Stoiximan Super League

Αποθέωση για Βέρμπιτς: «Από τις ποιοτικότερες μεταγραφές της Ντινάμο - Βοήθησε τη χώρα στον πόλεμο»

O Μπένιαμιν Βέρμπιτς ήρθε στον Παναθηναϊκό και προσθέτει ποιότητα με το sportfm.gr να μιλάει με ανθρώπους που τον είδαν στη Ντινάμο Κιέβου και σας παρουσιάζει έξτρα πληροφορίες για τον Σλοβένο εξτρέμ.

Βέρμπιτς: Αποθέωση για τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ακόμη μια σπουδαία μεταγραφή, κάνοντας δικό του τον διεθνή Σλοβένο εξτρέμ Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Κάπως έτσι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ακόμη μια έξτρα λύση στα… φτερά από το πάνω ράφι, με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται!

Ο Βέρμπιτς, γνωστός σε όλους μας, αποτελεί έναν ιδιαίτερα ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ενώ στους «πράσινους» θα βρει και τους συμπατριώτες του Τσέριν, Σπόραρ. Ωστόσο, θελήσαμε και αναζητήσαμε μια ακόμη γνώμη από ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, αλλά και που τον έχουν δει διά… ζώσης.

Ο Ντίμα, μέλος του «Dynamo Abroad Podcast», μίλησε στο sportfm.gr και αποθέωσε μεταξύ άλλων τον Βέρμπιτς τόσο για την αξία του, όσο και για τον χαρακτήρα του. Τον χαρακτήρισε μία από τις ποιοτικότερες μεταγραφές που έχει κάνει η Ντιναμό Κιέβου, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό του στιλ, ενώ μίλησε και για την αγάπη που έδειξε ο Σλοβένος στην Ουκρανία, προσφέροντας οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα στη χώρα εν καιρώ πολέμου…

«Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς εντάχθηκε στη Ντιναμό Κιέβου τον Ιανουάριο του 2018 από την Κοπεγχάγη και ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, σκοράροντας 5 γκολ και μία ασίστ στα πρώτα του 9 ματς. Ένα από αυτά ήταν και κόντρα στην… μισητή αντίπαλο Σαχτάρ Ντόνετσκ, το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ξεχώριζε στον αγωνιστικό χώρο, πρόσφερε μια… σπίθα στη Ντιναμό Κιέβου σε μια χρονιά που πολλοί παίκτες τα πήγαν άσχημα. Εντυπωσιαστήκαμε από την αρχή…

Ο Βέρμπιτς τα πήγε καλά με την ομάδα αμέσως, σε σχέση με άλλους συμπαίκτες του από τα Βαλκάνια, αλλά και σε σχέση με άλλους Ουκρανούς και Πολωνούς ποδοσφαιριστές του ρότερ. Μάλιστα, το γεγονός πως εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις τον έκανε περιζήτητο, με τα Μέσα της χώρας να τον προσεγγίζουν διαρκώς και να δίνει αρκετές συνεντεύξεις»
, ανέφερε αρχικά σχετικά με το ξεκίνημά του στον ουκρανικό σύλλογο.



Ο νυν προπονητής του, Αλεκσάντρ Χίτσκεβιτς πάντως επέλεξε να τον δοκιμάσει και σε άλλη θέση πέραν του εξτρέμ όπου αγωνίζεται, αφού τον χρησιμοποιούσε ορισμένες φορές και στην κορυφή της επίθεσης: «Προφανώς και ξεκινούσε βασικός μετά από τόσες καλές εμφανίσεις. Το ξεκίνημά του ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές θα έλεγα, σκοράροντας και βοηθώντας τακτικά τη Ντιναμό. Επίσης, ο προπονητής του τον δοκίμαζε όχι μόνο στην αριστερή πτέρυγα, αλλά και στον άξονα της επίθεσης ως σέντερ φορ, έχοντας εξαιρετική παρουσία και εκεί! Η Ντιναμό δεν έκανε καλή σεζόν, με την κακή εικόνα της ομάδας να επηρεάζει και τον Βέρμπιτς, ο οποίος έχασε μερικά ματς λόγω τραυματισμού προς το φινάλε της χρονιάς. Ωστόσο, ήταν συνολικά μια πολύ καλή σεζόν για τον Βέρμπιτς με 12 γκολ και 4 ασίστ σε 34 αγώνες! Το διάστημα της αποχής του, έλειψε πολύ από τα παιχνίδια της ομάδας, ήταν ένας ιδιαίτερα σημαντικός ποδοσφαιριστής αλλά και ο κόσμος τον μνημόνευε συνεχώς».

Όσον αφορά τη σεζόν 2019/20; Ο Βέρμπιτς ξεχώριζε σαν τη… μύγα μέσα στο γάλα σε μια κακή χρονιά για τον ουκρανικό σύλλογο: «Το 2019/20 ήταν μια εξαιρετικά κακή σεζόν για την Ντιναμό Κιέβου, αλλά ο Βέρμπιτς ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε και συχνά πετύχαινε σημαντικά γκολ για την ομάδα, ενώ άλλοι ποδοσφαιριστές δεν ήταν σε καλό φεγγάρι. Μπορεί να μην ήταν το ίδιο συναρπαστικός με τις προηγούμενες δύο χρονιές, μιλώντας πάντα για το στιλ του την ώρα του αγώνα, αλλά τι μπορείς να πεις όταν σε αυτή η σεζόν του, έγραψε τα καλύτερα νούμερά του! Αυτή ήταν από τις κορυφαίες σεζόν του σε αριθμούς, με 14 γκολ και 3 ασίστ σε 37 αγώνες».



Η έλευση του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πάντως, δεν… έφτιαξε τον Βέρμπιτς διότι για περίεργο λόγο ο Ρουμάνος τεχνικός είτε τον χρησιμοποιούσε λιγότερο είτε κυρίως ως φορ και λιγότερο ως εξτρέμ: «Ο νέος προπονητής, Μιρτσέα Λουτσέσκουμ προτίμησε να τον χρησιμοποιήσει ως σέντερ φορ, ενώ αρκετές φορές τον έφερνε από τον πάγκο. Έχασε κάποια ματς λόγω ενός ζητήματος και οι αριθμοί του δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακοί, αλλά όλοι γνωρίζαμε ποιος είναι ο Βέρμπιτς. Τελικά, τη σεζόν που μας πέρασε δεν πρόλαβε να δείξει πολλά καθώς έγινε η ρωσική εισβολή. Όταν έγινε αυτό, ο Βέρμπιτς αποχώρησε με τον ειδικό κανονισμό της FIFA και μετακόμισε ως δανεικός στη Λέγκια Βαρσοβίας».

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς αγαπήθηκε όχι μόνο από τους οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου, αλλά και από τον λαό της Ουκρανίας. Διότι είναι ένας άνθρωπος που έδειξε πολλές φορές την αγάπη του στη χώρα, ενώ πρόσφερε οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.



«Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουκρανία, έδειξε την μεγάλη του αγάπη και στοργή για τη χώρα. Μάλιστα παντρεύτηκε και απέκτησε ένα παιδί με μία Ουκρανή, ενώ έχει δωρίσει drones και ιατρικό εξοπλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο. Πραγματικά είναι σπουδαίος», είπε σχετικά.

Για να καταλήξει…: «Ο Βέρμπιτς θα μείνει στη μνήμη μας ως μία από τις υψηλότερης ποιότητας μεταγραφές της Ντιναμό τα τελευταία 6 χρόνια. Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην ομάδα. Πολύ καλός χαρακτήρας και μια σπουδαία φιγούρα στα αποδυτήρια, θα λείψει από την ομάδα χωρίς αμφιβολία. Η υποστήριξή του προς την Ουκρανία έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλους. Οι οπαδοί της Ντιναμό θα ήθελαν να ευχηθούν στον Μπέντζαμιν Βέρμπιτς καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό. Γενικά, ο Βέρμπιτς ήταν ένας πολύ αστείος και χαρούμενος τύπος, ήταν ανοιχτός σε συνεντεύξεις. Ήταν πολύ καλός φίλος με τους περισσότερους από την ομάδα, δεν είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x