Eurobasket

Παπανικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Δεν είναι ''ο Γιάννης και οι υπόλοιποι'', πρέπει να είμαστε δεμένοι»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική και τόνισε πως η ταπεινότητα πρέπει να είναι ο καλύτερος φίλος της ομάδας στην παρουσία της στο Ευρωμπάσετ.

Δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια ο Κώστας Παπανικολάου ενόψει της παρουσίας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Ο 32χρονος διεθνής μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και τόνισε πως πρέπει να υπάρχει ταπεινότητα, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γαλανόλευκο σύνολο.



Αναλυτικά, όσα είπε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Χρήστο Ρομπόλη:

Για τα χρόνια που αγωνίζεται στην Εθνική: «Κάθε χρόνος είναι καινούριος, η διάθεση και η αγάπη είναι ίδια. Δεν κατάλαβα ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Έτσι είναι η ζωή. Να είμαστε γεροί και να είμαστε εδώ να δώσουμε μια ακόμα μάχη για την Εθνική ελπίζοντας για το καλύτερο».

Για τα στοιχεία που μας κάνουν να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερος στο φετινό Ευρωμπάσκετ: «Θα πρεπει να είμαστε ταπεινοί. Κάθε φορά λέμε μεγάλα λόγια και έχουμε μεγάλα όνειρα. Είναι ωραίο να έχουμε μεγάλα όνειρα, αλλά πρέπει να είμαστε ταπεινοί, από τον τρόπο που δουλεύουμε όταν δεν μας βλέπει κανείς μέχρι να βρεθούμε στο παρκέ για τα ματς. Είναι ο μοναδικός τρόπος. Το να τάζεις μεγάλα πράγματα, όπως έχει δείξει η ιστορία δεν φέρνει κάτι. Η ταπεινότητα θα πρέπει να είναι ο καλύτερός μας φίλος σε αυτή την προσπάθεια».

Για το ότι η ομάδα είναι πάνοπλη: «Έχουμε μια πολύ καλή φουρνιά, σε καλή ηλικία πολλά παιδιά και σε καλή κατάσταση. Το μυστικό είναι η συγκέντρωση στις προπονήσεις. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος να δουλέψουμε. Σύντομα ξεκινούν τα φιλικά, οπότε πρέπει κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο να είμαστε συγκεντρωμένοι σε ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής μας για να αφομοιώσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να τα βγάλουμε στους αγώνες».

Για τον ρόλο του εκτός των τεσσάρων γραμμών: «Όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ έχουμε έρθει πολύ συγκεντρωμένοι. Υπάρχει πλάκα και τα αστεία πριν την προπόνηση, αλλά μόλις ξεκινήσει η προπόνηση όλοι μπαίνουν σε mode συγκέντρωσης. Αυτό μας έχει ζητηθεί, κιόλας, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν το 100%, όλοι έχουν έρθει έτοιμοι για αυτό και δουλεύουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».

Για το κλίμα στην Εθνική: «Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν θέματα. Τα τελευταία δύο παράθυρα που βρεθήκαμε κι εμείς εκεί, πόσω μάλλον αυτό του Ιουνίου που ήταν και ο κόουτς. Βοήθησε και να γνωριστούμε καλύτερα εντός και εκτός γηπέδου με τα παιδιά και με τον προπονητή. Είναι πολύ σημαντικά κομμάτια που βοηθούν, γιατί δεν είναι μια σεζόν που θα βοηθήσει να δέσει η ομάδα. Πρέπει να γίνει πιο σύντομα».

Για την παρουσία του Αντετοκούνμπο: «Τα λόγια για τον Γιάννη είναι περιττά. Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι, κυρίως εμείς που είμαστε στο παρκέ, ότι δεν είναι ο Γιάννης και οι υπόλοιποι. Πρέπει όλοι να είναι δεμένοι και όσο θα βοηθήσουμε εμείς τον Γιάννη να αποδώσει στο παιχνίδι του, άλλο τόσο θα μας βοηθήσει και αυτός. Όλο αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνάρτηση της ομάδας για να βγει αρμονικά, αν το δούμε διαφορετικά μόνο κακό αποτέλεσμα θα υπάρχει».

Για το τι θα τον ικανοποιήσει στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν έχω να πω κάτι. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε. Θα είμαι ευχαριστημένος αν πάλεψουμε το κάθε παιχνίδι και να είμαστε ταπεινοί.

Για το πόσα χρόνια θα είναι στην Εθνική: «Δεν βάζω ορίζοντα, αλλά κάποια στιγμή... Είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων. Θέμα προπονητή, σε τι κατάσταση θα είμαι. Δεν το έχω ακόμα στο μυαλό μου. Θα δούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x