάρω τη βαλίτσα μου και έφυγα, ευτυχώς δεν μου έκαναν περισσότερα...».


*το πρώτο βίντεο του Λεμαρί μέσα από το σπίτι που του δόθηκε στον Πύργο

-Και τώρα επειδή δεν έχεις το χαρτί που χρειάζεται από τον Πανηλειακό δεν μπορείς να αγωνιστείς σε κάποια άλλη ομάδα;
«Ακόμα μέχρι σήμερα δεν μου έχουν δώσει το χαρτί που ήθελα. Δεν μπορώ να παίξω αλλού στην Ελλάδα σε κάποια άλλη ομάδα αν έχω καταλάβει σωστά, αλλά μπορώ να πάω σε κάποια ομάδα στην Ευρώπη να παίξω. Όταν έμαθε ο κόσμος τι συνέβη με εμένα, υπήρξαν άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί μου. Διάφοροι άλλοι ατζέντηδες, οι οποίοι ήρθαν με προτάσεις από καλές ομάδες από την Ελλάδα για να με πάνε εκεί και να παίξω ποδόσφαιρο. Ήταν κάποιες καλές προτάσεις αλήθεια, αλλά δεν μπορούσα να πάω να παίξω αλλού».

-Άρα δεν σου έκλεισαν την πόρτα στην Ελλάδα όλα όσα έγιναν εκεί...
«Ήταν πολύ σύντομα όλα αυτά, πραγματικά αυτή τη στιγμή μόνο το ποδόσφαιρο δεν σκέφτηκα. Έχω φίλους που αυτή τη στιγμή παίζουν στην Ελλάδα και μου έχουν πει πολύ καλά πράγματα, έχουν περάσει καλά στο παρελθόν και περνάνε καλά και τώρα. Δεν ήταν όλοι άτυχοι όσο εγώ. Γιατί να μην παίξω και εγώ κάποτε σε μια τέτοια ομάδα στην Ελλάδα;».



-Απευθύνθηκες στο Fifpro, fifa ή στην Ομοσπονδία εδώ στην Ελλάδα;
«Δεν έχω πάει ακόμα στη FIFPro, τους έχω ταγκάρει στο ποστάρισμά μου και ελπίζω πως θα το δουν και θα διαδωθεί η ιστορία, όπως και το να με βοηθήσουν. Δεν ήθελα να πάω στην αστυνομία στον Πύργο, αυτοί οι άνθρωποι ελέγχουν όλη την πόλη και φοβόμουν ότι δεν θα με βοηθούσαν. Όταν ήρθα στην Αθήνα, σκέφτηκα να πάω εδώ στην αστυνομία αλλά και πάλι φοβήθηκα, οπότε δεν πήγα ούτε εδώ, δεν ξέρω τι διασυνδέσεις έχουν. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή όχι. Πήγα όμως στην ελληνική ομοσπονδία χθες για να τους μιλήσω, ήθελα να βρω τον πρόεδρο και να τον ρωτήσω αν μπορούσα να παίξω σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα. Δεν μπορούσαν να με δεχτούν χωρίς ραντεβού μου είπαν, οπότε περίμενα περίπου μιάμιση ώρα. Κάποια στιγμή, ο πρόεδρος βγήκε έξω. Νομίζω Παναγιώτης μου είπε τον λένε (σσ. εννοεί προφανώς τον κύριο Μπαλτάκο). Του μίλησα και του είπα όλη την ιστορία μου, ενώ αυτός μου είπε ότι δεν μπορούσα να παίξω αλλού στην Ελλάδα. Όση ώρα του μιλούσα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας με κοίταζε σοκαρισμένος με όσα άκουγε».

-Στο ποστάρισμα σου είπες ότι τις επόμενες ημέρες θα κάνεις ένα video και θα τα εξηγήσεις όλα με αποδείξεις. Τι εννοείς αποδείξεις; Θέλεις να μας πεις κάτι;
«Βασικά, έχω ένα κανάλι στο youtube που λειτουργώ και ανεβάζω βίντεο για εμένα, για την καριέρα μου. Ήθελα να φτιάξω ένα βίντεο για τις πρώτες μου ημέρες στην ομάδα. Για το πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα, για την καριέρα που ξεκινούσα εδώ. Όσο οι ημέρες περνούσαν, τόσα περισσότερα βίωνα όμως. Θα ποστάρω σύντομα ένα βίντεο που θα τα εξηγώ όλα, έχω αποδείξεις τις οποίες δεν μπορεί να διαψεύσει κανείς. Έχω επίσης στο κινητό μου ηχογραφημένη την επίθεση που μου έκανε ο πρόεδρος. Υπάρχει το ηχητικό και θα το βγάλω και αυτός προς τα έξω, για να αποδείξω τα πάντα και οτι λέω αλήθεια».

Θυμηθείτε εδώ τις καταγγελίες του ποδοσφαιριστή, Αντουάν Λεμαρί, μέσω των social media...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x