Γενικά

Παυλοπούλου στο sport-fm.gr: «Με όπλο τον κορμό και το πλάνο, είμαστε έτοιμες για το Ευρωμπάσκετ»

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ, η Πηνελόπη Παυλοπούλου μίλησε στο sport-fm.gr για τη δοκιμασία της Ελλάδας σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά.

Πίστη στα ραντεβού της τα τελευταία χρόνια με τα μεγάλα τουρνουά, η Εθνική Γυναικών δοκιμάζεται σήμερα (17/6, 16:00) κόντρα στο Μαυροβούνιο για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, με τις διεθνείς αθλήτριες παρά τις ατυχίες τραυματισμών, να είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μάλιστα, μια εκ των βασικών «βιολιών» της «γαλανόλευκης», η Πηνελόπη Παυλοπούλου, μίλησε στο sport-fm.gr για την μεγάλη αυτή διοργάνωση που θα δοκιμαστεί η Ελλάδα, τονίζοντας πως υπάρχει πλάνο και όλες οι αθλήτριες θα χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά τους… όπλα για να πετύχουν.

Η 25χρονη Ελληνίδα, αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη της χρονιά στο εξωτερικό με την ρουμανική Σέπσι, σχολίασε τους τελικούς της Α1 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα σκεφτεί για το μέλλον της.

Αναλυτικά όσα είπε η Πηνελόπη Παυλοπούλου στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για το ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ: «Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες στη διοργάνωση. Μπορεί να έχουμε φτάσει εδώ με κάποιες απουσίες και ατυχίες, αλλά είμαστε έτοιμες, με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στον πρώτο αγώνα με το Μαυροβούνιο. Έχουμε φτιάξει το πλάνο του αγώνα, δουλεύουμε πάνω σε αυτό, προσπαθούμε η μια να βοηθάει την άλλη και να εκτελούμε τις εντολές των προπονητών μας όσο καλύτερα γίνεται».

Για τις απουσίες της Ελλάδας στο τουρνουά: «Είναι μεγάλη ατυχία και εύχομαι περαστικά στις κοπέλες που λείπουν λόγω τραυματισμών. Σίγουρα η Εθνική θα είχε διαφορετικό πρόσωπο, αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως είναι και να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Αυτές που είμαστε εδώ θα έχουμε την στήριξη από τα κορίτσια που απουσιάζουν και θα έλεγα ότι παίζουμε και για αυτές. Είναι στον βασικό κορμό της ομάδας επί σειρά ετών και μας λείπουν, ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στο σύνολο που έχουμε αυτή τη στιγμή και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Παυλοπούλου: «Είμαστε έτοιμες για το Ευρωμπάσκετ»

Για το γεγονός ότι στα προκριματικά του Ηρακλείου δεν αγωνίστηκε λόγω κορωνοϊόυ: «Εγώ τότε ήμουν πάρα πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. Ερχόμουν από το εξωτερικό για την Εθνική και ήξερα πόσο σημαντικοί θα ήταν οι αγώνες στο Ηράκλειο, είχα προετοιμαστεί ψυχολογικά για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Από την στιγμή που έφτασα στην Κρήτη και είχα κάνει τις προηγούμενες μέρες 5-6 τεστ πριν βγω θετική, ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα, δεν υπήρχε καν στο μυαλό μου αφού ακολουθούσα όλους τους κανόνες. Θυμάμαι ότι παρακολουθούσα τους αγώνες από το δωμάτιό μου που βρισκόμουν σε καραντίνα και το μόνο που ήθελα ήταν είμαι και εγώ εκεί. Χάρηκα πολύ με την επιτυχία και συγκινήθηκα αρκετά όταν μου αφιέρωσαν την πρόκριση».

Για το αν η επιτυχία του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ ανεβάζει τον πήχη: «Το όνειρο κάθε παίκτριας είναι φτάσει ψηλά με την Εθνική ομάδα, παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι είμαστε μια τελείως διαφορετική ομάδα. Έχει γίνει αρκετά μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ με νέα πρόσωπα. Οι περισσότερες δεν είχαμε συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ και σίγουρα θέλει αρκετή δουλειά για να μπορέσουμε να πούμε ότι ίσως έχουμε ευκαιρία για μια παρόμοια διάκριση, που πραγματικά έφερε στον προσκήνιο τα μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα».

Για το δυνατό στοιχείο της Εθνικής ομάδας: «Μπορεί όλα τα κορίτσια να λέμε για την ψυχή, το πάθος και την άμυνα που είναι το στοιχείο μας, όλα αυτά ισχύουν. Θεωρώ όμως ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ότι ο βασικός κορμός είναι συμπαγής και μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλά, να βοηθήσουμε τις καινούργιες να ενσωματωθούν. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά, υπάρχει εμπειρία από τις μεγαλύτερες, αυτό είναι που χρειάζεται σε διοργάνωση όπως το Ευρωμπάσκετ».

Παυλοπούλου: «Είμαστε έτοιμες για το Ευρωμπάσκετ»

Για τις δυσκολίες με τον κορωνοϊό: «Ήμουν τυχερή που είχα μια γεμάτη χρονιά από πλευράς αγώνων και προπόνησης. Από ότι γνωρίζω και από άλλες αθλήτριες τα περισσότερα πρωταθλήματα στο εξωτερικό γινόντουσαν κανονικά ή είχαν μια μικρή διακοπή. Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν έγινε πουθενά αλλού. Εμείς στη Ρουμανία πήραμε τα μέτρα και συνεχίσαμε κανονικά. Αυτό που άλλαξε ήταν να βάζουν δύο αγώνες τον έναν μετά τον άλλο, για παράδειγμα Σάββατο και Κυριακή, ενώ από Παρασκευή μπαίναμε σε «φούσκα». Έτσι μπόρεσε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο να γίνουν κανονικά».

Για την πρώτη της επαγγελματική χρονιά στο εξωτερικό: «Είναι τελείως διαφορετικό το επαγγελματικό μπάσκετ από το κολεγιακό που ήμουν στο παρελθόν, διότι οι υποχρεώσεις και η συνέπεια είναι πιο αυστηρές. Έχεις μεγαλύτερες ευθύνες αφού ως ξένη αθλήτρια στο εξωτερικό έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από εσένα και περιμένουν πολλά πράγματα. Πρέπει να είσαι σε θέση να ικανοποιήσεις την ομάδα, τις συμπαίκτριές σου και τον προπονητή. Δεν έχεις πλέον το στήριγμα και τους ανθρώπους σου κοντά σου, δεν μπορείς να εμπιστευτείς τόσο εύκολα, είναι ψυχρά επαγγελματική η εμπειρία».

Για το επίπεδο στη Ρουμανία σε σύγκριση με την Ελλάδα: «Περίπου το ίδιο, με τις ελληνικές ομάδες ίσως να υπερτερούν στις τελευταίες ομάδες. Παρόλα αυτά στις πρώτες θέσεις υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στις πρώτες 3-4 ομάδες, αν και φέτος όπως είδαμε το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό, είχε ανατροπές και μάχες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι τελικοί της Α1 τράβηξαν μεγάλο ενδιαφέρον, τους παρακολουθούσα και μου άρεσαν. Εγώ με τη σειρά μου κατέκτησα το νταμπλ με την ομάδα μου στη Ρουμανία και φτάσαμε στους «8» του Eurocup, οπότε δεν «ζήλεψα» που δεν αγωνιζόμουν στην Ελλάδα γιατί είχα μια επιτυχημένη χρονιά».

Για το που θα αγωνίζεται του χρόνου: «Την απόφασή μου δεν την έχω πάρει ακόμα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο επόμενος μήνας ίσως και δίμηνο. Πάνω από όλα σημασία έχει η εξέλιξή μου ως αθλήτρια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x