Ελλάδα

Μαντζούκας: «Μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας - Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το πρώτο ματς»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στο sport-fm.gr για τα όσα έφεραν τη νίκη του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό και τις λεπτές ισορροπίες της μέχρι στιγμής σειράς.

Mετά από ένα «θρίλερ» που κρίθηκε στις τελευταίες κατοχές, ο Παναθηναϊκός λύγισε τον Ολυμπιακό με σκορ 67-65 και έφερε σε απόλυτη ισορροπία τη σειρά τελικών της Basket League.

Ένας κομβικός παράγων του αγώνα ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας, που έδωσε σημαντικές λύσεις στα κρίσιμα σημεία. Ο φόργουορντ των «πράσινων» έβαλε μεγάλο τρίποντο μειώνοντας σε 57-59 αλλά και ένα κομβικό follow που έκανε το 64-60 υπέρ των γηπεδούχων.

Μετά το ματς, ο 20χρονος μίλησε στο sport-fm.gr για τις λεπτομέρειες που έκριναν το παιχνίδι, την ισορροπημένη σειρά τελικών και τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Όπως και στον πρώτο τελικό, είδαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ποιες ήταν οι λεπτομέρειες που έγειραν την «πλάστιγγα» υπέρ του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος είναι πως μείναμε απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο μας και στο πλάνο μας, κυρίως όσον αφορά την άμυνα. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμάς όμως πρέπει να προχωρήσουμε αμέσως στο επόμενο παιχνίδι».

Πριν ξεκινήσει η σειρά, η επικρατούσα άποψη ήταν ότι ο Ολυμπιακός είναι απόλυτο φαβορί και δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως έχουμε δει απόλυτα ισορροπημένα παιχνίδια. Περιμένατε τόσο ανταγωνιστική σειρά;

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, όμως ό,τι είναι στο παρελθόν δεν μπορεί να αλλαχτεί. Από εκεί και πέρα, σίγουρα περιμέναμε ότι θα ήμασταν ανταγωνιστικοί, σίγουρα ξέραμε ότι θα δώσουμε ό,τι έχουμε σε όλα τα παιχνίδια, όμως πρέπει να συνεχίσουμε και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Ο Ολυμπιακός είχε την απουσία του Σλούκα, ενώ μέσα στο ματς έχασε Γουόκαπ και Βεζένκοφ. Αυτό σας βοήθησε ή σας δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση για τη νίκη;

«Εμείς όταν παίζουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο, δεν κοιτάμε ποιος είναι στην άλλη πλευρά αλλά κοιτάμε να δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Εύχομαι πραγματικά να είναι καλά ο Σάσα και να μην τραυματίστηκε σοβαρά. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και πριν, εμείς τα δίνουμε όλα για τη νίκη ανεξάρτητα από το ποιον έχουμε απέναντί μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x