Stoiximan Super League

Φεντερίκο Άλβαρες, η εξομολόγηση: Ο Αστέρας, η Ρίβερ Πλέιτ και τα… αργεντίνικα σουβλάκια!

Η Αναστασία Βοσνάκη ταξίδεψε στην Τρίπολη και συνάντησε τον Φεντερίκο Άλβαρες, που άνοιξε την καρδιά του στο sport-fm.gr για την καριέρα, τη ζωή του και τα… σουβλάκια που δοκίμασε στην Αργεντινή!

Φεντερίκο Άλβαρες: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Το sportfm.gr ταξίδεψε στην Τρίπολη και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για να μιλήσει με έναν από τους κορυφαίους μπακ της Super League, τον Φεντερίκο Άλβαρες!

Ο 27χρονος Αργεντινός διανύει τη δεύτερη χρονιά του στον Αστέρα Τρίπολης και οι φετινές του εμφανίσεις έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες.

Η Αναστασία Βοσνάκη με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Μανιάτογλου, μεταφραστή της ομάδας, συνομίλησε με τον παίκτη, κάνοντας μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τον σύλλογο, τη ζωή του, την καριέρα του, καθώς επίσης μας αποκάλυψε και πάθαμε… σοκ πως στην Αργεντινή έχουν και εκεί σουβλάκι, οπότε δεν το είχε φάει στην Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή του! Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ελληνική συνήθεια που έχει κολλήσει.

Ο Αργεντινός ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπελγράνο και συνέχισε στην Κίλμες, μας ανέφερε τις διαφορές του πρωταθλήματος της Αργεντινής και της Ελλάδας, όπως επίσης και την ατμόσφαιρα των φιλάθλων στις δυο χώρες. Μίλησε για τον θείο και μέντορά του, Ματίας Σουάρες, που αγωνίζεται στην Ρίβερ Πλέιτ και το ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στην πατρίδα του, ώστε να τον παρακολουθήσουν οι συγγενείς του να παίζει από κοντά ποδόσφαιρο.

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ τα βρήκα πολύ εύκολα τα πράγματα, είχα την βοήθεια όλων στο σύλλογο, καθώς είναι και πολύ Αργεντινοί στην ομάδα. Με έκαναν να νιώθω πολύ σημαντικός και η προσαρμογή μου ήταν πολύ καλή από την αρχή. Είναι ένας σύλλογος που σε κάνει να νιώθεις πολύ οικεία και ασφάλεια. Η προσαρμογή είναι πιο εύκολη, γιατί υπάρχουν αρκετοί Ισπανόφωνοι στην ομάδα και σε βοηθάνε. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την εμπιστοσύνη όλων των συμπαικτών μου και όλου του οργανισμού, οπότε δεν μου κόστισε καθόλου η προσαρμογή εδώ, ήμουν έτοιμος από το πρώτο λεπτό να μπω μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δείξω την αξία μου».

0

Ο Αργεντινός βρίσκεται ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα και είχαμε την απορία εάν του έχει κολλήσει κάποια ελληνική συνήθεια. Ο Φεντερίκο, λοιπόν, λατρεύει να πίνει καφέ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες εξάλλου.

«Μου αρέσει να πίνω καφέ όλη την ώρα», παραδέχτηκε γελώντας.

Φεντερίκο Άλβαρες: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό, ο αριστερός μπακ του Αστέρα Τρίπολης μπήκε στο ματς και μοίρασε μια ασίστ, με τον Κρέσπι να πετυχαίνει στις καθυστερήσεις το γκολ της νίκης. Πώς νιώθει κάθε φορά ο Αργεντινός όταν πετυχαίνει κάποιο γκολ και ασίστ;

Φεντερίκο Άλβαρες: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

«Όταν μπήκα στο ματς ως αλλαγή κατάλαβα ότι ήθελαν να δώσω επιθετική πνοή στον αγώνα. Είτε με σέντρες ή κάποιες πλαγιοκοπήσεις. Κατάφερα να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται και έδωσα αυτή την ασίστ. Οι ασίστ είναι κάτι σημαντικό, αλλά πιο σημαντικό είναι να μεταφραστούν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί μοίρασα αυτή την ασίστ και χάρη σε αυτήν η ομάδα μου κατάφερε να πάρει τη νίκη».

Όσο για το αγαπημένο του φαγητό, ο Φεντερίκο δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο, ενώ το γνωστό και λατρεμένο σουβλάκι το είχε δοκιμάσει και στην Αργεντινή!

Στο σημείο αυτό το sportfm.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει για τη βοήθειά τους τον Δημήτρη Μαριώλο, ο οποίος ήταν στις κάμερες, τον Αλέξανδρο Μανιάτογλου που μας βοήθησε στην μετάφραση και φυσικά τον υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Θοδωρή Τσούτσο.

Φεντερίκο Άλβαρες: Η συνέντευξή του στο sportfm.gr

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του Φεντερίκο Άλβαρες:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x