Γενικά

Γκούλιος στο sport-fm.gr: «Πιθανή η επιστροφή των οπαδών στη Σουηδία, κέρδισε τον σεβασμό ο Ανέστης»

Μιλώντας στο site του bwinΣΠΟΡ FM, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Τζουργκάρντεν, Νίκος Γκούλιος, μετέφερε τις συνθήκες που επικρατούν στην Σουηδία εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και όχι μόνο.

Ως συνήθως, την ώρα που οι περισσότερες λίγκες της Ευρώπης εισέρχονται στην τελική ευθεία, οι Σουηδοί ετοιμάζονται να μπουν ξανά στα γήπεδα για το πρωτάθλημα του 2021.

Η Allsvenskan μπαίνει ξανά στη ζωή των Σουηδών το Σάββατο, 10 Απριλίου, ασφαλώς υπό συγκεκριμένες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το site του bwinΣΠΟΡ FM ήρθε σε επικοινωνία με έναν εκ των Ελλήνων της κατηγορίας, τον Νίκο Γκούλιο, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Τζουργκάρντεν (ή Γιουργκόρντεν, όπως προφέρεται στα σουηδικά).



Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κύπελλο το 2018 και πρωτάθλημα το 2019, ο κ. Γκούλιος μίλησε για την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα, το επερχόμενο πρωτάθλημα αλλά και τους... Μπεργκ, Ανέστη και Ιμπραΐμοβιτς!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιάννη Πολιά:

Για την κατάσταση στην Σουηδία αναφορικά με τον κορωνοϊό:

«Η κατάσταση στη χώρα είναι αρκετά ομαλή, σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε σε σκληρά lockdowns. Η κυβέρνηση έχει προβεί σε κάποια μέτρα-συστάσεις και οι πολίτες έχουν επιδείξει υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης. Οι δε εμβολιασμοί προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό».

Για το πρωτάθλημα που ξεκινά, τους στόχους της Τζουργκάρντεν και τα μέτρα κατά του ιού:

«Ο βασικός μας στόχος είναι και πάλι η τριάδα και η έξοδος στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Από εκεί και πέρα, θα θέλαμε να είμαστε όσο περισσότερο μπορούμε κοντά στις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

Αναφορικά με τον κόσμο στα γήπεδα, μας ειδοποίησαν ότι υπάρχει σκέψη για περιορισμένο αριθμό φιλάθλων τον Μάιο. Τον Απρίλιο θα παίξουμε σίγουρα σε άδεια γήπεδα.

Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στην αντιμετώπιση της πανδημίας στον τομέα του ποδοσφαίρου σε σχέση με την Ελλάδα. Κάνουμε αρκετά συχνά τεστ σε όλο το προσωπικό και τους ποδοσφαιριστές για να περιορίσουμε την εξέλιξη πιθανών κρουσμάτων»
.

Για την καθιέρωση του Γιάννη Ανέστη στην Γκέτεμποργκ και τις μεταγραφές των Χάμσικ-Μπεργκ στον σύλλογο:

«Ο Γιάννης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Νομίζω ότι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο Γκέτεμποργκ αλλά και όσων ασχολούνται γενικά με το ποδόσφαιρο. Έχει βρει στον εαυτό του σε μια ομάδα που του έχει δείξει την εμπιστοσύνη της από την πρώτη του εμφάνιση εδώ. Οι απαιτήσεις των ομάδων εδώ είναι υψηλές αλλά δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η ανθυγιεινή πίεση από τα ΜΜΕ και τους οπαδούς, όπως στην Ελλάδα.



Ο Χάμσικ ήρθε στην Γκέτεμποργκ επειδή έσπασε το συμβόλαιό με την κινέζικη ομάδα όπου αγωνιζόταν και η Σουηδία ήταν η μόνη χώρα με ανοικτό παράθυρο στις μεταγραφές τότε. Έτσι, προκειμένου να διατηρηθεί σε φόρμα εν όψει του Euro αποφάσισε να υπογράψει ένα 6μηνο συμβόλαιο. Ο Μπεργκ από την άλλη, είναι παιδί της Γκέτεμποργκ και θα γυρίσει για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε»
.

Την παρουσία Ελλάδας και Σουηδίας στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την επιστροφή Ιμπραΐμοβιτς:

«Η Ελλάδα θα έχει δύσκολη αποστολή για να ξεπεράσει την Σουηδία, αν δεχτούμε ότι η Ισπανία είναι το ακλόνητο φαβορί στον δρόμο για το Μουντιάλ. Οι Σουηδοί έχουν μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό και αρχές. Νομίζω ότι αυτήν την στιγμή η Σουηδία έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Ο Ιμπραΐμοβιτς; Λατρεύεται από τους Σουηδούς. Είναι ο απόλυτος σταρ και η επιστροφή του έγινε θέμα συζήτησης σε όλα τα ΜΜΕ»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x