Ελλάδα

Πιλάβιος: «Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να εκπαιδεύει τους διαιτητές, όχι μόνο να φέρνει ξένους»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, τόνισε μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο ορισμός ξένων διαιτητών.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και της εκπομπής «Έφεση της Τρίτης».

Αναφερόμενος στο κομμάτι της διαιτησίας, επεσήμανε ότι ο αρχιδιαιτητής θα πρέπει να εκπαιδεύει τους ρέφερι και όχι μόνο να τους ορίζει.

«Φέρνουμε έναν αρχιδιαιτητή απ’ έξω. ΟΚ, να ηρεμήσει το πρωτάθλημα, να μην έχουμε φωνές. Όμως ο αρχιδιαιτητής θα πρέπει να κάνει δύο δουλειές, όχι μόνο να ορίζει. Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να φροντίσει και για την εκπαίδευση των διαιτητών, όχι μόνο το ποιος θα σφυρίζει. Δηλαδή, μέχρι πότε θα γίνεται αυτό με τους ξένους διαιτητές; Για πάντα; Αλλιώς θα ερχόμαστε να ορίζουμε τους διαιτητές και όποτε έχουμε θέμα φωνάζουμε ξένους. Πρέπει να τους μάθουμε να σφυρίζουν σωστά», επεσήμανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Παράλληλα, μίλησε και για τον τρόπο λειτουργίας του CAS, το οποίο ξέρει πολύ καλά ως δικαστής στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, σχετικά με τον χρόνο που απαιτείται για να εκδώσει αποφάσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x