Stoiximan Super League

Μουνάφο στο sport-fm.gr: «Οικογένεια ο Αστέρας, θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου»

Ο Χουάν Μουνάφο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport-fm.gr, μίλησε για τον Αστέρα, την Αργεντινή, την Μπόκα Τζούνιορς και για το μέλλον του στην Ελλάδα.

Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια, μιλάει άπταιστα ελληνικά και νιώθει την χώρα μας σαν το δεύτερό του σπίτι.

Ο Αργεντινός μέσος του Αστέρα Τρίπολης, Χουάν Μουνάφο αποτελεί στήριγμα για την ομάδα αρκετά χρόνια τώρα. Αγαπάει τον σύλλογο και παίζει για την φανέλα όπως εκμυστηρεύεται στο sport-fm.gr και στην συνέντευξη που έδωσε στην Αναστασία Βοσνάκη.

Ονειρεύεται να αποσυρθεί ως παίκτης των Αρκάδων, αναφέρει πως θα συνεχίσει να ζει στην Ελλάδα στο τέλος της καριέρας του και επισημαίνει πως στον Αστέρα είναι μια μεγάλη οικογένεια.

Επιπλέον, μιλάει για το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για αυτό που πέρασε με τον Παναιτωλικό, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χουάν Μουνάφο στο sport-fm.gr και την Αναστασία Βοσνάκη:

Είστε από το 2009 στην Ελλάδα, όταν και υπογράψατε στον Πανθρακικό. Μέχρι τώρα πως σας φαίνεται η ζωή στην χώρα μας και πως ήταν η εμπειρία σας με τον Πανθρακικό όπου αγωνιστήκατε μέχρι το 2013;

«H ζωή που έχω από την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα είναι πολύ καλή. Είμαι τυχερός που ήρθα σε μία χώρα, η οποία ταιριάζει στη νοοτροπία με την Αργεντινή. Η εμπειρία στον Πανθρακικό ήταν πολύ όμορφη, γνώρισα πολύ κόσμο που με έχει βοηθήσει πολύ και μέχρι τώρα κρατάω επαφές. Και ως ομάδα κάναμε καλές χρονιές, οι οποίες με βοήθησαν να έρθω στον Αστέρα το 2013».


Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του

Η σχέση σας με τον Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε το 2013 όπου αγωνιστήκατε για δυο χρόνια και αργότερα το 2017 μέχρι και σήμερα.

«Η σχέση μου με τον Αστέρα από την πρώτη ημέρα ήταν πολύ καλή. Τότε υπήρχαν πολλοί παίκτες από την Αργεντινή, οι οποίοι με έκαναν να προσαρμοστώ πιο εύκολα. Είχαμε καλές χρονιές με τον Αστέρα και αυτό σε βοηθάει πάρα πολύ να δεθείς με την ομάδα. Η σχέση μας είναι πολύ καλή και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ πολλά χρόνια και που μπορώ ακόμα να παίζω για τον Αστέρα».


Πόσο σημαντικό είναι για εσάς που είστε αρχηγός στον Αστέρα Τρίπολης; Είναι μια αναγνώριση για την καριέρα σας;

«Ο πρώτος αρχηγός είναι ο Μάτι (σσ. Ιγκλέσιας), ο οποίος έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και αυτός ο ρόλος τού ταιριάζει πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς, βοηθάει όλη την ομάδα. Εγώ είμαι δεύτερος αρχηγός, μαθαίνω δίπλα στον Ιγκλέσιας και μαζί προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα νέα παιδιά που έρχονται στην ομάδα να προσαρμοστούν πιο εύκολα και να νιώσουν ότι ο Αστέρας είναι μια οικογένεια».


Έχετε δεχτεί πρόταση από κάποια άλλη ομάδα από τις μεγάλες τόσα χρόνια, αλλά αρνηθήκατε λόγω του Αστέρα Τρίπολης;

«Δεν έχει σημασία πλέον το παρελθόν. Σημασία έχει ότι έχω συμπληρώσει έξι χρόνια στον Αστέρα και αυτή είναι η ομάδα στην οποία θέλω να τελειώσω την καριέρα μου».

Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του

Αγωνιστήκατε και στην δεύτερη ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς. Πώς είναι να παίζεις σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αργεντινής;

«Έπαιξα στην Μπόκα όταν ήμουν μικρός στις ακαδημίες. Είναι σπουδαίες ακαδημίες, η Μπόκα είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα».


Έχετε ζήσει ποτέ από την κερκίδα ένα ντέρμπι ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ; Μπορείτε να μας περιγράψετε την ατμόσφαιρα, το πάθος και όσα μπορεί κανείς να ζήσει στο μεγαλύτερο ντέρμπι του πλανήτη;

«Ναι ναι, φυσικά και έχω δει τέτοιο ματς. Είναι από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Είναι αξέχαστο αυτό που ζεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι και μακάρι να καταφέρω κάποια στιγμή να ξαναπάω».


Σας λείπει η Αργεντινή; Θα θέλατε να κλείσετε την καριέρα σας σε μια ομάδα της χώρας σας; Ή θα σας άρεσε να γίνει και με εσάς κάτι ανάλογο όπως με τον Ούμπιδες στον Ατρόμητο;

«Η Αργεντινή μού λείπει ως χώρα. Ως ποδοσφαιριστής, όμως, δεν έχω παίξει πολύ στην πατρίδα μου και είναι δύσκολο να επιστρέψω εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Ταξιδεύουμε στην Αργεντινή για να δούμε τους φίλους μας και τους γονείς μας. Αλλά δεν ζω εκεί, το σπίτι μου είναι στην Ελλάδα και στην Ισπανία.
Δεν γνωρίζω ακόμα τι θα γίνει στο τέλος της καριέρας μου, θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Αλλά σίγουρα είναι πολύ όμορφο να συνεχίσεις και μετά να εργάζεσαι σε μια ομάδα στην οποία έχεις παίξει πολλά χρόνια, όπως συμβαίνει τώρα με τον Ούμπι και τον Ατρόμητο».


Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του


Έχετε εξοικειωθεί με τη ζωή στην Τρίπολη; Με τους ανθρώπους;

«Ναι, από την πρώτη ημέρα ένιωσα πολύ άνετα. Τα παιδιά μου μεγάλωσαν στην Τρίπολη. Είναι μια πόλη που μετά από 1-2 χρόνια τους ξέρεις όλους καλά. Η ζωή είναι όμορφη εδώ, η πόλη είναι ήσυχη και εγώ και η οικογένειά μου περνάμε πολύ ωραία».


Πρόσφατα αποχώρησε από την ομάδα ο Γιάννης Κώτσιρας, ο οποίος αγωνιζόταν πολλά χρόνια στον Αστέρα. Ήταν μια επιβράβευση για την πορεία του, η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα! Είδαμε τον “Κώτσι” να μεγαλώνει στην ομάδα μας. Ξεκίνησε αργά την καριέρα του, όμως έκανε πολλές καλές χρονιές και αυτό τον βοήθησε να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ, έχει μεγάλη ποιότητα και καλό κορμί. Εμείς τον αγαπάμε γιατί εκτός από καλός ποδοσφαιριστής, είναι και πολύ καλό παιδί. Σίγουρα αυτό είναι ένα άλμα για τον Γιάννη και θα τον βοηθήσει σημαντικά να εξελιχθεί κι άλλο».


Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του


Ο Μίλαν Ράσταβατς διανύει τη 3η σεζόν του στον πάγκο της ομάδας και από ότι φαίνεται και από τα αποτελέσματα έχει βοηθήσει πολύ.


«Ένας προπονητής για να δείξει τη δουλειά του χρειάζεται χρόνο. Εμείς δουλεύουμε καλά ως ομάδα, πλέον είμαστε αρκετό καιρό μαζί και αυτό βοηθάει μια ομάδα να αποκτήσει συνοχή και ισορροπία. Η δουλειά μιας ομάδας φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο».



Τι πιστεύετε ότι έφταιξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και δεν καταφέρατε να κερδίσετε τον Παναιτωλικό;

«Πάντα λέω ότι οι πρεμιέρες είναι περίεργα παιχνίδια. Το είδαμε και σε αποτελέσματα άλλων αγώνων. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι, αλλά σιγά-σιγά με τους αγώνες θα αποκτήσουμε καλύτερο ρυθμό. Αν είχαμε τις λεπτομέρειες με το μέρος μας, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά όταν δεν κερδίζεις τουλάχιστον δεν πρέπει να χάνεις».


Τώρα, έχετε το ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τρίπολη. Πώς το βλέπεις; Που πρέπει να εστιάσετε και τι να προσέξετε κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Το πιο δύσκολο είναι ότι ο αντίπαλος έχασε στην έδρα του. Αυτές οι ομάδες είναι δύσκολο να χάσουν σε δυο σερί ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει δύναμη, πολύ ποιότητα, μεγάλο ρόστερ, αλλά κι εμείς είμαστε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Ειδικά στην έδρα μας και με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όπως το έχουμε κάνει και στο παρελθόν».


Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για αυτή την σεζόν; Είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε την έξοδο στην Ευρώπη;

«Ο στόχος μας είναι να μπούμε στα playoffs πάλι. Πρώτα αυτό, γιατί φέτος υπάρχουν καλύτερες ομάδες από πέρυσι στο πρωτάθλημα. Θα είναι δύσκολο αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με πέρυσι».

Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του


Μπορεί ο Αστέρας να κατακτήσει μελλοντικά έναν τίτλο; Το πρωτάθλημα είναι κάτι δύσκολο, αλλά μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο;

«Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο, όχι απλά δύσκολο. Το Κύπελλο ναι, γιατί όχι. Ο Αστέρας πάντα έχει μεγάλες φιλοδοξίες και εμείς είμαστε εδώ για να κυνηγήσουμε κάθε στόχο. Σε αυτή την ομάδα και στον κόσμο θα άξιζε ένας τίτλος. Ελπίζω να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή».


Μουνάφο στο sportfm.gr: Η συνέντευξή του


Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να αγωνιστείτε στην Εθνική Ελλάδας, λόγω των πολλών χρόνων που βρίσκεστε εδώ;

«Όχι δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, γιατί είμαι από άλλη χώρα και πιστεύω ότι οι Εθνικές ομάδες πρέπει να έχουν ποδοσφαιριστές από τη χώρα τους. Χαίρομαι που βλέπω τώρα νέα παιδιά, τα οποία δίνουν τη μάχη τους για να φτάσουν την Εθνική Ελλάδας και πάλι ψηλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x