Ελλάδα

Καπίνο στο sport-fm.gr: «Σημαντικό για το μέλλον μου να μείνω μακριά από την Ελλάδα»

Μιλώντας στο site του bwinΣΠΟΡ FM, ο Στέφανος Καπίνο τόνισε, μεταξύ άλλων, πως ο βασικός του στόχος είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Μετά από 2,5 χρόνια... αναμονής και υπομονής στη Βέρντερ Βρέμης, ο Στέφανος Καπίνο παραχωρήθηκε δανεικός στην Σαντχάουζεν της Β’ κατηγορίας στη Γερμανία, όπου έχει επιτέλους τον χρόνο συμμετοχής που είχε ανάγκη.

O Έλληνας τερματοφύλακας πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού και μίλησε στο site του bwinΣΠΟΡ FM για την εμπειρία της 2.Bundesliga, ενώ μεταξύ άλλων εξήγησε πως ο βασικός του στόχος είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην κριτική που είχε δεχτεί όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, την πανδημία του κορωνοϊού, τη μεταγραφή στη Νότιγχαμ που δεν ήταν δική του απόφαση αλλά και τον Γιάννη Γκέλιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τους στόχους του τώρα που αγωνίζεται στην Σαντχάουζεν:

Δεν αλλάζουν οι στόχοι μου, ήθελα να παίζω. Τα τελευταία 2,5 χρόνια στη Βρέμη δεν είχα τις ευκαιρίες. Νιώθω ότι είμαι σε καλή φόρμα και θέλω να δείξω τις ικανότητές μου, γι’ αυτό και επέλεξα να παίξω σε μία κατηγορία παρακάτω. Ξέρω ότι η Β’ Γερμανίας είναι ένα καλό πρωτάθλημα και νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ στην Σαντχάουζεν. Η ομάδα με βοήθησε να προσαρμοστώ γρήγορα, το σημαντικό είναι ότι δούλεψα πολύ σκληρά αυτά τα 2,5 χρόνια.

Για το επίπεδο κατηγοριών όπως η Β’ Γερμανίας και η Championship σε σύγκριση με την Super League 1:

Η εμπειρία στην Championship ήταν πολύ γρήγορη, δεν ήταν απόφασή μου να παίξω εκεί οπότε δεν έχω άποψη. Σίγουρα ήταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα έχουμε 4-5 καλές ομάδες αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω πως για το μέλλον μου και το τωρινό μου στάτους το σημαντικό είναι να μείνω μακριά από την Ελλάδα. Η Β’ Γερμανίας είναι ένα πρωτάθλημα που παρακολουθείται από πολλούς, είναι σημαντικό για μένα να είμαι εδώ.

Για την πανδημία του κορωνοϊού:

Και στη Γερμανία έχουμε πολλούς περιορισμούς, στη Χαϊδελβέργη δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου μετά τις 20:00. Πρέπει να προσαρμοστούμε όμως, είμαστε τυχεροί (σ.σ. οι ποδοσφαιριστές) που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, είναι σημαντικό ότι μπορούμε να προπονούμαστε, να παίζουμε και να έχουμε μία σχετικά φυσιολογική ζωή. Αλλά σίγουρα είναι πιο δύσκολο όταν είσαι μακριά από την οικογένειά σου.




Για τη ζωή στη Χαϊδελβέργη σε σχέση με τη Βρέμη:

Τώρα ζω στη Χαϊδελβέργη, είναι νομίζω μία από τις πιο ωραίες πόλεις που έχω δει ποτέ. Απολαμβάνω τη ζωή εδώ, είναι μόλις 15 λεπτά από το Σαντχάουζεν και ανυπομονώ να δω κι άλλα μέρη της πόλης.

Για την κριτική που δέχτηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος όταν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό και το αν είχε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο όταν είχε γυρίσει στην Ελλάδα για τους «ερυθρόλευκους»:

Είχα αντιμετωπίσει αντιδράσεις αλλά όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση γνωρίζεις τι θα γίνει οπότε δεν μπορείς να παραπονεθείς γι’ αυτό. Είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Δεν είναι κάτι εύκολο ή όμορφο αλλά πρέπει να το δεχτείς και να προχωρήσεις. Είναι μία νοοτροπία που υπάρχει κι όχι μόνο στην Ελλάδα.



Για τα επιτεύγματα του Γιάννη Γκέλιου με τη Χόλσταϊν Κίελ:

Γνωρίζομαι με τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Γερμανία. Με τον Γκέλιο δεν έχει τύχει να γνωριστούμε, νομίζω πως είχαμε συνυπάρξει στην εθνική Νέων πριν από καιρό. Δεν έχουμε επαφές αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, έχει βελτιωθεί πολύ. Πριν από δύο χρόνια έπαιζε στη Γ’ κατηγορία, τώρα είναι στη Β’ και η ομάδα του πιθανότατα θα ανέβει. Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην κατηγορία. Δεν είναι εύκολο για έναν Έλληνα τερματοφύλακα να διακριθεί στη Γερμανία, είναι μια χώρα που έχει παράδοση σε αυτή τη θέση.

Για το αν θα ξαναπαίξει στην Ελλάδα:

Σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα στο τέλος της καριέρας μου, για να είμαι ξανά με την οικογένειά μου και τους φίλους μου όμως όσο μπορώ να παίζω στο εξωτερικό, αυτός θα είναι ο βασικός μου στόχος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x