Ελλάδα

Μαλάτος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Η ΕΠΟ πρέπει να αλλάξει εκλογική διαδικασία»

Κυριάκος Θωμαΐδης και Ανδρέας Μαλάτος μίλησαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το θέμα των χρημάτων από το στοίχημα που θα δοθεί στον αθλητισμό αλλά και την ανάγκη αλλαγής στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ.

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των χρημάτων που θα δοθούν στον αθλητισμό από το στοίχημα, Κυριάκος Θωμαΐδης και Ανδρέας Μαλάτος συζήτησαν στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Η έφεση της Τρίτης», με τον πρόεδρο της ΙΔΕΑΔ να τονίζει την ανάγκη αλλαγής στην εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, τόνισε ότι, «θα μοιραστούν 61 εκατομμύρια ευρώ από το στοίχημα στις ομάδες. Ο Αυγενάκης κάλεσε χθες τους εκπροσώπους του επαγγελματικού αθλητισμού, όμως η Super League δεν πήγε. Αυτό συνέβη αφού πέρσι οι ομάδες πήραν 21 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος ενημερώθηκαν ότι θα πάρουν 15 εκατομμύρια ευρώ, μιας και τα υπόλοιπα θα δοθούν στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ηρακλείου».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως, «όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης κατάλαβε ότι δεν… γίνεται αυτό, αποφάσισε να κόψει χρήματα από τη Super League 2, το επαγγελματικό μπάσκετ και το επαγγελματικό βόλεϊ, για να τα δώσει στη Super League και να ηρεμήσει η κατάσταση. Συγκεκριμένα, δεν θα πάρουν χρήματα οι ομάδες της Super League 2 που συνδέονται με στημένα, αυτές που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ, ενώ δεν θα δοθούν σε μπάσκετ-βόλεϊ τα πριμ για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις». Τέλος πρόσθεσε ότι, «αν δεν βρεθεί λύση την Παρασκευή, υπάρχει το ακραίο σενάριο ακόμα και να διακοπεί το πρωτάθλημα!».

«Δίκαιο το αίτημα των ΠΑΕ και των ΚΑΕ να παίρνουν ποσοστό από το στοίχημα, τα χρήματα όμως αυτά τα οποία δικαιούνται, πρέπει να τα παίρνουν από τις στοιχηματικές εταιρίες και όχι από τα κρατικά ταμεία. Αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο, αφού απαγορεύεται από το κοινωνικό δίκαιο να δίνει η πολιτεία λεφτά στις ομάδες και ουσιαστικά να ζημιώνεται», πρόσθεσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος.

Παράλληλα ανέφερε ότι, «ο κ.Μπαλτάκος είναι ικανός να πετύχει κάτι στο ποδόσφαιρο. Φυσικά δεν τον έβγαλαν οι ΕΠΣ αλλά κάποια συμφέροντα. Αν υπήρχε το εκλογικό σύστημα να ψηφίζουν τα σωματεία, η δύναμή του θα ήταν μεγαλύτερη. Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα στο ποδόσφαιρο αν δεν αλλάξει το εκλογικό σύστημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x