Stoiximan Super League

Μητρόπουλος: Δεν πιστεύω ότι απείλησε τον Μπαλτάκο ο Μελισσανίδης - Κανένα αίτημα για ελίτ διαιτητές

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν απείλησε τον Τάκη Μπαλτάκο, ενώ τόνισε: «Δεν έγινε αίτημα στην UEFA για ελίτ».

Στα φλέγοντα ζητήματα γύρω από τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη, τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του δεν είχε γίνει μέχρι πρότινος αίτημα στην UEFA για να «στείλει» ελίτ διαιτητές.

«Ο Μπαλτάκος όταν στριμώχνεται ψάχνει να βρει δικαιολογίες. Είπε ο Μπαλτάκος στον Μαρινάκη ότι με απειλεί ο Μελισσανίδης. Υπάρχουν κι άλλοι συνομιλητές μέσα. Αυτό είπε επειδή αυτό τον βόλευε. Δεν πιστεύω ότι τον απείλησε ο Μελισσανίδης. Σε καμία περίπτωση. Τα φαντάστηκε», ανέφερε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος.

Αναλυτικά μίλησε για:
-το αν πιστεύει ότι γίνεται να τελειώσουν τα playoffs με τέτοια τοξικότητα: «Από τη στιγμή κατά την οποία γίνει δεκτό το αίτημα για ελίτ διαιτητές και για εμένα δεν γίνεται να μην γίνει δεκτο... Εφόσον μπει στη μέση η UEFA δεν γίνεται να πει όχι ο διαιτητής. Θα το αρνηθεί μόνο αν πιστεύει ότι κινδυνεύει ή αν δεν αμοίβεται. Οι 4.000 ευρώ είναι για να πάρουν ηλιόσπορο στο ημίχρονο. Αυτοί οι διαιτητές θα πάρουν τα χρήματα που παίρνουν για διεθνή αγώνα. Δεν θα αφήσουν τα δικά τους πρωταθλήματα, στα ξένα πρωταθλήματα οι διαιτητές ορίζονται έναν μήνα πριν. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ξέρουν αν είναι διαθέσιμοι».

-το θέμα των ελίτ διαιτητών και τα περί απειλών του Μελισσανίδη στον Μπαλτάκο: «Το έψαξα το θέμα, μίλησα με UEFA, όπου έχω κάποιες διασυνδέσεις λόγω της θητείας μου. Ποτέ δεν υπεβλήθη αίτημα στην UEFA για ελίτ διαιτητές ή διαιτητές από το πάνω ράφι. Λένε ψέματα, ο Μπένετ και κυρίως ο Μπαλτάκος. Ο Μπαλτάκος έλεγε ότι δεν έρχονται, όταν δεν τους είχε ζητήσει ποτέ. Ο Μπένετ δεν μιλούσε, αλλά έλεγε ότι αυτούς βρήκα. Εννοούσε ότι δεν μπορούσε να βρει άλλους. Ο Μαρινάκης προφανώς έχει κάνει τις επαφές του και είπε ότι μου λένε από την UEFA ότι μπορούν να έρθουν. Μπορεί να το ζητήσει η Λίγκα και η ΕΠΟ. Ο Μπαλτάκος συμφωνεί και λέει θα βγάλουμε ανακοίνωση, λέει και ο Μαρινάκης θα βγάλω ανακοίνωση ως Λίγκα επειδή θα αναλάβω τα έξοδα. Βλακωδώς έβγαλαν ανακοινώσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Λένε στην ουσία ότι θέλουν διαιτητές ελίτ, αλλά “μήπως αυτούς τους διαιτητές τους επιλέγει ο Κλάτενμπεργκ;”.

Είπανε ποτέ ότι θα ορίσει ο Κλάτενμπεργκ; Όχι ο Μπένετ θα ορίσει και αυτό το αποσιώπησαν, για αυτό αφόπλισε ο Μαρινάκης και έβγαλε στη μέση το θέμα με τη μαύρη γραβάτα. Ο Μπαλτάκος όταν στριμώχνεται ψάχνει να βρει δικαιολογίες. Είπε ο Μπαλτάκος στον Μαρινάκη ότι με απειλεί ο Μελισσανίδης. Υπάρχουν κι άλλοι συνομιλητές μέσα. Αυτό είπε επειδή αυτό τον βόλευε. Δεν πιστεύω ότι τον απείλησε ο Μελισσανίδης. Σε καμία περίπτωση. Τα φαντάστηκε. Ο Μπαλτάκος ζήτησε να υπάρξει μία προστασία στην κόρη του και αυτό δεν απαντήθηκε. Γύρισε και είπε ότι ο Μελισσανίδης με απείλησε και παρακάλεσε τον Μαρινάκη να πάρει τον υπουργό και τον υφυπουργό για να δεις τι γίνεται. Πήρε τον Οικονόμου και μετά τον Θεοδωρικάκο. Σήκωσε το τηλέφωνο ο Μαρινάκης λόγω της θεσμικής του ιδιότητας. Αν μιλήσει με τον Μελισσανίδη θα του πει έκανα αίτημα επειδή με απειλεί ο Μαρινάκης. Όταν μιλήσει με Αλαφούζο θα πει ότι με απειλούν Μελισσανίδης και Μαρινάκης. Αν μιλήσει με Σαββίδη, θα πει ότι με απειλούν Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος. Αυτός είναι ο Μπαλτάκος. Δέκα χρόνια τον είχαμε νομικό σύμβουλο στην ΕΠΑΕ.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ επέλεξαν τον Μπένετ. Ποιο άλλο φλέγον θέμα υπάρχει στο ποδόσφαιρο; Τα γήπεδα είναι γεμάτα, το VAR ήρθε έστω και κουτσό. Κάποια στιγμή θα εκσυχρονιστεί. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι η διαιτησία. Για να οχυρωθεί ο Μπαλτάκος και να εκτονωθεί η κατάσταση, επειδή κ. Μαρινάκης μπήκε σαν… ταύρος μέσα, βρήκε να πει αυτό. Ο Μπαλτάκος θελει να δείχνει ότι έχει λόγο στα πράγματα. Ο κ. Μπένετ κάνει τις επιλογές διαιτητών και δεν ξέρω με ποιον άλλο. Αυτήν τη στιγμή δημιουγείται ένα θέμα. Δεν μπορεί να πει η Επιτροπή ότι δεν θα φέρω διαιτητές ελίτ. Φέρνουν στον Μπένετ έναν κατάλογο διαιτητών και του λένε όρισε εσύ, όπως νομίζεις εσύ. Η UEFA θα στέλνει 5-7 διαιτητές, δεν ξέρω πόσους έχει και ο Μπένετ θα επιλέγει τον έναν
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x