Super League 2

Λαμπίρης στο sport-fm.gr: «Δύσκολη και ανταγωνιστική η SL2, με πολλά ταξίδια και ελάχιστη ξεκούραση»

Ο ταλαντούχος μέσος, Κωνσταντίνος Λαμπίρης, ξεχώρισε αγωνιζόμενος για τον Διαγόρα Ρόδου στη φετινή Super League 2 και μίλησε στο sport-fm.gr για το πώς έζησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε!

Η ομάδα του Διαγόρα Ρόδου αποτέλεσε μια από τις πιο ξεχωριστές ιστορίες της Super League 2 που ολοκληρώθηκε πριν από κάποιες εβδομάδες, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό... comeback στην «τελική ευθεία» του πρωταθλήματος και γλυτώνοντας τελικά τον υποβιβασμό, χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις της τελευταίας αγωνιστικής, στην έδρα του Αιγάλεω!

Εκ των πρωταγωνιστών στη φετινή πορεία του Διαγόρα ήταν ο ταλαντούχος μέσος, Κωνσταντίνος Λαμπίρης, ο οποίος μετακόμισε στο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου το περασμένο καλοκαίρι, καταφέρνοντας να εγκλιματισθεί άμεσα και να εξελιχθεί σε σημαντικότατο στέλεχος της ομάδας του!

Ο 22χρονος με καταγωγή από την Κατερίνη μίλησε στο sport-fm.gr και τον Δημήτρη Παπαδήμα για το πώς έζησε τη φετινή σεζόν, για τη μεγάλη ανατροπή που έκανε η ομάδα του στις τελευταίες αγωνιστικές εξασφαλίζοντας την παραμονή και για το... απίστευτο φινάλε στην έδρα του Αιγάλεω, για το πρωτάθλημα της Super League 2 με την τρέχουσα μορφή του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, για τη ζωή στο νησί, αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους!

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λαμπίρης στο sport-fm.gr:

Πες μας λίγα λόγια για τη φετινή σεζόν στη Ρόδο και τον Διαγόρα. Πώς έζησες τη φετινή χρονιά;
«Ήταν μια χρονιά πολύ απαιτητική λόγω των πολλών υποχρεώσεων και τον συνεχόμενων αγώνων που έπρεπε να βγάλουμε εις πέρας. Με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, με ελάχιστη ξεκούραση. Παρόλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος που καθιερώθηκα και στο τέλος πετύχαμε το στόχο μας και καταφέραμε να παραμείνει η ομάδα στη Super League 2».

Με μια φανταστική αντεπίθεση στην «τελική ευθεία» του πρωταθλήματος, κάνατε μόλις μία ήττα στις 7 τελευταίες αγωνιστικές και εξασφαλίσατε την παραμονή σας στη Super League 2. Τι άλλαξε κατά την γνώμη σου στην ομάδα και καταφέρατε να κάνετε την ανατροπή;
«Υπήρχε πολύ άγχος και πίεση, δεδομένου ότι η ομάδα είχε απαγόρευση μεταγραφών και έπρεπε 14-15 παίχτες να αγωνιζόμαστε κάθε τρεις μέρες! Αυτό μας πείσμωσε και μας έκανε μια οικογένεια. Δώσαμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση! Επίσης ήταν και ο κόσμος όπου ήταν δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος! Γνωρίζαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε και δεν τα παρατήσαμε ποτέ».

Πώς έζησες το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος στην έδρα του Αιγάλεω, όταν βρεθήκατε να χάνεται με 1-0 στο 88’ και προλάβατε να το γυρίσετε για το τελικό 1-2, που σας χάρισε και την παραμονή;
«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και θέλαμε μόνο τη νίκη! Απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και έδρα όπως το Αιγάλεω. Όταν δεχτήκαμε το γκολ στο 88’ πίστεψα πως όλα τελείωσαν, ότι πήγε χαμένη μια ολόκληρη χρόνια γεμάτη δυσκολίες, χαρές και λύπες! Ευτυχώς όμως βρήκαμε τα ψυχολογικά αποθέματα και με γκολ στο 90’ και στο 92’, ανατρέψαμε όλη την κατάσταση».



Πώς σου φαίνεται το πρωτάθλημα της Super League 2 με τη μορφή που είχε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Πολύ δύσκολο πρωτάθλημα και πολύ ανταγωνιστικό. Ειδικά στις θέσεις της παραμονής είχε τρομερό ενδιαφέρον και στους δύο ομίλους μέχρι την τελευταία αγωνιστική! Όσον αφορά τα μπαράζ ανόδου, θεωρώ αδικία που οι δυο πρώτες ομάδες πρέπει να αγωνιστούν μεταξύ τους και δεν ανεβαίνουν απευθείας στη Super League 1».

Ήσουν στα Γιάννενα (Κ-20 ΠΑΣ) και την Κατερίνη (Πιερικό), ενώ τώρα βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και τη Ρόδο. Έχεις αγωνιστεί επίσης σε Τρίκαλα (ΑΟΤ) και Θεσσαλονίκη (Απόλλων Πόντου). Πώς ζεις αυτές τις γεωγραφικές αλλαγές για χάρη του ποδοσφαίρου;
«Αγαπάω το ποδόσφαιρο και πλέον είναι τρόπος ζωής για εμένα! Σίγουρα είναι δύσκολο να αλλάζεις πόλη κάθε έναν χρόνο, αλλά είναι ένα μέρος της δουλειάς μου και το έχω αποδεχτεί. Σαν ποδοσφαιριστής οφείλω να προσαρμοστώ γρήγορα στην αλλαγή αυτή που πλέον είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για μένα».



Πώς είναι η καθημερινότητα για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Super League 2;
«Δεν διαφέρει η ζωή ενός ποδοσφαιριστή της Super League 2 με κάποιου που αγωνίζεται στη Super League 1. Πάντα μέσα στη μέρα είναι η καθημερινή προπόνηση με την ομάδα αλλά και η έξτρα προπόνηση που κάνουμε μόνοι μας. Μετά είναι ο χρόνος που περνάμε μεταξύ μας οι παίκτες. Είτε σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο εστιατόριο για φαγητό. Είναι διάφορα πράγματα!».

Πώς είναι η ζωή στο νησί;
«Η ζωή στο νησί είναι πολύ ωραία! Το νησί είναι πολύ όμορφο και οι άνθρωποι του πολύ ζεστοί απέναντι σε εμάς αλλά και στην ομάδα! Με το που ήρθαμε στη πόλη, ο κόσμος μας αγκάλιασε και ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

Θα σε δούμε και τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Διαγόρα;
«Αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου. Από κει και πέρα δε εξαρτάται μόνο από εμένα! Θα κάνουμε κουβέντα με τους ανθρώπους της διοίκησης και θα αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο και για εμένα και για την ομάδα!».



Προσωπικοί στόχοι σου για το μέλλον;
«Στόχος μου είναι να καταφέρω να αγωνιστώ στην Super League 1. Αυτός είναι ο στόχος μου από τότε που ξεκίνησα το ποδόσφαιρο και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Δουλεύω καθημερινά και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι για να μπορέσω να ικανοποιήσω τις προσδοκίες μου».

Αν σου παρουσιαζόταν μια πρόταση από εξωτερικό ή από μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Super League, τι από τα δύο θα επέλεγες;
«Στόχος μου είναι πάντα το εξωτερικό, διότι εκεί πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σύγκριση με εδώ! Αλλά εννοείται πως θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να παίξω σε μια από της μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα!».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x