Ελλάδα

Ιωαννίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Αν δεν υπάρξει λύση, τότε θα αναγκαστεί να παρέμβει η FIFA»!

Για την στάση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αλλά και τις πιθανές κυρώσεις και τιμωρίες που μπορεί να επιβάλει η FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε ο δικηγόρος, Γρηγόρης Ιωαννίδης.

Για τα ζητήματα που αφορούν και ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα, αλλά και για την στάση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, μίλησε ο Γρηγόρης Ιωαννίδης στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, η «Δίκη της Τρίτης».

Ο δικηγόρος και Διδάκτωρ στο αθλητικό δίκαιο με έδρα την Αγγλία, αναφέρθηκε για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις ενέργειες που μπορεί να κάνει η FIFA.

«Ένα θέμα που εγώ προσωπικά το θεωρώ ντροπιαστικό γιατί είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα. Όταν συμβαίνουν διάφορα με διαιτησία, με τη Σούπερ Λιγκ 2, με τον δημόσιο τοξικό λόγο προέδρων και παραγόντων, όλα αυτά, φτάνουν στα αυτιά της Ζυρίχης. Η FIFA δεν ασχολείται με την Ελλάδα σε καθημερινή βάση. Όταν δημιουργούνται συνεχεία προβλήματα θα αναγκαστεί να πάρει θέση. Αυτό με φοβίζει», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, στάθηκε στις τιμωρίες που μπορεί να επιφέρει η FIFA αν τελικά αποφασίσει να επέμβει: «Θα επιφέρουν τιμωρία σε διεθνές επίπεδο όλα αυτά. Όταν δυσφημείται το ποδόσφαιρο τόσο εύκολα η FIFA θα πάρει θέση στο τέλος. Εφαρμόζει τακτική συναίνεσης. Θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Αν δεν υπάρξει λύση, τότε θα αναγκαστεί να επιβάλει τιμωρία. Είναι το δικό της προϊόν και δεν θέλει να δυσφημιστεί. Ίσως εφαρμόζει το δόγμα θα επέμβουμε για να προστατέψουμε το άθλημα. Είναι η νοοτροπία και η συμπεριφορά των ανθρώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου που τα πρακαλούν αυτά.

«Οι νέοι κανόνες του πειθαρχικού κώδικα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δίνουν τη δυνατότητα στη FIFAνα επέμβει σε εθνικά θέματα μιας εθνικής ομοσπονδίας, όταν εκείνη δεν έχει πράξει όπως πρέπει με βάση τους κανόνες και το καταστατικό και να προστατέψει το προϊόν της. Θα πρέπει να τα βρουν όλοι, η ΕΠΟ, διαιτητές, παράγοντες. Αλλιώς το μήνυμα είναι αυτό, αν δεν τα βρείτε θα αναγκαστούμε να επέμβουμε», συμπλήρωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Τέλος, στάθηκε και στις κυρώσεις που ενδέχεται να υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε περίπτωση τιμωρίας από την FIFA: «Από επίπληξη έως και αποκλεισμό. Η Εθνική ομάδα δεν θα μπορεί να παίζει σε διεθνείς διοργανώσεις. Αν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και η UEFA τότε θα γίνει και το ίδιο για τις ομάδες, δεν θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στην Ευρώπη».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x