Stoiximan Super League

Έντερ Γκονζάλες: «Οικογένεια ο Ατρόμητος - Ξεχωριστό να παίζεις ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»

Μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς, ο Έντερ Γκονζάλες, μιλάει στο sport-fm.gr για τον Ατρόμητο, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και αποκαλύπτει πώς βλέπει τον εαυτό του σε λίγα χρόνια!

Λίγο πριν τις διακοπές του, ο Έντερ Γκονζάλες μίλησε στο sport-fm.gr και τη Μαριάννα Καραδήμα για την πρώτη του χρονιά στον Ατρόμητο, για το μέλλον του, τα πρώτα του βήματα, είπε τη γνώμη του για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και για άλλα πολλά.

Από τη μαγευτική Μαγιόρκα, όπου ξεκίνησε η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα και την ομάδα των Δυτικών Προαστίων, ο Έντερ μοιράζεται μαζί μας τη γεύση, που του άφησε η πρώτη του χρονιά ως παίκτης των Περιστεριωτών. Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι ανήκει στον συγκεκριμένο σύλλογο. «Έφτασα το καλοκαίρι σε αυτή την ομάδα και ήταν δύσκολα για εμένα, επειδή δεν ήξερα σίγουρα αν θα έρθω ή όχι, λόγω της κατάστασης, που επικρατούσε με την παλιά μου ομάδα. Όμως, όλα πήγαν καλά στο τέλος και είμαι πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι εδώ και θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμένα».

Στη συνέχεια της κουβέντας μας θυμήθηκε τις πιο ξεχωριστές και σημαντικές στιγμές, που έχει ζήσει φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου από τη στιγμή που ήρθε μέχρι σήμερα. « Πιστεύω ήταν ο πρώτος αγώνας που έπαιξα με την ομάδα μου μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και μοναδική. Ήρθα από τη Ρουμανία, όπου οι οπαδοί δεν είχαν την τρέλα, που έχουν οι οπαδοί εδώ. Για εμένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο όταν παίζω. Επίσης, όταν παίζω σε γήπεδα των μεγάλων ομάδων της χώρας, όπως είναι το "Καραϊσκάκη", η "OPAP Arena", το "Απόστολος Νικολαΐδης", είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα και ένα απίστευτο συναίσθημα»

.......

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μη συζητήσουμε για το πώς είδε ο ίδιος τη συναρπαστική διεκδίκηση για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.«Δεν ξέρω τον προηγούμενο χρόνο πώς ήταν τα πράγματα, όμως φέτος ήταν πολύ όμορφο να βλέπεις δύο μεγάλες ομάδες να ''μάχονται'' τόσο κοντά η μία με την άλλη, πράγμα το οποίο λέει πολλά για το επίπεδο αυτή τη σεζόν. Όσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ πιστεύω πως έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και φυσικά της αξίζει ο τίτλος της πρωταθλήτριας. Όμως δεν μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε και αυτός μια πολύ καλή απόδοση».

Ο Ισπανός μέσος έχει τριετές συμβόλαιο με τη ομάδα του Περιστερίου. Θα ήθελε να παραμείνει ή εξετάζει και άλλες επιλογές; «Έχω συμβόλαιο στον Ατρόμητο και νιώθω την ομάδα μου σαν οικογένεια από την πρώτη στιγμή, πράγμα το οποίο είναι σαφώς σημαντικό για εμένα. Είμαι πολύ καλά εδώ! Κάθε ποδοσφαιριστής, όμως, έχει φιλοδοξίες να παίξει σε μεγαλύτερα κλαμπ και ό,τι είναι να έρθει θα το δούμε και θα το εξετάσουμε».

Έχοντας παίξει και σε ομάδες του εξωτερικού, ο Ισπανός άσος, υποστηρίζει ότι το ποδόσφαιρο της Ελλάδας διαφέρει σε σχέση με αυτό των άλλων χωρών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές. Έχω συμπαίκτες, που έχουν παίξει και στην Premier League και σε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά όταν έρχονται εδώ να παίξουν, είναι και για αυτούς κάτι το ξεχωριστό. Ο κόσμος βιώνει διαφορετικά το θεσμό του ποδοσφαίρου και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν εμάς τους παίκτες είναι μοναδικός».

Το πάθος του στο χορτάρι είναι εμφανές. Από πού πηγάζει, όμως, αυτό είναι κάτι το οποίο και ο ίδιος δεν μπορεί να το εξηγήσει. «Δεν ξέρω», θα μας πει με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλη του. «Όταν αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο από τα πέντε σου χρόνια, με τα παιδιά στο σχολείο και με τους φίλους σου στη γειτονιά, η όρεξη είναι κάτι που έρχεται από μόνη της πιστεύω. Θέλεις συνεχώς να κερδίζεις και να αγωνίζεσαι. Επίσης, το πάθος του πατέρα μου ήταν αυτό, που μπορώ να πω με βοήθησε. Με έμαθε ποδόσφαιρο από πολύ μικρό. Είναι πενήντα πέντε χρονών και ακόμα παίζει»!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο έχει πολύ όμορφες και συναρπαστικές στιγμές, παρ' όλα αυτά έχει και πολλές απογοητεύσεις. Για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις δικές του δύσκολες φάσεις στην καριέρα του ο Έντερ είπε: «Στο παρελθόν το έπαιρνα πολύ βαριά, άσχημα και αρνητικά. Τώρα έχει αλλάξει αυτό. Μετά από μια απογοήτευση πρέπει να συνεχίζουμε και να προσπαθούμε περισσότερο. Έτσι τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα».

Θέλαμε, όμως, να τον γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε πιο πολλά πράγματα για τον 26χρονο μέσο. Για τα πρώτα του βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, πότε, τελικά, αποφάσισε ότι θα γίνει επαγγελματίας παίκτης και φυσικά ποιο ήταν το ποδοσφαιρικό του είδωλο όταν ήταν μικρός. «Ξεκίνησα από πολύ μικρός να παίζω. Όπως είπα και πριν, ο πατέρας μου στα πέντε μου χρόνια με πήγε σε μια ομάδα κοντά στο σπίτι μας. Στην αρχή, απ' ό,τι μου έχει πει, έκλαιγα πολύ (γέλια)! Τη δεύτερη μέρα, όμως, μπήκα κατευθείαν στο κλίμα. Φάνηκε αμέσως η διαφορά μου σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Έτσι από πολύ νωρίς μεγάλες ομάδες της πόλης μου με ήθελαν.

Ο ποδοσφαιριστής που θαύμαζα από μικρός ήταν ο Τσάβι. Από την πρώτη στιγμή μου άρεσε πολύ το στυλ του και ο τρόπος που έπαιζε. Και μετά όταν ήρθε ο Ινιέστα θαύμαζα πολύ και τους δύο. Ήταν καταπληκτικοί παίκτες»!


.......

Στη συνέχεια κάναμε ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και μιλήσαμε για τα πράγματα που του αρέσουν και τον βοηθάνε να χαλαρώνει και να διασκεδάζει. «Μου αρέσουν απλά πράγματα! Να περπατάω, να πάω για καφέ, να είμαι με τους φίλους μου και να παίζω PlayStation κάποιες φορές. Το καλοκαίρι λατρεύω να είμαι στη θάλασσα και ο ήλιος. Όπως κατάλαβες, μου αρέσει η ήρεμη ζωή (γέλια)»!

Στην Ελλάδα, όπως μας είπε, είχε έρθει και στο παρελθόν με την παρέα του για διακοπές και το lifestyle της χώρας μας του ταιριάζει πολύ! «Μου αρέσει πολύ η Αθήνα, ο τρόπος ζωής των ανθρώπων εδώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω για κάποια χρόνια ακόμα».

Όσο για το πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια από τώρα ο ίδιος απαντάει: «Είναι δύσκολο να στο απαντήσω. Σε δέκα χρόνια θα είμαι 36 χρονών και ελπίζω να παίζω ακόμα. Δεν έχω κουραστεί από το ποδόσφαιρο. Τα λατρεύω. Αν, όμως, δεν θα παίζω, θα μου άρεσε πολύ να παραμείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ίσως σαν προπονητής ή σαν ατζέντης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x