Ελλάδα

Π. Καλαϊτζάκης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πρώτη μου σκέψη να αγωνίζομαι σε ομάδα του εξωτερικού»

Για την παρουσία του στη Λιετκαμπέλις και τις σκέψεις του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αναφέρθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM ο γκαρντ Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα της Λιετκαμπέλις και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, ωστόσο δεν τον απασχολεί ακόμα η επόμενη μέρα, όπως ανέφερε στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM.

Ο 22χρονος γκαρντ μίλησε στην εκπομπή «Μπάσχετοι» και τόνισε ότι οι Λιθουανοί λατρεύουν το μπάσκετ, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι μεγάλη τιμή να κληθεί στην Εθνική ομάδα.

Για τον τρόπο ζωής στη Λιθουανία είπε: «Χαλάει ο καιρός τον Νοέμβριο. Δεν μιλάω ακόμα τη γλώσσα, αλλά καταλαβαίνω κάποια πράγματα».

Για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι λιθουανικές ομάδες στα νέα παιδιά: «Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής στην Ελλάδα. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες στη Λιθουανία. Σχεδόν όλες οι ομάδες θα προτιμήσουν να δώσουν χρόνο στα δικά τους παιδιά και όχι σε Αμερικανούς. Μας βγήκε σε καλό και σε μένα και στον Γιώργο που ήρθαμε εδώ».

Για την αγάπη που έχουν οι Λιθουανοί για το μπάσκετ τόνισε: «Λατρεύουν το μπάσκετ. Όπου και να πας, σε ξέρουν. Είναι το νούμερο ένα άθλημα. Είναι μια πολύ μπασκετική χώρα η Λιθουανία. Είναι αρκετά καλό το επίπεδο του πρωταθλήματος κι ας νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι τόσο δυνατό. Δυσκολεύομαι περισσότερο εδώ παρά στο EuroCup. Είναι αρκετά δυνατό. Για εμάς και τη Ρίτας είναι πιο ανοιχτό φέτος, αφού δεν είναι τόσο δυνατή η Ζαλγκίρις».

Όσον αφορά την εικόνα της Ζαλγκίρις, ανέφερε: «Άλλαξε αρκετά η Ζαλγκίρις. Τους νικήσαμε σε φιλικό στην αρχή της περιόδου. Έφυγαν κάποιοι παίκτες που ήταν κολώνες, όπως ο Γουόκαπ, ο Γιοκουμπάιτις, ο Χέιζ και ο Γκριγκόνις. Τους έχει επηρεάσει η αλλαγή προπονητή. Βλέπεις όμως ότι σε κάθε παιχνίδι το γήπεδό τους είναι γεμάτο. Ακόμα και μετά την ήττα από τη Ρίτας, οι φίλαθλοι τη χειροκρότησαν».

Για πιθανή κλήση του στην Εθνική ομάδα τόνισε: «Όπως και για κάθε νεαρό παίκτη, το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Θα είναι μεγάλη τιμή. Υπάρχει στο μυαλό μου, αλλά συνεχίζω τη δουλειά».

Όσον αφορά το συμβόλαιό του με τη Λιετκαμπέλις και την επόμενη σεζόν, είπε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με τη Λιετκαμπέλις με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν ακόμα. Πρώτη μου σκέψη είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Εξαρτάται και τι πρόταση θα έχω από την Ελλάδα».

Τέλος, για τη σχέση με τον αδερφό του, Γιώργο, δήλωσε: «Από τότε που ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ, πάντα μαλώναμε. Για το ποιος είναι ο καλύτερος, ποιος έχει καλύτερο σουτ. Μας βγήκε σε καλό γιατί “σπρώχναμε” ο ένας τον άλλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x