Europa League

Πάντος: «Ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, μεγαλύτερη και από της Άρσεναλ»

Ο Τάσος Πάντος μίλησε στο site του bwinΣΠΟΡ FM, για τη μάχη του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, ενώ έκανε ειδική μνεία στον Θανάση Ανδρούτσο.

Το όνομα του Τάσου Πάντου είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος με την «ερυθρόλευκη» φανέλα για επτά συνεχόμενα έτη (2003/10). Με τους Πειραιώτες είχε κατακτήσει δέκα τίτλους, μεταξύ των οποίων και πέντε πρωταθλήματα.

Συνέντευξη στον Λουκά Χατζή

Όλα αυτά τα χρόνια, αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για το πάθος και την ενέργεια που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, υπηρετεί τον Ολυμπιακό από διαφορετικό πόστο, αφού διατελεί καθήκοντα βοηθού στην U19 του συλλόγου, στο πλευρό του Αντώνη Νικοπολίδη.

Με πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς είχε καταγράψει 33 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Πάντος ήταν παρών και στην πρώτη νίκη των Πειραιωτών επί της Άρσεναλ με σκορ 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη σεζόν 2009/10.

Μιλώντας στο site του bwinΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Άρσεναλ. Επιπλέον, δήλωσε πως η περσινή πρόκριση των «ερυθρόλευκων» επί των Άγγλων έχει δύο αναγνώσεις, αφού πλέον η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα είναι πιο υποψιασμένη.

Παράλληλα, ο 44χρονος πλέον προπονητής, στάθηκε και στον Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αγωνίζεται στη θέση που έπαιζε και ο ίδιος, αυτή του δεξιού μπακ, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, εξηγώντας πως τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες έχουν μπολιαστεί με τα ιδανικά της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τάσος Πάντος:

Για τον αγώνα της Πέμπτης με την Άρσεναλ και πως θα προσεγγίσει το ματς ο Ολυμπιακός: «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι με μια ιστορική ομάδα, που αντιπροσωπεύει το αγγλικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, η Premier League είναι ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε μια ομάδα που το έχει ξανακάνει. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί όλους τους παίκτες του.

Έχω παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια της Άρσεναλ. Θεωρώ ότι είναι μια διαφορετική ομάδα από αυτή που είχε αντιμετωπίσει πέρσι. Βγάζει περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς βρίσκεται καιρό στον πάγκο της ο Αρτέτα, ο οποίος είναι ένας προπονητής που ακολουθεί περίπου τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι. Είναι μια ομάδα της αρέσει η κατοχή, παίζει με πολλές πάσες και με μεγάλη ταχύτητα στην επίθεση. Θα προσπαθήσει να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να κλείσει την ομάδα του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είναι μια ομάδα με ευρωπαϊκή εμπειρία, θεωρώ ότι έχει και ακόμα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από την Άρσεναλ. Είναι ένα δεμένο σύνολο, με τον ίδιο προπονητή εδώ και χρόνια. Είναι ικανός για τα πάντα. Οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού, ξέρουν να βρίσκουν τις αδυναμίες του αντιπάλου και να είναι αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί.

Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να μη δεχθεί γκολ και επειδή πιστεύω πως η Άρσεναλ θα έχει πιο πολύ την κατοχή, θα προσπαθήσει στην αντεπίθεση να πετύχει κάποιο γκολ. Όπως είπα και πριν, οι Άγγλοι προσπαθούν να μιμηθούν τον τρόπο παιχνιδιού της Σίτι, όμως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο και κάνουν λάθη».


Ποιες είναι οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για την πρόκριση: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για πιθανότητες σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει την Άρσεναλ πέρσι. Αυτό έχει δύο διαφορετικές αναγνώσεις. Από τη μία, οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, ξέρουν πως να το ξανακάνουν και το πιστεύουν. Από την άλλη, οι Άγγλοι θα είναι πολύ πιο υποψιασμένοι, πιο συγκεντρωμένοι και σίγουρα δεν θα υποτιμήσουν τον Ολυμπιακό. Ίσως θέλουν να πάρουν και μια άτυπη ρεβάνς για εκείνον τον αποκλεισμό. Ελπίζω να υπερισχύσει το πρώτο σενάριο και ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο παιχνίδι της Πέμπτης και στο ματς κόντρα στην Άρσεναλ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009/10: «Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Εκείνο το ματς είχε κάποιες ιδιαιτερότητες που είναι διαφορετικές σε σχέση με εκείνο της Πέμπτης. Καταρχάς τότε ήταν παιχνίδι ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ, με την Άρσεναλ να είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση και να έρχεται στην Αθήνα με αρκετές αλλαγές. Βέβαια δεν παύει να είναι μια μεγάλη επιτυχία απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, με την οποία ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Γενικά, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζουμε αγγλικές ομάδες, γιατί έχουν πολύ υψηλό ρυθμό και τρεξίματα, με πολύ καλά φυσικά και ατομικά προσόντα. Θεωρώ ότι είναι από τις πιο δύσκολες χώρες που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σαν Ελλάδα και σαν νοοτροπία. Αυτός ο Ολυμπιακός όμως έχει δείξει πως μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη και να κοιτάξει ίσος προς ίσο όλους τους αντιπάλους ανεξαρτήτως ονόματος, κάνοντάς μας υπερήφανους τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να πάρουμε ό,τι καλύτερο από το παιχνίδι και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση τόσο για την ομάδα και τους φιλάθλους, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».


Η άποψή του για τον Λαλά, αλλά και τον Ανδρούτσο που στα τελευταία παιχνίδια παίζει σαν δεξιός μπακ: «Ο Λαλά είναι αρκετά γρήγορος παίκτης με μεγάλη έφεση στο επιθετικό παιχνίδι. Είναι λίγο καιρό στην ομάδα, θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί. Έχει δείξει δείγματα ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όσο περνάει ο καιρός σίγουρα θα βελτιώνεται. Νομίζω ότι πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός κόντρα στην Άρσεναλ, να έχει πιο επιλεγμένα και ποιοτικά ανεβάσματα. Θα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι εκεί όπου θα έχει πολύ δουλειά.

Ο Ανδρούτσος από την άλλη, προέρχεται από τις ακαδημίες. Παρουσιάζεται πολύ δυνατός έχοντας καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια, βοηθώντας τόσο τον προπονητή και την ομάδα του όσο και τον ίδιο με τις παρουσίες του».


Για το ποιόν παίκτη ξεχωρίζει πως έχει τα δικά του χαρακτηριστικά στον Ολυμπιακό: «Όλοι οι παίκτες δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο κάθε παίκτης είναι ξεχωριστός και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Θα ήθελα πάρα πολύ όμως, να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά, ο Θανάσης Ανδρούτσος, που παίζει πια στη θέση που αγωνιζόμουν και εγώ. Είναι ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες και δείχνει πως ανταποκρίνεται πολύ καλά. Είναι Έλληνας και νομίζω πως αξίζει να δίνεται ευκαιρία σε αυτά τα παιδία. Ο Ολυμπιακός από μόνος του είναι πάθος και ένταση, είναι μια μεγάλη αγάπη και αυτά τα παιδιά από τις ακαδημίες έχουν μπολιαστεί με τα ιδανικά της ομάδας. Είναι πάρα πολύ όμορφο και νιώθουμε υπερήφανοι που βλέπουμε τους παίκτες αυτούς να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα.

Δεν πρέπει ο Θανάσης να συγκριθεί με τον Πάντο και τον κάθε Πάντο, γιατί ο κάθε ένας είναι διαφορετικός παίκτης, με τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του προσωπικότητα. Γνωρίζω πολύ καλά τί σημαίνει για εκείνον ο Ολυμπιακός και είμαι σίγουρος ότι κάθε φορά που θα καλείται να αγωνιστεί θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του.

Τέλος δεν γίνεται να μη σταθώ και στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει την αξία του και την προσφορά του στον σύλλογο. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και αποτελεί παράδειγμα για τους υπόλοιπους παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x